Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » IKEA återkallar LATTJO fladdermuscapen

 IKEA Oy

IKEA återkallar LATTJO fladdermuscapen

Tiedote.
Julkaistu: 06.04.2016 klo 09:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA uppmanar kunder som har en LATTJO fladdermuscape att genast hindra barnen från att använda den samt att återlämna den till vilket IKEA varuhus som helst mot full gottgörelse.

IKEA återkallar LATTJO fladdermuscapen efter rapporter om att tre barn har fått märken och repor på halsen när de använt LATTJO fladdermuscapen. Capen har fastnat och varit svår att få bort. IKEA i Finland har inte fått besked av motsvarande fall.

Inga skador som skulle ha krävt läkarvård har rapporterats, men på grund av risken för strypning eller hals skador vidtar IKEA försiktighetsåtgärder och återkallar produkten.

"På IKEA har vi nolltolerans mot allt som äventyrar barns säkerhet och vi kan inte acceptera att det finns risk för skador i barnens lekar. Efter att vi fått rapporter av kunderna har vi undersökt produkten och konstaterat att fästbandet på capen är svårt att öppna när capen är fastsatt på barnet. Dessutom har det framgått av undersökningarna att vi behöver tydliga IKEA krav beträffande denna typ av fästalternativ. Som en omedelbar försiktighetsåtgärd återkallar vi produkten. IKEA kommer också att förbättra framtida produkter och därigenom barns säkerhet genom att fastställa nya krav, säger Cindy Andersen, affärsområdeschef på Barnens IKEA.

IKEA vill inte äventyra barns säkerhet och uppmanar därför alla kunder som har en LATTJO fladdermuscape att genast hindra barnen från att använda den samt att återlämna den till vilket IKEA varuhus som helst mot full gottgörelse.

LATTJO fladdermuscapen hör till sortimentet i alla IKEA marknadsområden, förutom Ryssland och Indonesien, sedan november 2015.

LATTJO Fladdermuscapen kan återlämnas till närmsta IKEA varuhus för full återbetalning. Kvitto är inget krav. För mer information se IKEA.fi eller kontakta IKEA kundservice direkt på telefon (09) 3482 9400.  

IKEA ber om ursäkt för eventuella besvär detta kan orsaka.

Liitetiedostot

IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs