Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Elinkaaritarkastelu: Kasvirasvalevitteen hiilijalanjälki on yli puolet pienempi kuin voin

Unilever

Elinkaaritarkastelu: Kasvirasvalevitteen hiilijalanjälki on yli puolet pienempi kuin voin

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2016 klo 11:05
Julkaisija: Unilever

Kasvipohjaiset levitteet ovat voita ympäristöystävällisempiä. Uuden elinkaaritarkastelun mukaan niiden hiilijalanjälki on yli puolet voita pienempi.

Unileverin tilaamassa riippumattomassa elinkaaritarkastelussa vertailtiin kasvipohjaisten Flora-levitteiden sekä voin valmistuksesta aiheutuvia ilmastovaikutuksia. Tarkastelussa huomioitiin tuotteiden elinkaari raaka-aineiden tuotannosta kaupan hyllylle asti. Tarkastelun toteutti Blonk Consulting.

Tarkastelun mukaan kasvipohjaisen Flora normaalisuolainen 60% -levitteen hiilijalanjälki on yli 50 prosenttia pienempi kuin suomalaisen voin.

Nyt tehty elinkaaritarkastelu vastaa tuloksiltaan aiemmin tehtyjä kansainvälisiä tutkimuksia. Niissä on todettu, että kasviöljypohjaisten levitteiden hiilijalanjälki on selkeästi pienempi kuin voin. Merkittävin ero johtuu rehuntuotannosta ja karjatalouden aiheuttamasta ilmastorasituksesta”, sanoo liiketoimintapäällikkö Julia Illman Gaia Consultingista.

Vaikuttava valinta

”Uskomme kasviperäisyyteen ja siihen, että suomalaiset haluavat edistää sekä ympäristön että oman perheensä hyvinvointia. Pienillä päivittäisillä valinnoilla - kuten voin vaihtamisella kasviöljypohjaiseen levitteeseen - on suuri merkitys molempien kannalta”, sanoo markkinointipäällikkö Tuukka Pastila Unileveriltä.

Suomalaisten ravitsemussuositusten (2014) mukaan pehmeän rasvan saantia ruokavaliossa tulisi lisätä ja kovan rasvan määrää vähentää. Pehmeillä rasvoilla on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Ne auttavat hallitsemaan kolesterolia ja verenpainetta ja niitä tarvitaan ihon, näön ja limakalvojen hyvinvointiin. Välttämättömiä rasvahappoja on saatava ruuasta, koska elimistö ei pysty muodostamaan niitä itse.

Margariini on hyvä pehmeän rasvan lähde. Flora normaalisuolainen 60% -margariinin öljyt ovat kaikki täysin kasvipohjaisia ja sisältävät ihmiselle välttämättömiä omega-3- ja 6-rasvahappoja.

 

Lisätiedot:

Unilever, markkinointipäällikkö Tuukka Pastila, puh. +358 400 800 468, tuukka.pastila@unilever.com

Gaia Consulting, liiketoimintapäällikkö Julia Illman, puh. +358 44 5335723, julia.illman@gaia.fi

 

Tietoja Gaiasta:

Gaia on riippumaton kestävän liiketoiminnan konsulttitoimisto, joka auttaa asiakkaitaan parantamaan kilpailukykyään vastuullisella ja ympäristöä kunnioittavalla liiketoiminnalla. Kestävä liiketoiminta tuottaa vähemmästä enemmän. Se on tehokkuutta, pienempiä riskejä ja uusia mahdollisuuksia.

Gaia toimii maailmanlaajuisesti Suomessa, Kiinassa, Etiopiassa, Argentiinassa, Sveitsissä ja Yhdysvalloissa sijaitsevistaan toimipisteistä.

Tietoja Florasta:

Vuodesta 1969 Suomessa olleet kasvipohjaiset Flora-levitteet ovat raikkaan makuisia ja ne sopivat koko perheelle. Flora-levitteistä on helppo löytää oma suosikkinsa pitääpä sitten täyteläisestä mausta, kevyemmästä vaihtoehdosta tai aivan kokonaan maidottomasta myös vegaaniseen ruokavalioon sopivasta tuotteesta. Kasvipohjaisten Flora-levitteiden valmistuksessa käytetyt öljyt ovat 100% kasviöljyjä, ja siksi Flora-levitteet sisältävät runsaasti pehmeää tyydyttymätöntä rasvaa sekä A- ja D-vitamiineja. Flora – kasvien voimalla.

Lisätietoja Unileveristä ja tuotemerkeistä www.unilever.fi ja www.unilever.com. Lisätietoja USLP-ohjemasta: www.unilever.com/sustainable-living/ 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs