Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » EUROOPPALAISET VÄHITTÄISKAUPPIAAT MUKAUTUVAT HITAASTI VERKKOKAUPPOJEN “JOUSTOSHOPPAAJIEN” TARPEISIIN

EUROOPPALAISET VÄHITTÄISKAUPPIAAT MUKAUTUVAT HITAASTI VERKKOKAUPPOJEN “JOUSTOSHOPPAAJIEN” TARPEISIIN

Tiedote.
Julkaistu: 08.08.2016 klo 10:33
Julkaisija: Tiedote

UPS:n tuoreen tutkimuksen mukaan eurooppalaisten kauppiaiden täytyy luoda innovaatioita kolmella logistiikan avainalueella kyetäkseen kilpailemaan yli valtiorajojen

BRYSSEL, 8. elokuuta 2016 – UPS:n [NYSE: UPS] uusi tutkimus valottaa haasteita, joita eurooppalaiset vähittäiskauppiaat kohtaavat sopeuttaessaan toimintojaan verkosta ostavia kuluttajia varten. UPS Pulse of the Omni-channel Retailer -kyselytutkimus tuo esiin, että vakaan tai kasvavan markkinaosuuden säilyttämiseksi tarvitaan innovointia enenevässä määrin globaaleilla ja rajat ylittävää kauppaa tekevien toimijoiden hallitsemilla vähittäiskauppamarkkinoilla.

“Kuluttajat seuraavat lukuisia verkko- ja perinteisen kaupankäynnin kanavia ja käyttävät niitä, jotka parhaiten vastaavat heidän tarpeisiinsa”, sanoo Carrie Royle, UPS Euroopan retail marketing manager. ”Kuluttajat myös hyödyntävät sosiaalisia verkostoja verratessaan ja arvioidessaan vähittäiskaupan tarjouksia.” UPS:n logistiikkaratkaisut auttavat vähittäistavarakauppiaita kasvattamaan ja lisäämään ostotyytyväisyyttä verkko-ostoksien yhteydessä.

Aiemmin tänä vuonna toteutetussa kyselyssä kerättiin kokemuksia yli 700:n vähittäiskauppa-alan yrityksen logistiikka-asiantuntijoilta. Euroopan vähittäiskaupat ovat laatineet erityisiä investointi- ja uudelleenjärjestelysuunnitelmia pysyäkseen alan johtavien kilpailijoiden tasalla. Yli 30 % liiketoimintojen johtajista sanoi kohtaavansa suuria haasteita riittävien IT-investointien, logistiikan organisoinnin ja kuluttajakäyttäytymisen ymmärtämisen kanssa sekä saadakseen johdon kiinnostumaan monikanavaisista toiminnoista.

Vähittäiskauppiaiden sopeuttaessa jakeluketjujaan useasti verkosta ostavia kuluttajia varten, joista puhutaan myös ”joustoshoppaajina” (”flex shoppers”), huomiota tulisi kiinnittää kolmeen avainalueeseen: fyysisiin myymälöihin, varaston loppumistilanteisiin ja rajat ylittäviin tuotepalautuksiin.     

1. Kivijalkakauppojen parempi hyödyntäminen

Jos eurooppalaiset vähittäiskauppiaat haluavat säilyttää kilpailukykynsä, niiden tulisi ottaa huomioon verkkokaupan aktiivisuuden lisääntyminen myymälöissä asioinnin kustannuksella. Tämä merkitsee, että jälleenmyyjien tulisi pyrkiä irtautumaan myymälätilan perinteisestä käyttötarkoituksesta ja käyttää myymälää osana varasto- ja jakeluverkostoaan.

Lähes kolmannes (27 %) eurooppalaisista vähittäistavarakaupoista käyttää kivijalkakauppojaan verkkokauppojensa palvelukeskuksina, mutta kuten kaavio osoittaa, tutkimuksen mukaan maakohtaiset erot ovat suuria. UPS:n data myös osoittaa, että 31 % eurooppalaisista vähittäiskauppiaista suunnittelee käyttävänsä myymäläverkostoa tai vaihtoehtoisia noutopaikkoja seuraavien 12–24 kuukauden aikana tehdäkseen tuotteiden noutamisesta mukavampaa verkkokauppa-asiakkailleen.

“Vähittäiskauppatutkimus antaa tukea aiemmille kokemuksillemme “joustoshoppaajista”. Kiireiset asiakkaat noutavat pakettinsa, kun heille sopii jostakin 24 000:sta UPS Access Point™ -toimipaikasta ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa”, Royle lisää. “Lähes 27 miljoonaa kuluttajaa kaikkialla maailmassa on kirjautunut UPS My Choice® -verkkopalvelun ja mobiilisovelluksen käyttäjäksi. Sovellus mahdollistaa toimitusten uudelleenreitityksen ja -aikataulutuksen siten kuin itselle parhaiten sopii.

2. Varaston loppumisen kääntäminen myynniksi

UPS:n aiemman kuluttajatutkimuksen mukaan 41 % kuluttajista, jotka havaitsivat haluamansa tuotteen loppuneen varastosta, ilmoitti siirtyvänsä kilpailijan verkkosivustolle tai sovellukseen ja 20 % kertoi menevänsä kilpailijan myymälään. Ainoastaan 17 % sanoi olevansa halukas ostamaan ja odottamaan. Monikanavainen kyselytutkimus osoittaa että verkkoliiketoiminnot ovat varsin kyvykkäitä reagoimaan varaston loppumistilanteisiin; 68 % verkkokauppiaista tarjoaa toimitusseurantaa ja toimituksia mieluisimmaksi määriteltyyn osoitteeseen, kun tuote tulee jälleen saataville, ja 59 % seuraa tilauksia ja ilmoittaa ennakoivasti kuluttajille tuotteen saatavuudesta, siinä missä fyysiset myymälät jäävät tältä osin jälkeen. Lähes puolet kivijalkakaupoista (45 %) yksinkertaisesti ehdottaa, että kuluttajat odottavat, eikä tarjoa vaihtoehtoa. UPS tarjoaa täyden tuen monikanavaisten ratkaisujen kehittämiseen ja käyttöönottoon osaksi vähittäistavarakauppiaiden logistiikkastrategioita, jotta he voivat valita parhaan mahdollisen ratkaisun kääntääkseen varaston loppumisen myynniksi.

3. Rajat ylittävien palautusten hallinta

Tuotepalautusten hallinta mielletään laajasti kaikkien vähittäiskaupan toimijoiden, mukaan lukien verkkokauppiaiden, keskeiseksi menestystekijäksi. Asiakkaiden luottamus ja yhtiön maine ovat riippuvaisia tehokkaista palautuksista. Vähittäiskauppiaiden mukaan aihepiirin avainhaasteita ovat viallisten hyödykkeiden hallinta (64 %) ja laatutarkastusten suorittaminen (50 %). Tutkimus myös viittaa siihen, että vähittäiskauppiaat tarvitsevat tukea kolmannen osapuolen logistiikkakumppaneilta. Yli 60 % vastaajista kertoo tarvinneensa useita kolmannen osapuolen logistiikkakumppaneita palautusten hallinnointiin, ja yli 70 % sanoo näiden kumppaneiden lisäävän kustannustehokkuutta. ”Asiakastilausten ja tuotepalautusten hallinnointi yli rajojen voi olla vaikeaa”, Royle sanoo. ”UPS tarjoaa vähittäiskauppiaille laajan valikoiman palautusvaihtoehtoja. Kuluttajat voivat jättää ennalta maksetut ja rahtikirjoilla varustetut pakettinsa mihin tahansa 15 000:sta UPS Access Point -toimipaikasta eri puolilla Eurooppaa.    

 

Tietoa UPS Pulse of the Omni-channel Retailer -tutkimuksesta

UPS tilasi vuoden 2016 Pulse of the Omni-channel Retailer -kyselytutkimuksen ymmärtääkseen paremmin vähittäiskaupan myynnin siirtymää kohti monikanavaista lähestymistapaa. Tutkimus kattaa Belgian, Ranskan, Saksan, Italian, Alankomaat, Espanjan ja Yhdistyneen kuningaskunnan.

IDC Retail Insights toteutti puhelinhaastattelut kussakin maassa puhutuilla kielillä tammi–maaliskuussa 2016. Jokaista maata edusti sadan vastaajan otos (yhteensä 707 vastaajaa). Vastaajat olivat kokeneita liiketoiminta- ja operatiivisia johtajia vastuualueinaan mm. jakeluketjut, logistiikka ja verkkokauppa. Kyselytutkimuksen piirissä oli sekä vähittäiskauppiaita että tuotteita jälleenmyyntiin valmistavia yrityksiä vaate-, kulutustavara- ja korkean teknologian toimialoilta.

 

Lehdistön yhteyshenkilö:
Antti-Matti Olkoniemi
Hill and Knowlton Strategies
+358 40 7438 342
antti-matti.olkoniemi@hkstrategies.com

Liitetiedostot

UPS yrityksenä

UPS (NYSE:UPS) on maailman johtava logistiikka-alan yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman pakettien ja rahdin kuljettamiseen, kansainvälisen kaupankäynnin edistämiseen ja kehittyneen teknologian hyödyntämiseen liittyviä ratkaisuja tehokkaamman maailmankaupan mahdollistamiseksi. UPS:n pääkonttori on Atlantassa, Yhdysvalloissa. UPS palvelee yli 220 maassa ja alueella maailmanlaajuisesti. Yritys löytyy Internetistä osoitteesta ups.com®. Yrityksen blogia voi lukea osoitteessa longitudes.ups.com. UPS:n uutiset löytyvät osoitteesta pressroom.ups.com tai seuraa Twitterissä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs