Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » ÅR PACKAGING GROUP FÖRVÄRVAR MEADWESTVACOS FÖRPACKNINGSVERKSAMHET I EUROPA

ÅR PACKAGING GROUP FÖRVÄRVAR MEADWESTVACOS FÖRPACKNINGSVERKSAMHET I EUROPA

Pressmeddelande.
Publicerad: 22.01.2015 kl. 17:33
Utgivare: Ahlström Capital

ÅR Packaging Group AB (“ÅR” eller “Koncernen”) har den 19 januari 2015 undertecknat ett avtal med MeadWestvaco Corporation (“MWV”) om att förvärva MWV:s förpackningsverksamhet i Europa. Förvärvet innefattar bolagets förpackningsverksamhet av tobaks-, sötsaks- och konsumentprodukter.

ÅR är den ledande tillverkaren av kartongförpackningar i Europa och förvärvet innebär ett strategiskt steg i Koncernens tillväxthistoria. ÅR:s omsättning uppgick till totalt 424 miljoner euro år 2013 och omsättningen av de förvärvade verksamheterna uppgår till 146 miljoner euro. Slutförandet av affären kräver att de sedvanliga villkoren för företagsköp uppfylls.

“Förvärvet ger en tydlig signal till marknaden att ÅR är en stark och betydelsefull, långsiktig förpackningsleverantör. Bolaget har en nyckelroll i konsolideringsprocessen inom den europeiska kartongförpackningsindustrin. Vi etablerar en ännu starkare position som en av de ledande operatörerna inom tobakssegmentet och även på hela den europeiska falskartongmarknaden. Genom den här transaktionen blir ÅR en av de tre ledande operatörerna i Europa med en omsättning på ca 550 miljoner euro”, säger Harald Schulz, VD för ÅR Packaging Group AB. ”Vi kommer att fortsätta befästa vår ambitiösa utvecklingsplan för bolaget och jag ser fram emot att förverkliga denna plan tillsammans med mitt team.”

“Ahlström Capital har varit ägare i A&R Carton sedan år 2000 och i ÅR Packaging sedan 2011 då A&R Carton fusionerades med Flextrus. ÅR Packaging har utgjort en betydande långsiktig investering för Ahlström Capital och vi gläds åt att se koncernen fortsätta sin tillväxtbana. Förvärvet innebär ett tydligt steg framåt”, säger Panu Routila, VD för Ahlström Capital Oy.

ÅR Packaging ägs av Ahlström Capital, fonder förvaltade av Accent Equity samt År Packaging Groups ledning.

Tilläggsinformation:

Panu Routila, VD för Ahlström Capital Oy, tfn 358 40 503 6757

ÅR Packaging Group
ÅR Packaging Group är ett av Europas ledande bolag inom förpackningsindustrin med en årlig omsättning på över 400 miljoner euro och med 1 600 anställda i 14 fabriker i sju länder. Bolagets tre huvudaffärsområden är Food packaging, Barrier packaging och Branded products. Huvudkontoret ligger i Lund, Sverige. ÅR Packaging Group grundades år 2011 genom en fusion av A&R Carton Group, en av Europas ledande förpackningskoncerner, och Flextrus, som är ett ledande bolag i norra Europa inom flexibel förpackning.

MeadWestvaco
MeadWestvaco Corporation är ett globalt förpackningsbolag som erbjuder innovativa lösningar för världens mest uppskattade varumärken inom hälsovård, skönhet och hygien, mat, dryck, hushåll och trädgård, tobak och jordbruksindustrin. Bolaget producerar också specialkemikalier för bil-, energi- och infrastrukturindustrin och maximerar värdet på sitt innehav av utvecklingsbara markegendomar. MWV:s nätverk bestående av 125 anläggningar och 16 000 anställda sträcker sig över Nordamerika, Sydamerika, Europa och Asien.

Ahlström Capital
Ahlström Capital är ett av Finlands största investeringsbolag. Bolaget skapar mervärde för sina aktieägare genom att investera i industriella bolag, börsbolag och fastigheter. Ahlström Capital-koncernens balans överstiger en miljard euro och koncernens årliga omsättning uppgår till ca 1,5 miljarder euro. I Ahlström Capitals portfölj ingår betydande innehav i de börsnoterade bolagen Ahlstrom Oyj, Munksjö Oyj, Outokumpu Oyj och Suominen Oyj. Utöver ÅR Packaging Group AB innehåller portföljen även andra direkta industriella investeringar som t.ex. innehav i Destia Group Oyj och Enics AG, liksom betydande fastighets- och skogsinnehav.

Accent Equity
Accent är ett ledande nordiskt privat investeringsbolag grundat år 1994. Sedan bolaget grundades har det investerat i närmare 70 bolag och sålt ca 50 av dem. Accent Equity Partners AB fungerar som rådgivare till sju fonder vars sammanlagda kapital uppgår till över 1 miljard euro. Accents målsättning är att utveckla portföljbolagen till betydande operatörer på den nordiska, europeiska och globala marknaden genom förbättringar i bolagens operativa verksamheter och strategiska positioner.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs