Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » BUNNAHABHAIN 18 YEAR OLD PARAS ISLAY-MALLASVISKI UISGE 2013-VISKIFESTIVAALILLA

Interbrands Wines & Spirits Oy

BUNNAHABHAIN 18 YEAR OLD PARAS ISLAY-MALLASVISKI UISGE 2013-VISKIFESTIVAALILLA

Tiedote.
Julkaistu: 31.01.2013 klo 15:00
Julkaisija: Interbrands Wines & Spirits Oy

"The Gentle Taste of Islay" teki sen jälleen. Festivaalin yhteydessä järjestetyssä Scotch single malt - mallasviskien Islay -sarjassa tuomaristo valitsi parhaaksi Bunnahabhain 18 Year Old - mallasviskin. Lisäksi viski sijoittui kolmannelle sijalle Best of Best -sarjassa, jossa arvioitiin kilpailun kaikkia oman sarjansa voittaneita viskejä keskenään.     

Viskiharrastajat kohtasivat kolmatta kertaa pelkästään viskin merkeissä järjestetyssä UISGE 2013 -yleisötapahtumassa Helsingissä 30.1. - 1.2.2013. Vanhalla Ylioppilastalolla oli maisteltavana huikeat 250 erilaista viskiä ympäri maailmaa.

Festivaalin yhteydessä järjestetyssä kilpailussa asiantuntijoista koottu raati arvioi yhteensä 133 viskiä paremmuusjärjestykseen yhdeksässä eri sarjassa. Scotch single malt – viskit kilpailivat neljässä sarjassa; Lowlands, Highlands, ja Islands & Campbeltown ja Islay, yhteensä 82 viskiä.

 

Islay -sarjassakilpaili 17 viskiä. Tuomariston makuhermoja miellytti eniten Bunnahabhain 18 Year Old Islay Single Malt Scotch Whisky, joka loisti myös Best of Best -sarjassa sijoittumalla kolmanneksi yhdeksän voittajaviskin joukossa.

 

Alhaisemman turvesavustusasteen seurauksena Bunnahabhain - viskit eroavat muista Islay - saaren mallasviskeistä pehmeämmällä ja vähemmän savuisella maullaan. Bunnahabhain on myös saaren kahdeksasta tislaamosta ainut, joka saa viskin valmistukseen veden saaren ainoasta luonnonlähteestä. Näistä syntyy viskien pehmeä ja lempeä maku, "The Gentle Taste of Islay".

 

  • Viski      on kylmäsuodattamaton, vahvuudeltaan 46,3 tilavuusprosenttia, ei lisättyä      väriä.
  • Tuoksussa      hunajaista pähkinää ja häivähdys meriveden suolaisuutta sekä toffeeta ja      nahkaista tammisuutta.
  • Makua      hallitsee sherrymäinen pähkinäisyys ja hieno tammen tuoma vaniljaisuus.
  • Maun      moni-ilmeinen mausteisuus sulautuu hienosti kevyen suolaiseen ja      sherrymäiseen jälkimakuun.

 

Alkossa on myynnissä Bunnahabhain 12 Year Old, hinta 55,50 €. Muiden Bunnahabhain -viskien saatavuus tarkistettava maahantuojalta.

 

Bunnahabhain viskit ovat CL World Brands -ryhmittymään kuuluvan Burn Stewart Distillersin lippulaivaviskejä, joita viedään 30 maahan ympäri maailman. Bunnahabhainin viskien maahantuoja on Interbrands Wines & Spirits Finland Oy

Taustaa

 

Viskiharrastajien suosikki single malt whisky on mallasviskiä, joka valmistetaan pelkästään ohramaltaasta ja sekoitetaan yhden ainoan tislaamon viskeistä. Mallasviskiä valmistetaan pääasiassa Skotlannissa, mutta myös mm. Irlannissa, Japanissa ja Suomessakin.

Scotch single malt tislataan kahteen kertaan ja kypsytetään vähintään kolme vuotta tynnyrissä. Yleensä sekoitettavat mallasviskit ovat kuitenkin paljon vanhempia. Etiketissä ilmoitetaan nuorimman sekoitukseen käytetyn viskin ikä. Single cask malt on sekoittamatonta, yhdestä tynnyristä peräisin olevaa mallasviskiä ja vatted malt on sekoitus eri tislaamojen mallasviskeistä. Cask strength tarkoittaa, että viski on pullotettu tynnyrivahvuisena ilman laimennusta.

Viskinystävien iloksi monien mallasviskitislaamojen viskit ovat nykyisin kylmäsuodattamattomia (un-chillfiltered), jotta viskin maku ja luonne säilyvät aitoina. Kylmäsuodatuksessa (chill filtering) viski jäähdytetään lähelle 0-astetta ja suodatetaan filtterin läpi. Tällöin viskistä poistuu tislauksen ja käymisen aikana syntyneitä rasvaisia elementtejä ja epäpuhtauksia.

Prosessin tarkoituksena on estää viskin samentuminen kun siihen lisätään vettä tai jäitä. Monet viskin ystävät ovat kuitenkin sitä mieltä, että kylmäsuodatus vaikuttaa epäsuotuisasti viskin makuun ja rakenteeseen. Mallasviskit nautitaan sellaisinaan tai pienellä vesilisäyksellä, joka "avaa" viskin ja päästää maut parhaiten esiin.

"The Gentle Taste of Islay"

Islayn saari on eteläisin Skotlannin länsirannikolla sijaitsevien Sisä-Hebridien saarista. Viskin ystävien mekkana tunnetulla saarella sijaitsee Bunnahabhainin lisäksi seitsemän muuta mallasviskitislaamoa.

 

Bunnahabhain (Bu-na-ha-venn) on skottien gaelin kieltä ja tarkoittaa suomeksi joen suuta. Vuonna 1881 perustetun tislaamon viskit valmistetaan käsityönä, yksinkertaisilla, 130 vuotta vanhoilla, perinteisillä valmistusmenetelmillä.

 

Alhaisemman turvesavustusasteen seurauksena tislaamon viskit eroavat muista saaren mallasviskeistä pehmeämmällä ja vähemmän savuisella maullaan. Bunnahabhain on myös saaren tislaamoista ainut, joka saa viskin valmistukseen veden saaren ainoasta luonnonlähteestä. Näistä syntyy viskien pehmeä ja lempeä maku, "The Gentle Taste of Islay".

 

Vuodesta 2010 alkaen viskien kylmäsuodatuksesta on luovuttu, väriä ei lisätä ja viskin vahvuus on nostettu 46,3 tilavuusprosenttiin. Samalla pakkauksessa palattiin savunruskeaan pulloon ja etiketit uusittiin.

 

"Olin alusta alkaen varma siitä, että kylmäsuodattamisesta luopuminen muuttaisi merkittävästi Bunnahabhainin luonnetta. Viski kypsyy vuosikausia tynnyrissä, joissa sen aromit, väri ja maku syntyvät. Kun viskiä ei kylmäsuodateta, siitä ei oteta mitään pois eikä siihen lisätä mitään. Viski on tällöin aidoimmillaan ja tarjoaa nauttijalleen parhaan mahdollisen viskikokemuksen", luonnehtii Burn Stewart Distillers - tislaamon Master Blender Ian MacMillan.

Bunnahabhainin viskit ovat CL World Brands -ryhmittymään kuuluvan Burn Stewart Distillersin lippulaivaviskejä, joita viedään 30 maahan ympäri maailmaa.

Bunnahabhainin viskit ovat saaneet lukuisia palkintoja: mm. viime vuoden San Francisco World Spirits -kilpailussa Bunnahabhain 12, 18 ja 25 Year Old saivat Double Gold -mitalin ja 18 Year Old palkittiin kullalla IWSC (International Wine and Spirits Competition) - kilpailussa vuonna 2010.

 

Lisätietoja: Tj Johan Rehn, +358 (0)9 682 9310, +358 400 507 970, johan.rehn@interbrands.fi

Interbrands Wines&Spirits Finland Oy, Pietarinkuja 3, 00140 HELSINKI, www.interbrands.fi

Liitetiedostot

Interbrands Wines & Spirits on vuonna 2005 perustettu alkoholijuomien maahantuontiliike, joka kuuluu kaikissa Pohjoismaissa ja verovapailla markkinoilla toimivaan Interbrands Nordic -ryhmittymään. Suomessa yritys tarjoaa asiakkailleen laadukkaan, jatkuvasti kehittyvän tuoteportfolion ja monipuolisesti alkoholibisneksessä ansioituneen henkilökunnan ammattitaidon. www.interbrands.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs