Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Ericsson: Kuluttajat tahtovat perinteisen kaupan ja verkkokaupan parhaat puolet yhdessä

Ericsson

Ericsson: Kuluttajat tahtovat perinteisen kaupan ja verkkokaupan parhaat puolet yhdessä

Tiedote.
Julkaistu: 20.12.2012 klo 08:00
Julkaisija: Ericsson

Tulevaisuudessa älypuhelimien merkitys korostuu ostoksia tehdessä. Tämä selviää Ericssonin ConsumerLabin ja Copenhagen Institute for Futures Studies -oppilaitoksen vastajulkaistusta tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan kuluttajat tahtovat samanaikaisesti nauttia paikan päällä tapahtuvan kaupassakäynnin ja verkkoshoppailun parhaista puolista. Ihmiset haluavat ostoksia tehdessään yhtä aikaa nähdä, koskea ja sovittaa tuotteita, vertailla hintaa ja päästä käsiksi tarkempaan tuotetietoon ilman, että heidän tarvitsee jonottaa maksaakseen ostoksen.

In-Line Shopping Consumer Insight -raportin data kerättiin Yhdysvalloissa vuoden 2012 aikana.

Älypuhelimet ovat jo nyt osa kaupassakäyntikokemusta. Yhdysvalloissa neljä kymmenestä älypuhelinomistajasta käyttää puhelintaan pienten maksujen tekemiseen, viivakoodien lukemiseen tai kuponkien lataamiseen.

Uudenlaiseen shoppailuun vaikuttavat ajasta ja paikasta riippumaton internetiin pääsy sekä mobiilisovellusten käytön räjähdysmäinen kasvu. Ericssonin raportista käy ilmi, että useimpien tuotekategorioiden osalta kuluttajat suosivat perinteisen kaupassakäynnin ja verkkokaupan yhdistämistä sen sijaan, että shoppailu tapahtuisi pelkästään verkossa.

Yleisesti älypuhelinten käyttäjät ovat kiinnostuneempia verkkoshoppailusta kuin sellaiset, jotka eivät käytä älypuhelinta.

– Kuluttajat kaipaavat mobiilisovelluksia, jotka tekevät ostosten teosta miellyttävää ja vaivatonta. Ihmiset tahtovat tehdä ostoksia silloin, kun heillä itsellään on siihen sopivin hetki. Menestyäkseen kauppiaiden kannattaa jatkossa vastata tähän tarpeeseen, toteaa Michael Björn, Ericsson ConsumerLabin johtaja.

 

In-Line Shopping Consumer Insight -raportti on katsottavissa osoitteessa:

www.ericsson.com/res/docs/2012/consumerlab/in-line-shopping.pdf 

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää 

Viestintäjohtaja

Ericsson

Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556

milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat noin kahta miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 100 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli 35,0 miljardia Yhdysvaltain dollaria (226,9 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs