Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Faunatar Myyrmanni sai Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Faunatar Myyrmanni sai Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2014 klo 18:30
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaattijärjestelmä on uraa uurtava ja lajissaan maailmalaajuisesti ainutlaatuinen hanke. Sertifioinnin avulla kuluttajan on aikaisempaa helpompaa erottaa eläinkauppojen joukosta ne myymälät, jotka aivan erityisesti panostavat eläinten hyvinvointiin ja tiedonjakoon. Vantaalainen Faunatar Myyrmanni liittyi sertifioitujen eläinkauppojen joukkoon 4.9.2014.

Sertifikaatin tavoitteena on edistää eläinliikkeissä myytävien lemmikkieläinten hyvinvointia sekä liikkeissä että omistajiensa hoidossa. Sertifioiduissa liikkeissä pidettäville eläimille on luotu hoito- ja olosuhdestandardit, jotka ylittävät voimassa olevan eläinsuojelulainsäädännön minimivaatimukset. Lisäksi eläinten hankkijoille jaetaan lajikohtaiset hoito-ohjeet, jotka perustuvat viimeisimpään tutkimustietoon. SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto hallinnoi sertifiointityöryhmää.

Sertifikaatti on osoitus eläimen hankkijalle siitä, että liike toimii eettisesti. Sertifikaatti osoittaa, että liikkeessä panostetaan erityisellä tavalla eläinten hyvinvointiin ja että eläinten omistajien valistaminen on tärkeässä asemassa. Liikkeet sitoutuvat siihen, että liikkeessä ei myydä luonnosta pyydystettyjä nisäkkäitä tai lintuja. Lisäksi myynnissä pidetään ainoastaan riittävän suuria, sertifikaatin olosuhdestandardit täyttäviä häkkejä ja terraarioita sekä eläimille turvallisia virikkeitä. Sertifioinnin tavoitteena on nostaa Suomen eläinkauppojen tasoa.

 - Sertifikaatti merkitsee myymälällemme paljon. Tämä on osoitus siitä mitä haemmekin, eli eläimille parhaat mahdolliset olot, olivat ne sitten ihmisten kotona lemmikkinä tai omaa kotia odottamassa eläinkaupassa. On myös hienoa, että asiakkaat tietävät meillä asioidessaan kaiken olevan niin kuin pitää, sanoo Faunatar Myyrmannin kauppias Karoliina Nikola.

Järjestelmää on kehitetty yli kymmenen vuoden ajan. Faunatar Myyrmanni on 12. eläinliike ympäri Suomen, jolle Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatti on myönnetty. Sertifikaatin Faunatar Myyrmannille luovutti Eettisen eläinkaupan sertifikaattiprojektin laatuvastaava Paula Hirsjärvi.


Lisätietoja:
Faunatar Myyrmanni, Kauppakeskus Myyrmanni, 3. krs, Isokuja 3 A 40, 01600 Vantaa
myyrmanni@faunatar.fi, p. 09-504 3616
www.faunatar.fi/Faunatar_Myyrmanni
www.facebook.com/faunatarmyyrmanni?fref=ts

Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin kotisivut: www.eesp.fi

Haastattelut:

Faunatar Myyrmannin kauppias Karoliina Nikola
karoliina_nikola@hotmail.com
puh. 050 547 4991, 

Laatuvastaava Paula Hirsjärvi
paula.hirsjarvi@helsinki.fi
puh. 050 490 0312

SEYn toiminnanjohtaja Kati Pulli
kati.pulli@sey.fi
puh. 050 317 2740

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs