Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Chipsters Ekologiska chips: marknadens första produktfamilj med ekologiska snacks

Ab Chipsters Food Oy

Chipsters Ekologiska chips: marknadens första produktfamilj med ekologiska snacks

Pressmeddelande.
Publicerad: 29.03.2012 kl. 08:00
Utgivare: Ab Chipsters Food Oy

I april kommer en väntad snacksfamilj ut på marknaden. Chipsters Ekologiska chips är ett ekologiskt alternativ för filmkvällen och kompisfesterna. Bland ekosnacksen finns något som passar alla smaker: efterlängtade ekologiska rotsakschips, potatischips med havssalt, chili-grillkrydda eller smak av gräddfil och lök.

Chipsters nya Ekologiska chips tillverkas av ekologisk potatis samt ekologiska rotsaker och kryddor och kokas enligt traditionella metoder i ekologisk solrosolja. I produktionen av ekologiska råvaror används inga bekämpningsmedel, och chipsen tillverkas utan extra tillsatsämnen eller till exempel palmolja.

Chipsters Ekologiska chips kommer ut på marknaden i en tid då konsumenterna är intresserade av ekologisk mat och allt oftare letar efter ekologiska alternativ i butikshyllan. År 2011 ökade ekomarknadens värde med 46 procent 1). Upp till 1,4 miljoner finländare räknar sig för närvarande till LOHAS-konsumenterna 2). Dessa konsumenter provar gärna på nya saker, är mycket kvalitetsmedvetna och intresserade av ansvarsfulla produktionssätt samt livsmedel och matlagning.

- Vi tror att tiden äntligen är mogen också för ekologiska snacks av hög kvalitet. Chipsters Ekologiska chips är marknadens första ekologiska potatischips som tillverkas för den finska marknaden, och finns på snackshyllan i vanliga närbutiker i hela landet. Alla som följer sin tid förstår säkert betydelsen av att det finns ekologiska alternativ även inom denna produktkategori. Och priset är mycket konkurrenskraftigt jämfört med priset på vanliga chips, berättar verkställande direktör Timo Vetriö.

Äkta och välsmakande

De nya chipsen är tillverkade enligt konstens regler genom kokning i ekologisk solrosolja. Den äkta kettle cooking-metoden gör chipsen speciellt krispiga och goda, och det behövs inga tillsatsämnen för att förhöja smaken eller förbättra konsistensen.

- Den traditionella kettle cooking-metoden innebär att chipsen kokas i en stor kastrull och sänks ner i oljan i mindre mängder åt gången. På så sätt håller man lättare en jämn temperatur på oljan, och chipsen blir spröda och läckra. Vi använder oss av denna aningen mer arbetskrävande metod eftersom vi tror att en värdefull ekologisk råvara ska tillredas med omsorg, utan genvägar, säger Vetriö.

De ekologiska potatischipsen med havssalt och de ekologiska rotsakschipsen får sin smak endast från de högklassiga ekologiska råvarorna och kokningsmetoden. Ekologisk potatis, ekologisk solrosolja samt havssalt bildar en knaprig kombination, som vilken chipsälskare som helst lätt faller för.

Rotsakschipsen är en speciellt efterlängtad nyhet. Hittills har ett inhemskt alternativ saknats och många har köpt med sig rotsakschips från resan för att stilla suget. I Chipsters påsar med ekologiska rotsakschips hittar man palsternacka, rödbeta och potatis som kokats spröda i solrosolja.

I sortimentet finns även något för alla som tycker om kryddade chips: Chili-grillkryddade ekologiska potatischips är en mustigt kryddad, intressant nyhet, som sannolikt tilltalar särskilt den manliga befolkningen. Potatischipsen med gräddfil och lök är allas stående favorit, och finns nu äntligen i ekologisk tappning.

Tilläggsinformation ger verkställande direktör Timo Vetriö, Chipsters, 040 576 2372

Produktinformation

Chipsters Ekologiska Chips med havssalt säljs i 150 g påsar. Chipsen är tillverkade av ekologiskt odlad potatis och kokta i ekologisk solrosolja. Chipsen är kryddade med havssalt.

Chipsters Ekologiska Chips av rotsaker säljs i 75 g påsar. Chipsen är tillverkade av ekologiskt odlad potatis, palsternacka och rödbeta och kokta i ekologisk solrosolja. Chipsen är kryddade med havssalt.

Chipsters Ekologiska Chips med ChiliGrillsmak säljs i 150 g påsar. Chipsen är tillverkade av ekologiskt odlad potatis och kokta i ekologisk solrosolja. Chipsen är kryddade med salt och ekologiska kryddor, bl a vitlök, paprika, chili och koriander.

Chipsters Ekologiska Chips med gräddfil & lök säljs i 150 g påsar. Chipsen är tillverkade av ekologiskt odlad potatis och kokta i ekologisk solrosolja. Chipsen är kryddade med salt och ekologiska kryddor, bl a lök, persilja och vitlök.

Källor

1) Luomuliitto/Nielsen Homescan 2011

2) tripod research oy, Ethos-undersökning

LOHAS = Lifestyles of Health and Sustainability. Konsumenter som i sina val fokuserar på hållbar utveckling, välbefinnande och etiska produkter.

 


Bilagor

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs