Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Energiatehokkuusvaatimukset vauhdittavat betonielementtiteknologian vientiä

Elematic Oy

Energiatehokkuusvaatimukset vauhdittavat betonielementtiteknologian vientiä

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2014 klo 10:50
Julkaisija: Elematic Oy

Energiatehokas teknologia myy Itä-Euroopassa. Alueen kasvunäkymät, rakennuskannan modernisointi ja EU:n tiukat energiatehokkuusvaatimukset vauhdittavat suomalaisen betonielementtiteknologian vientiä.

Betonielementtitehtaita ja niiden tuotantolinjoja valmistava Elematic Oy toimittaa esijännitettyjä lattialaattoja valmistavan tuotantolinjan Puolan Wloclavekiin. Toimitukseen kuuluvat ontelo- ja ripalaattavalmistuslinjan lisäksi koko tehtaan betoninkuljetuslinjastot. Modernin rakennuskonseptin hankkiva Budizol on talojen ja teiden rakentamiseen tarkoitettuja betonituotteita ja muita rakennusmateriaaleja valmistava yritys. Elementtitehdas aloittaa toimintansa vuoden 2014 lopussa. Toimituksen arvo on hieman yli kaksi miljoonaa euroa.

Alan suomalainen osaaminen on korkeatasoista: meillä on vaativat ilmasto-olosuhteet ja yli 50 vuoden kokemus betonielementtien rakentamisesta. Itäeurooppalaisessa rakennustavassa on alkanut uusi merkittävä aikakausi. Paikan päällä tehty valaminen korvataan vähitellen betonielementeillä, mikä mahdollistaa ympärivuotisen rakentamisen. EU tukee energiatehokasta rakentamista unionin itäisillä alueilla, ja yhä suurempi osa betonielementtitehdasinvestoinneista saa EU-rahoitusta.

”Vaatimukset sekä tuotannon energiankulutukselle että valmiiden tuotteiden ominaisuuksille ja käyttöiälle ovat korkeat. Teknologiamme avulla asiakas voi tuottaa betonielementtejä energiatehokkaaseen rakentamiseen”, sanoo Elematic Oy:n vientipäällikkö Heikki Kangasniemi.

”Puolaan toimitetussa teknologiassa korostuvat sementin ja raudoitusteräksen säästäminen, melu- ja pölypäästöjen minimointi sekä hukkabetonin vähäinen määrä. Älykäs betonintiivistysautomatiikka, esiohjelmoitava tuotantolinja ja erityisesti laadunvalvontaa palveleva tuotantodatan kerääminen tuovat asiakkaalle säästöjä ja kuluttavat vähemmän ympäristöä”, Kangasniemi toteaa.

Lisätiedot Heikki Kangasniemi, Vientipäällikkö, Elematic Oy, 040 7080 598, heikki.kangasniemi@elematic.com

Liitetiedostot

Elematic Oy Ab on maailman johtava betonielementtitehtaiden ja -tuotantolinjojen toimittaja. Yli 50 toimintavuotensa aikana se on toimittanut teknologiaa kaikkiin maanosiin yli sataan maahan. Noin 200 ihmistä työllistävän yrityksen liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa, josta viennin osuus on 95 %. Elematicilla on myyntikonttoreita USA:ssa, Saksassa, Kiinassa, Venäjällä ja Arabiemiirikunnissa sekä jälleenmyyjiä yli 20 maassa. Kotimaan toimipisteet sijaitsevat Akaassa, Valkeakoskella, Riihimäellä ja Nastolassa. Yrityksellä on sertifioitu ISO 9001 -laatujärjestelmä ja henkilöstön kehittämisen kansainvälinen laatusertifikaatti Investor in People. www.elematic.com

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs