Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Hätälä Oy sai arvostetun BRC-sertifikaatin

Hätälä Oy

Hätälä Oy sai arvostetun BRC-sertifikaatin

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2014 klo 13:22
Julkaisija: Hätälä Oy

BRC-vaatimuksiin vastaaminen vaati 450 000 euron investoinnit

Kalatuotteita valmistava ja markkinoiva Hätälä Oy on saanut arvostetun BRC-sertifikaatin. BRC on maailmanlaajuisesti tunnetuin ja kattavin elintarvikkeiden laatua sekä turvallisuutta määrittävä standardi ja laatujärjestelmä. Oululainen Hätälä on ensimmäinen suomalainen kala-alan yritys, joka dokumentoidusti täyttää BRC:n vaatimukset.

BRC:n mukaisen laatu- ja turvallisuusjärjestelmän luominen on vaativa ponnistus. Hätälässä työ aloitettiin vuoden 2012 aikana ja sertifioinnin se sai vastikään. Varatoimitusjohtaja Matti Isohätälä laskee, että yritys teki laatujärjestelmään liittyviä investointeja vuosina 2013–2014 yhteensä 450 000 eurolla. Investoinnit kohdistuivat tuotantolaitteistoon ja -tiloihin.

”Kypsille ja tuoreille kalatuotteille rakennettiin erilliset ylipaineistetut pakkaustilat. Osastojen hygieniasulkutilat saivat automaattiset kenkäpesurit. Tuotantolinjoille hankittiin metallinilmaisimet. Lähettämön vastaanotto- ja purkutilat remontoitiin täysin. Lisäksi kuumennettujen tuotteiden ja raaka-aineiden jäähdytykseen ja pakastukseen käytettävien kylmälaitteiden ja pakastetunneleiden tehoa lisättiin. Tämä tiesi noin kymmenen prosentin kasvua koko laitoksen kylmätehoon. Varsinkin kuumina kesäpäivinä lisäkapasiteettia tarvitaan”, kertoo Isohätälä.

BRC on alun perin brittiläisten supermarket-ketjujen järjestön British Retail Consortiumin asettama standardi vähittäiskaupan tavarantoimittajille. Sittemmin se on levinnyt laajasti käyttöön eri puolille Eurooppaa. BRC-sertifikaatin myönsi Hätälälle Det Norske Veritas.

 

Sertifiointi välttämätön

kansainvälisillä markkinoilla

Hätälä halusi BRC-sertifikaatin useista syistä. Varatoimitusjohtaja Isohätälän mukaan yritys muun muassa tähyilee entistä tiiviimmin vientimarkkinoille, joille pääsemistä tunnustettu laatu- ja turvallisuussertifiointi helpottaa.

”Sertifiointi on elintarvikealan yritykselle aivan välttämätön, mikäli se haluaa toimia kansainvälisillä markkinoilla. Esimerkiksi suuret kauppaketjut Keski-Euroopassa edellyttävät lähes poikkeuksetta toimittajiltaan, että niillä on ulkopuolisen osapuolen hyväksymä laatu- ja turvallisuusjärjestelmä. Myös Suomessa sertifioinnin vaatiminen on vähitellen yleistymässä”, hän toteaa.

Isohätälä korostaa BRC-sertifikaatin viestivän myös kuluttajille, että Hätälän tuotteet ovat todistetusti luotettavia ja turvallisia. Standardin mukainen tuotantojärjestelmä takaa, että kuluttajat saavat ostaa laadukkaita ja turvallisia kalatuotteita.

”Laatujärjestelmätyö ei koskaan lopu, vaan aiomme kehittää tuotteidemme laatua ja tuotannollista tehokkuuttamme myös jatkossa”, hän tiivistää.

Hätälä Oy valmistaa ja markkinoi laadukkaita kalatuotteita vähittäiskaupoille ja ammattikeittiöille sekä tukkuliikkeille. Yrityksen päätoimipaikka on Oulussa. Lisäksi sillä on tuotantoa myös Himangalla. Hätälän myyntikonttorit toimivat Oulussa, Seinäjoella ja Hämeenlinnassa. Yrityksen liikevaihto tilikautena 2013–2014 on noin 70 miljoonaa euroa. Sen tehtaalla käsitellään vuodessa noin kymmenen miljoonaa kiloa kalaa. Hätälän palveluksessa on noin 130 henkilöä.

 

Lisätiedot:

Hätälä Oy

Varatoimitusjohtaja Matti Isohätälä

044 3517 974

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs