Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Avainlipun käyttöoikeus ABC-ketjun EkoFlex E85:lle

SOK

Avainlipun käyttöoikeus ABC-ketjun EkoFlex E85:lle

Tiedote.
Julkaistu: 19.12.2011 klo 15:25
Julkaisija: SOK

Suomalaisen Työn Liiton Alkuperämerkkitoimikunta on myöntänyt 13.12.2011 Avainlipun käyttöoikeuden ABC-ketjun EkoFlex E85 –korkeaseosetanolipolttonesteelle, joka vähentää merkittävästi autoilusta syntyviä päästöjä.

EkoFlex E85 on korkeaseosetanolipolttoneste, jota käytetään Flexfuel-moottorilla varustetuissa autoissa. Se vähentää autoilun hiilidioksidipäästöjä jopa 80%. EkoFlex E85polttoneste on kotimainen tuote, joka on kehitetty suomalaisiin oloihin. Se sisältää 80–85 % bioetanolia, jota valmistetaan kotimaisesta elintarviketeollisuuden biojätteestä siellä, missä raaka-ainetta syntyy. Etanoli tuotetaan pienissä laitoksissa elintarviketeollisuuden jätevirtojen syntysijoilla, jolloin raaka-aineiden kuljetuksia ei tarvita käytännössä lainkaan.

Etanolin tuotantokaan ei aiheuta ilmakehään hiilidioksidipäästöjä. Sen sivutuotteena syntyy rehua maatalouteen sekä vettä. Tuotantolaitoksissa biojätteestä syntyvä 96–97 prosenttinen etanoli väkevöidään väkevöintilaitoksessa 99-prosenttiseksi, minkä jälkeen se sekoitetaan bensiinin kanssa. Bensiinin osuus on 15–20 % lopullisessa tuotteessa.

- Olemme erittäin iloisia saamastamme Avainlipun käyttöoikeudesta EkoFlex E85 –polttonesteellemme. Meille on tärkeää, että voimme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden tehdä omassa kulutuksessaan ekologisia valintoja ja nimenomaan tuotteella, joka on valmistettu kotimaassa, kertoo ABC-ketjun kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten.

EkoFlex E85-polttoneste on tällä hetkellä litrahinnaltaan selvästi edullisempaa kuin 95E 10-bensiini. Mittarikentällä sen tunnistaa EkoFlex E85-merkinnästä sekä sinisestä jakelumittarin pistoolikahvasta. EkoFlex E85-polttonesteen käyttäminen edellyttää ns. flexfuel-automallia, joka on ulkoisilta ominaisuuksiltaan, hinnaltaan ja peruskäytöltään samanlainen kuin bensiinikäyttöinen auto.

ABC-ketjun ensimmäiset EkoFlex E85 –tankkauspisteet avattiin kesällä 2011 ja tällä hetkellä niitä on 15 eri puolilla Suomea.

– Tavoitteenamme on valtakunnallinen verkosto ensi vuoden aikana. Kaikki ABC-ketjun uudet asemat rakennetaan niin, että niissä voidaan ottaa alusta alkaen neljä polttonestelaatua käyttöön. Myös olemassa olevia mittarikenttiä uudistettaessa EkoFlex E85 lisätään valikoimiin, kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten kertoo.

 

Lisätietoja:

Kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten, SOK, ABC ketjuohjaus, 050 388 3184
https://www.abcasemat.fi/tankkaa/e-85

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs