Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » DNA valitsi Ericssonin 4G-kumppanikseen

Ericsson

DNA valitsi Ericssonin 4G-kumppanikseen

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2014 klo 10:00
Julkaisija: Ericsson

DNA ja Ericsson ovat tehneet sopimuksen, jonka perusteella Ericsson on alkanut rakentaa DNA:lle sen ainoana kumppanina uutta, maanlaajuista 4G/LTE 800 MHz -verkkoa. Ericsson myös laajentaa ja parantaa DNA:n olemassa olevia 4G-, 3G- ja 2G -verkkoja.

”Olemme tyytyväisiä, että voimme jatkaa läheistä yhteistyötämme Ericssonin kanssa ja laajentaa korkealaatuiset mobiililaajakaistapalvelumme kattamaan alueita myös suurimpien kaupunkialueiden ulkopuolella. Samaan aikaan, kun 4G LTE -verkkoa rakennetaan, myös 3G-verkon kattavuutta parannetaan niin, että se tavoittaa tämän vuoden aikana 99 prosenttia väestöstä, mikä on lähes saman verran kuin nykyinen GSM-kattavuus”, kertoo DNA:n teknologiajohtaja Tommy Olenius.

Ericsson valjastaa DNA:n käyttöön viimeisimmät multi-standard RBS 6000 -tuoteperheen tukiasemansa ja verkonhallintaratkaisunsa. Lisäksi Ericsson tarjoaa DNA:lle verkon käyttöönottopalvelut kuten asennuksen, rakennustyöt, integroinnin, käyttöönoton ja niihin liittyvän projektinhallinnan. Ericsson hoitaa myös ohjelmistojen ja laitteistojen ylläpidon.

“Maanlaajuisesti toimivat, nopeat verkkoyhteydet ovat avainroolissa, kun kehitämme Suomea verkottuneeksi yhteiskunnaksi. Suomessa mobiiliverkkojen rooli korostuu, kun palvelut halutaan jokaisen ihmisen käyttöön harvaan asutussa maassamme. DNA on panostanut merkittävästi liikkuvaan laajakaistaan. Olemme iloisia, että pitkäaikainen yhteistyömme jatkuu ja voimme toimittaa erittäin nopean mobiiliverkon mahdollisimman monen käytettäväksi”, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

DNA LTE -verkon on tarkoitus kattaa 80 prosenttia Suomen väestöstä vuoden 2014 loppuun mennessä. Tämä parantaa yhteyksiä erityisesti haja-asutusalueilla Suomessa. Kaupunkialueiden ulkopuolella asuvat ihmiset hyötyvät myös olemassa oleviin 3G- ja 4G-verkkoihin tehtävistä parannuksista.

Ericsson on LTE-teknologian markkinajohtaja. Nykyään 50 prosenttia maailman LTE-älypuhelinliikenteestä kulkee Ericssonin verkoissa, mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin lähimmällä kilpailijalla.

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com 

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan  ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Yli 110 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin 950 osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs