Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » GoSwift – rajanylitysjärjestelmä sai OECD:n kansainvälisen liikennefoorumin palkinnon

Pilgrim Oy

GoSwift – rajanylitysjärjestelmä sai OECD:n kansainvälisen liikennefoorumin palkinnon

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2015 klo 09:05
Julkaisija: Pilgrim Oy

GoSwift vähentää merkittävästi odotusaikoja rajalla – palvelu on käytössä myös Suomessa Vaalimaan rajanylityspaikalla.

Innovatiivinen ratkaisu liikennejonojen hallintaan kansainvälisillä raja-asemilla voitti vuoden 2015 OECD:n kansainvälisen liikennefoorumin myöntämän Transport Achievement -palkinnon.

Suomessa Vaalimaan rajanylityspaikalla palvelun tarjoaa GoSwift Suomi, jonka tekemän tutkimuksen mukaan suurin osa tavaraliikenteen kuljettajista on tyytyväisiä palveluun. 80 % vastaajista haluaisi käyttää palvelua myös tulevaisuudessa. GoSwift Suomi on myös lisännyt henkilöstöään Vaalimaan rajanylityspaikalla.

GoSwift -rajanylityspalvelu mahdollistaa aikojen varaamisen ja virtuaalisen jonottamisen rajalla verkon, puhelinpalvelun tai itsepalvelupäätteen kautta. Rajanylityspisteiden kapasiteetin parempi hyödyntäminen ja tehokkaampi rekka- ja matkailijaliikenteen suunnittelu ovat vain kaksi järjestelmän mukanaan tuomaa välitöntä etua.

Palvelu kehitettiin vastaukseksi kilometrin mittaisille ajoneuvojonoille, jotka odottivat EU:n rajalla pääsyä Virosta Venäjälle. Ennen GoSwiftin käyttöönottoa odotusajat saattoivat rajalla olla ruuhka-aikoina jopa 5–6 päivää.

Pakollinen ennakkovaraus on myös vähentänyt laitonta kauppaa ja poistanut mustan pörssin markkinat rajanylitysalueilta. Rekkajonojen katoaminen on sujuvoittanut paikallisliikennevirtoja ja lisännyt liikenneturvallisuutta. Ympäristö on hyötynyt sekä paikallisesti jätteen, liikenteen melun ja pakokaasujen vähennyttyä että globaalisti joutokäynnillä odottavien ajoneuvojen aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen jäätyä pois.

Kaupan ja matkailun tilastot osoittavat rajaliikenteen vilkastumista. Vuosina 2010–2014 vienti Virosta Venäjälle kasvoi yli 66 %, ja venäläisiä matkailijoita saapui Viroon 35 % enemmän kuin vuonna 2013. Viron Kansainvälinen tieliikenteen harjoittajien yhdistys arvioi, että Viron kuljetusliikkeet ovat säästäneet GoSwift-palvelun ansiosta 4 miljoonaa euroa vuosittain.

GoSwiftin puheenjohtaja Madis Sassiad kertoo: "GoSwiftin käyttöönotto edellytti uudenlaista ajattelua sekä asianomaisilta viranomaisilta että yksittäisiltä toimijoilta. Rajaliikenteen pikainen nopeutuminen vahvisti sen, että suunta oli oikea, ja olemme iloisia saadessamme hankkeellemme kansainvälisen liikennefoorumin myöntämän Transport Achievement -palkinnon.

Myöntäessään Transport Achievement -palkintoa GoSwiftille vuonna 2015 palkintolautakunta kiitti "erinomaista asennetta rajaliikenteen sujuvoittamiseksi" ja projektin positiivista vaikutusta sekä paikallisten asukkaiden että kuljettajien olosuhteisiin rajalla laajempia taloudellisia vaikutuksia Viron ja Venäjän väliselle matkailulle unohtamatta.

Palkinto

Kansainvälisen liikennefoorumin (ITF) myöntämä Transport Achievement -palkinto on tunnustus liikennealan toimijalle teosta,  joka on parantunut, mahdollistanut tai helpottanut matkailutoimintaa. Lisätietoa ITF:n myöntämästä palkinnosta

Kansainvälinen liikennefoorumi

OECD:n kansainvälinen liikennefoorumi on hallitusten välinen organisaatio, johon kuuluu 54 jäsenmaata. Se toimii liikennepoliittisena ajatushautomona ja järjestää liikenneministerien vuotuisen tapaamisen. ITF on ainoa globaali elin, joka kattaa kaikki kuljetustavat. ITF edistää kuljetuspolitiikkaa, joka parantaa ihmisten arkea. Lisätietoja kansainvälisestä liikennefoorumista: linkki

Liikenneministerien vuosikokous

ITF:n vuosikokous on maailman suurin liikenneministerien tapaaminen ja johtava globaali foorumi liikennepoliittiselle keskustelulle. Vuonna 2015 tapaaminen järjestetään Saksan Leipzigissä 27–29.5. teemalla Kuljetus, kauppa ja matkailu. Lisätietoa kokouksen ohjelmassa: linkki

Lisätietoja:

Madis Sassiad
Puheenjohtaja
GoSwift Suomi Oy
Puh: +372 508 8546
madis.sassiad@goswift.eu
www.goswift.eu

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs