Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Hämeenmaa kehitti palveluita asiakasomistajille 76 miljoonalla vuonna 2012

Osuuskauppa Hämeenmaa

Hämeenmaa kehitti palveluita asiakasomistajille 76 miljoonalla vuonna 2012

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2013 klo 11:00
Julkaisija: Osuuskauppa Hämeenmaa

Hämeenmaan toiminnassa oli positiivinen vire vuonna 2012. Asiakasomistajien määrä kasvoi vuoden aikana 141 459 jäseneen. Asiakasomistajat saivat Bonusta ennätykselliset 33,4 miljoonaa euroa. Taantumasta huolimatta Hämeenmaan myynti kasvoi hyvän asiakaspalvelun sekä uusien toimipaikkojen myötä 1 090 miljoonaan euroon. Kasvua edellisvuoteen kertyi 7,2 %. Hämeenmaa investoi Kanta- ja Päijät-Hämeeseen 76 miljoonaa euroa. Työntekijöiden kokema työtyytyväisyys Hämeenmaalla pysyi kiitettävällä tasolla ja parani entisestään.

Uusia asiakasomistajatalouksia yli 5 000

Hämeenmaalla oli vuoden vaihteessa 141 459 asiakasomistajaa. Uusia asiakasomistajia liittyi vuoden aikana 5 382. Asiakasomistajatalouksia alueemme talouksista oli 80 %. Asiakasomistajat keräsivät vuoden 2012 aikana Bonusta ennätykselliset 33,4 miljoonaa euroa, joka on 5 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Osuuspääoman korkoa maksettiin asiakasomistajille 1,3 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi asiakasomistajat saivat maksutapaetua S-Pankin korteilla maksamisesta 0,5 miljoonaa euroa.

Palveluja ja etuja asiakasomistajille – investoinnit yli 76 miljoonaa euroa

Hämeenmaa jatkoi toimipaikkaverkostonsa voimakasta kehittämistä vuonna 2012, ja kaikkiaan investointeja Kanta- ja Päijät-Hämeeseen tehtiin 76,0 miljoonalla eurolla. Lahdessa saatiin valmiiksi Launeen Prisma-keskuksen viimeinen vaihe.  Lammilla, Sysmässä ja Villähteellä avattiin uudet S-marketit. Forssassa ja Heinolassa avattiin uudet Sale-myymälät. Uusavausten lisäksi Vääksyn S-market sekä Humppilan ja Hämeenkosken Sale-myymälät uusittiin ja laajennettiin. S-market Sykkeessä otettiin käyttöön pikakassat. Lahden Kivimaalle avattiin ABC-liikennemyymälä sekä Hauholla ja Lammilla avattiin uudet ABC-automaattiasemat. Forssan ja Nastolan liikennemyymälöissä avattiin ABC Marketit. Lahden Sokoksen muodinkerros uudistettiin täydellisesti keväällä 2012. Lahden Seurahuoneen remontti alkoi syyskuussa. Autokaupassa merkittävin investointi oli kiinteistön osto Hyvinkäältä Nelipyörä Oy:n uuden toimitilan aihioksi.

Tyytyväinen henkilöstö

-       Jatkuva palveluiden kehittäminen on tarkoittanut myös uusien työpaikkojen synnyttämistä. Hämeenmaalla oli vuoden 2012 lopussa 3 053 työntekijää. Henkilöstömäärä kasvoi edellisestä vuodesta 94 työntekijällä. Loppuvuonna tehdyn työyhteisötutkimuksen mukaan Hämeenmaan henkilöstön kokema työtyytyväisyys on erinomaisella tasolla. Hämeenmaan työntekijät antoivat työtyytyväisyydestä arvosanan 4,13 asteikon ollessa 1-5, kertoo Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Taavi Heikkilä.

Henkilöstön kehittämisen keskeisinä painopistealueina olivat työhyvinvointi sekä osaamisen lisääminen. Työhyvinvointia edistettiin erilaisilla yksilö- ja työryhmäkohtaisilla työkyvyn johtamisen toimenpiteillä. Työkykyneuvottelujen seurauksena työtä mukautettiin, sairaslomalta työhön paluun erilaisia tukia käytettiin sekä työkokeiluja ja erilaisia kuntoutusmuotoja hyödynnettiin työkyvyttömyysriskien pienentämiseksi. Sairaspoissaolojen määrä laski.

Henkilöstön ammattitaidon kehittäminen kohdistui erityisesti asiakaspalvelun ja myyntitaitojen vahvistamiseen sekä esimies- ja johtamistaitojen kehittämiseen. Esimiehet aloittivat henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaiset täsmävalmennukset.

Hyvä tulos mahdollistaa toiminnan kehittämisen

Ylijäämä ennen satunnaisia eriä ja veroja oli 25,7 miljoonaa euroa, ja siinä on laskua edelliseen vuoteen 0,4 miljoonaa euroa johtuen runsaista investoinneista. Hämeenmaan kerryttämä tulos jää Kanta- ja Päijät-Hämeeseen, ja se käytetään alueen palvelutarjonnan edelleen kehittämiseen.

-       Kuluvana vuonna Hämeenmaa jatkaa asiakasomistajien palveluiden kehittämistä suunnitelmien mukaan. Tämän vuoden merkittävimpiä hankkeita ovat S-marketin rakentaminen Hollolan liikekeskukseen sekä Lahden Seurahuoneen avaaminen vapuksi. Jatkamme myös henkilöstön hyvinvointiin ja osaamiseen liittyviä hankkeita, millä uskomme olevan positiivisia vaikutuksia vuosiksi eteenpäin. Kehitämme edelleen myös ympäristötehokkuutta erilaisilla toimenpiteillä niin nykyisissä kuin uusissakin yksiköissämme, kertoo Taavi Heikkilä.

Lisätietoja: Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja, Taavi Heikkilä, puhelin 050 6 8037

Hämeenmaa – yli 140 000 asiakkaansa omistama yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 23 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka tarjoaa asiakasomistajilleen edullisia ja luotettavia kauppapalveluja sekä antaa ostojen keskittämisestä Bonusta. Hämeenmaa käyttää tuloksensa verkostonsa kehittämiseen ja asiakasomistajapalvelujen parantamiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs