Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » IKEA keskittää laajentumissuunnitelmansa Lappeenrantaan ja pääkaupunkiseudulle

 IKEA Oy

IKEA keskittää laajentumissuunnitelmansa Lappeenrantaan ja pääkaupunkiseudulle

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2015 klo 12:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA Oy terävöitti laajentumisstrategiaansa Suomessa ja keskittyy nyt kahteen pääalueeseen: Lappeenrantaan ja pääkaupunkiseutuun. Voimassa olevaa aiesopimusta Vaasan kaupungin kanssa ei jatketa.  

Aiemmin tänä syksynä IKEA Real Estate Oy ja IKEA Centres Finland Oy hakivat vuoden jatkoaikaa Lappeenrannan kaupungilta yhteistoimintasopimukseen Mustolan tontista. Lappeenrannan kaupunginhallitus käsittelee sopimusehdotusta kokouksessaan maanantaina 14.12.2015.

Nyt neuvotellun sopimuksen mukaan IKEA maksaa Lappeenrannan kaupungille sopimuksen lisävuoden osalta kiinteistöverot ja tiettyjä muita kustannuksia, joita kaupungille on koitunut tontin valmistelusta.

Tulevan vuoden aikana IKEA uudelleenarvioi Lappeenrannan alueen mahdollisuuksia ja selvittää parasta mahdollista ratkaisua alueen asiakkaille. Alueen taloudelliset ja kilpailulliset asetelmat ovat muuttuneet alkuperäisen sopimuksen solmimisen jälkeen ja lisäselvityksiä tarvitaan siksi pitkäaikaisen, kestävän ratkaisun löytämiseksi. Tavoitteena on varmistaa ainutlaatuinen ja kilpailukykyinen ostosmalli, joka on suunniteltu juuri tälle alueelle.

Tavoitellussa mallissa yhdistyvät ostoskeskus ja IKEA-tavaratalo. Lopullinen sijoituspäätös tehdään vuoden 2016 loppuun mennessä, kun jatkoanalyysi alueen tilanteesta on valmistunut. Lappeenrannan alue on kiinnostava IKEA Suomelle tiheän vapaa-ajanasutuksen, kesämökkien ja eloisan yliopistoelämän sekä koti- ja ulkomaisten turistien vuoksi.

“Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme Lappeenrannan kaupungin kanssa. Jatkosopimuksen tarkoituksena on, että pääsemme tekemään tarvittavat kartoitukset alueen ja tontin osalta yhteistyössä IKEA Centresin kanssa.”, IKEA Suomen talous- ja hallintojohtaja Sven Rühlmann kertoo.

Lappeenrannan lisäksi IKEA aikoo vahvistaa asemaansa pääkaupunkiseudulla pitkällä aikavälillä. Se, missä muodossa mahdollinen laajentuminen tapahtuu ja mikä sen aikataulu on, on vielä selvityksen alla. Samaan aikaan IKEA uudistaa Espoon tavarataloaan, joka on Suomen ensimmäinen IKEA-tavaratalo. Tavaratalon avajaisia juhlittiin 1996 ja nyt tehtävillä muutoksilla halutaan entisestään parantaa asiakaskokemusta ja mahdollistaa vieläkin paremmat edellytykset IKEA Suomen henkilökunnan inspiroivalle työympäristölle. Uudistukseen sisältyy asiakasravintolan laajennus sekä toimisto- ja työskentelytilojen parannukset.

Laajentumisstrategiansa mukaisesti IKEA tulee keskittymään lähitulevaisuudessa Lappeenrantaan ja pääkaupunkiseutuun. Lisäksi käynnissä oleva IKEA-lähipistepilotti jatkuu Jyväskylässä. Aiesopimusta Vaasan kaupungin kanssa ei jatketa ja tällä hetkellä IKEA Suomella ei ole lyhyen aikavälin suunnitelmia laajentumisesta Vaasaan.

“Terävöitimme laajentumisstrategiaamme ja arvioimme samalla myös omia resurssejamme uudelleen. Tämän perusteella arvioni mukaan laajentuminen Vaasaan ei ole suunnitelmissamme ainakaan seuraavaan viiteen vuoteen. Olemme keskustelleet Vaasan kaupungin kanssa ja emmekä jatka aiesopimusta.”, Rühlmann toteaa.

IKEA Oy julkisti 10.12.2015 toimintavuoden* 2015 tuloksen. IKEA Suomen liikevaihto kasvoi noin 330 miljoonaan euroa euroon ollen noin 5,5 % enemmän kuin edellisenä toimintavuonna. Valtaosa kasvusta tuli tavaratalojen myynnistä. Tavaratalojen määrä pysyi toimintavuoden aikana ennallaan. Verkkokaupan myynnin kasvu jatkui niin ikään tasaisena.

Lisätiedot:
IKEA Oy, viestintä pr.finland@ikea.com, 0404517856
Kirsi Gotthardt, viestintäjohtaja
Annika Stubbe, viestinnän asiantuntija

IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs