Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » First Stop & Bridgestone ja Autofit yhteistyöhön

First Stop & Bridgestone ja Autofit yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2015 klo 09:00
Julkaisija: Zeeland tiedottaa

Rengasliikeketju First Stop aloittaa yhteistyön huoltokorjaamopalveluita tarjoavan Autofit-ketjun kanssa. Strategisen yhteistyön tavoitteena on autohuoltopalveluiden ja rengasmyynnin kasvattaminen yhdenmukaisten palvelumallien kautta. Asiakkaille kumppanuus tarjoaa entistä monipuolisemmat ja laadukkaammat palvelut yhden katon alta.

First Stop on maailman suurimman rengasvalmistajan, Bridgestonen, omistama rengasliikeketju. Ketju koostuu itsenäisistä kauppiasyrittäjistä, joilla on Suomessa 43 rengasmyymälää. Autofit on suomalaisen, 85 vuotiaan perheyritys Atoyn hallinnoima itsenäisistä korjaamoyrittäjistä koostuva ketju, johon kuuluu 123 korjaamoa.  Yhteistyö tuo molemmille ketjuille uusia mahdollisuuksia kasvuun, sillä First Stop tuo rengasalan osaamista Autofit-ketjun yrittäjille ja vastavuoroisesti Autofit-ketjun osaaminen täydentää First Stopin palvelua autojen huoltotoimintojen osalta.

Lakisääteinen renkaan vaihto kaksi kertaa vuodessa tekee Suomen rengasmarkkinasta hyvin sesonkiluonteisen. Kevään ja syksyn valtavat sesonkipiikit tarkoittavat, että rengaspuolella on ruuhkaa yhteensä vain 12 viikkoa vuodessa. Muina aikoina perinteisissä rengasalan myymälöissä on rauhallisempaa.

”Tämä on ollut meidän alallamme vaikea yhtälö. Liittoutumalla Autofit-ketjun kanssa pääsemme mukaan autojen huoltotoimintaan ja pienennämme kuilua sesongin ulkopuoliseen aikaan. Ketjuilla on samat kohderyhmät, yksityis- ja yritysautoilijat, joten myös asiakkaat saavat ketjujen yhteistyöstä täyden hyödyn eli monipuolisemmat palvelut helposti, nopeasti ja laadukkaasti ja vielä saman katon alta”, kuvailee First Stopin ketjupäällikkö Yrjö Pärssinen.

”Meillä on ollut halu kasvattaa liiketoimintaa rengaspuolelle ja luoda yhteinen rengashuoltomalli. Suurin osa Autofit-korjaamoista on tarjonnut rengaspalveluja aiemminkin, mutta yhteistyön myötä saamme Bridgestonen tuotteet ja tuen sekä tietotaitoa rengasasennukseen ja myyntiin. Suurin voittaja on asiakas, sillä molemmat kumppanit ovat sitoutuneita palvelemaan asiakasta mahdollisimman hyvin”, kertoo Atoy Automotive Finland Oy:n toimitusjohtaja Jussi Huhtanen.

Vastaavasti osa First Stop -kauppiaista on jo huoltanut autoja, mutta ei konseptoidusti. Viisi First Stop -yrittäjää on jo mukana myös Autofit-ketjussa, ja yhteistyön tulokset ovat olleet niin positiivisia, että testatut toimintamallit ja kumppanuus haluttiin laajentaa koko ketjuun.

”Yhteistyö Atoy Automotiven ja Autofit-ketjun kanssa on Bridgestonelle mahdollisuus lisätä jälleenmyyjien määrää Suomessa. Tarjoamme kauppiaille maailman suurimman rengasvalmistajan laadukkaat tuotteet, hyvän saatavuuden, nopean logistiikan sekä myynnin tuen. Molempien ketjujen tarjoama korkea palvelutaso takaa myös meille laadukkaan tavan tavoittaa kuluttajia valtakunnallisesti”, kiteyttää Bridgestone Finland Oy:n myyntipäällikkö Tommi Helikari.

Merkittävä työllistäjä pk-sektorilla

Yritysten toiminnoissa ei ole paljon päällekkäisyyksiä. Kummallakin ketjulla on täten mahdollisuus laajentua merkittävästi myös maantieteellisesti, sillä liikkeet kattavat tasaisesti koko Suomen. Ketjut työllistävät Suomessa yhteensä noin 600 henkilöä.

”Haluamme pitää huolta suomalaisesta yritystoiminnasta, sillä yhdessä olemme merkittävä työllistäjä pk-sektorilla. Yrittäjävetoiset liikkeet tekevät luonnollisesti itsenäisiä päätöksiä, mutta ketjun tehtävä on tukea yrittäjän menestystä. Kumppanuudesta saamme lisää voimaa ja kustannustehokkuutta esimerkiksi markkinointiyhteistyöhön ja muihin toimintamalleihin”, sanoo Pärssinen.

”Tässä on kaksi hyvin yrittäjäkeskeistä ketjua, jossa molemmissa uskotaan palvelun voimaan. Ymmärrämme toistemme tarpeet ja yhdessä olemme enemmän. Tällaista yhteistyötä ei ole nähty Suomessa pitkää aikaan, ja minulla on täysi luottamus onnistumiseemme”, sanoo Huhtanen.

 

Lisätietoja:

Yrjö Pärssinen, ketjupäällikkö, First Stop Suomi, puh. 0207 936 214, yrjo.parssinen@bridgestone.eu

Jussi Huhtanen, toimitusjohtaja, Atoy Automotive Finland Oy, puh. 0400 660 150, jussi.huhtanen@atoygroup.com

Tommi Helikari, myyntipäällikkö, Bridgestone Finland Oy, 0207 936 219, tommi.helikari@bridgestone.eu

First Stop on Bridgestonen vuonna 1994 perustama rengasliikkeiden muodostama Euroopan laajuinen rengaspalveluverkosto, jolla on 2 000 myymälää 25:ssä Euroopan maassa. Suomessa yrityksellä on 43 itsenäisten kauppiasyrittäjien johtamaa rengasmyymälää. Haluamme tarjota asiakkaillemme parasta palvelua, parhaat tuotteet sekä parhaat renkaita ja ajoneuvoja koskevat neuvot. www.firststop.fi

Autofit on eurooppalainen huoltokorjaamoketju, joka toimii muun muassa Saksassa, Sveitsissä, Ranskassa ja Unkarissa. Ketjuun kuuluu yli 2000 korjaamoa. Ketjun toi Suomeen perheyritys Atoy Oy vuonna 2004, ja siihen kuuluu Suomessa 123 itsenäistä, yrittäjävetoista monimerkkikorjaamoa. Autofit-huoltokorjaamoketjun taustaorganisaationa toimii Temot International, joka muodostuu 44 johtavasta varaosatukkurista 47 maassa. Atoy Oy on ollut Temot Internationalin osakas vuodesta 1996. www.autofit.fi

Bridgestone Europe (BSEU), jonka päätoimipiste on Brysselissä, Belgiassa, on Tokiossa pääkonttoriaan pitävän Bridgestone Corporationin yksi tärkeimmistä alueellisista tytäryhtiöistä. Bridgestone Corporation on maailman suurin renkaiden ja muiden kumituotteiden valmistaja. Bridgestone Europella on tutkimus- ja kehityskeskus, 2 testirataa, 10 tehdasta, 21 myyntiyhtiötä ja noin 12 000 työntekijää Euroopassa. BSEU:n premium-renkaita myydään sekä Euroopassa että maailmanlaajuisesti. www.bridgestone.euwww.bridgestonenewsroom.eu 

Bridgestone Finland Oy on Bridgestone Europen tytäryhtiö, joka vastaa Bridgestone-, Firestone-, Dayton- ja Seiberling-merkkisten renkaiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Yhtiö sijaitsee Vantaalla ja sillä on 31 työntekijää. www.bridgestone.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs