Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Hämeenmaa laajentaa yhteistyötään elintarvikkeiden lahjoittamisessa

Osuuskauppa Hämeenmaa

Hämeenmaa laajentaa yhteistyötään elintarvikkeiden lahjoittamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 01.11.2013 klo 10:55
Julkaisija: Osuuskauppa Hämeenmaa

Osuuskauppa Hämeenmaa on laajentanut lokakuussa yhteistyötään alueen ruoka-aputoimijoiden kanssa. Taustalla vaikuttivat muuttuneet viranomaismääräykset, S-ryhmän päivitetyt pelisäännöt sekä Hämeenmaan uusi vastuullisuusohjelma. Elintarvikkeiden lahjoittaminen on ennen kaikkea mukana oloa hyväntekeväisyystoimijoiden arvokkaassa työssä, mutta ympäristönäkökohdat puhuttavat myös.

Keskustelu kaupan myymättä jääneistä, jätteeksi päätyvistä elintarvikkeista on ollut viime vuosina vilkasta. – Hämeenmaalla tilanne on esimerkillinen. Olemme satsanneet paljon hävikinhallintaan tarkalla myymälätoiminnalla ja menekkitietoon perustuvia tilausjärjestelmiä hyödyntämällä. Tavoite on, että elintarvikehävikkiä syntyy myymälöissämme mahdollisimman vähän. Tässä olemme onnistuneet hyvin, kertoo Hämeenmaan marketkaupan toimialajohtaja Timo Kyllönen.

Hyvä hävikinhallinta on ensisijaista jo ympäristösyistä. – Toki, vaikka ruokaa päätyisi jätteeksi vain vähäisiä määriä, sekin on liikaa. On hyvä, että myymättä jääneiden syömäkelpoisten tuotteiden lahjoittamista edistetään laajalla rintamalla, Timo Kyllönen jatkaa.

Hämeenmaan ensimmäisen, vuodelle 2013 kirjatun vastuullisuusohjelman yksi tavoitteista olikin lisätä yhteistyötä elintarvikkeiden lahjoittamisen saralla. – Kartoitimme tilannetta myymälöissämme, sitten kävimme läpi mahdollisia uusia kumppaneita Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella, suunnittelujohtaja Saija Vuorinen kertoo.

− Kartoitus on edennyt lokakuussa tositoimiin. Hämeenmaalla on yli 60 markettoimipaikkaa, ja nyt niistä isolla osalla on yhteistyökumppani, jolle lahjoitamme myymättä jääneet elintarvikkeet. Myymälöille uusi yhteistyö on ollut tärkeä asia. Tälle on ollut selvä tilaus, Saija Vuorinen lisää.

Lisätiedot:

Osuuskauppa Hämeenmaa, suunnittelujohtaja Saija Vuorinen, puh. 050 538 4738

Osuuskauppa Hämeenmaa, marketkaupan toimialajohtaja Timo Kyllönen, puh. 050 558 1215

Hämeenmaa – yli 143 000 asiakkaansa omistama yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 23 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka tarjoaa asiakasomistajilleen edullisia ja luotettavia kauppapalveluja sekä antaa ostojen keskittämisestä Bonusta. Hämeenmaa käyttää tuloksensa verkostonsa kehittämiseen ja asiakasomistajapalvelujen parantamiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs