Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Älypuhelimet korvaamassa lompakot Suomessa

Pilgrim Oy

Älypuhelimet korvaamassa lompakot Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2015 klo 15:47
Julkaisija: Pilgrim Oy

  • Vuoteen 2020 mennessä mobiilimaksujen odotetaan nousevan 35€ / vko per henkilö
  • Suomen mobiilimaksamisen ennustetaan yli kaksinkertaistuvan seuraavan viiden vuoden aikana
  • 19% kuluttajista arvioidaan maksavan mobiililaitteilla enemmän kuin 3-4 kertaa viikossa vuoteen 2020 mennessä

 

Suomi on muuttumassa ”käteisettömäksi” yhteiskunnaksi, kun yli 20% suomalaisista kuluttajista uskoo käyttävänsä mobiililaitetta maksuvälineenä vuoteen 2020 mennessä, tämän hetken 10%:n verrattuna. Visa Europen teettämän tutkimuksen mukaan kuluttajat siirtyvät seuraavan viiden vuoden aikana mobiilimaksamiseen nopeammin kuin koskaan aiemmin. 53% eurooppalaisista uskoo käyttävänsä mobiililaitetta maksamiseen vähintään kerran viikossa vuoteen 2020 mennessä.

Viikoittaisen käytön yleistymisen myötä mobiilimaksujen määrä kasvaa ja kokonaismarkkinoiden arvioidaan kasvavan lähes 1,7 miljardiin euroon vuoteen 2020 mennessä. Keskimääräinen kuluttaja käyttää mobiilimaksamiseen viikoittain arviolta noin 35 euroon vuoteen 2020 mennessä, joka on Suomessa 13 euroa enemmän kuin tänä päivänä.

Suomessa suosittujen appsien ja musiikin ollessa edelleen mobiililaitteilla ostetuimpia tuotteita, Visa on havainnut yhä useampien kuluttajien ostavan jo arvokkaampiakin tuotteita, kuten lomamatkoja ja elektroniikkaa viiden ostetuimman verkkokauppa-tuotteen joukossa.

Vahva myönteinen vastaanotto digitaaliselle maksamiselle on merkki kuluttajien kasvavasta tyytyväisyydestä uusiin maksutapoihin niiden ollessa laajemmin saatavilla, helpommin käytettäviä ja helppotajuisempia. Verkkomaksamisen vaihtoehtoihin, digitaalisiin lompakoihin ja lähimaksamiseen liittyvän julkisuuden kasvaessa, 35% suomalaisista kuluttajista on kiinnostuneita käyttämään mobiililompakkoa maksamiseen ja 7% ilmaisi kiinnostuksensa käyttää älypuhelintaan jokapäiväisiin lähimaksuihin kaupassa.

Jeremy Nicholds, Executive Director for Mobile, Visa Europe kommentoi

“Vaikka olemmekin innoissamme siitä, että kuluttajat uskovat kaksinkertaistavansa viikoittaisen mobiilimaksamisensa seuraavan viiden vuoden aikana, uskomme Visa:lla että nämä luvut ovat maltillisia ja todelliset luvut tulevat olemaan vieläkin korkeampia. Tämä pitää paikkansa erityisesti lähimaksamisen kasvussa, käyttäjämäärä kaksinkertaistui Euroopassa ja käyttö kolminkertaistui viimeisten 12kk aikana. Lähimaksaminen ja verkkokaupan parannukset ovat toimineet tien avaajina mobiilimaksamisen seuraavan sukupolven teknologialle. Edellytykset digitaaliseen maksamiseen kohdistuviin vaatimuksiin ja odotuksiin  ovat nyt olemassa. Enää ei ole kysymys siitä ottavatko kuluttajat uuden maksutavan vastaan, vaan kuluva vuosi on jo mobiilimaksamisen arkipäivää.

Kuluttajat, jotka käyttävät jo nyt mobiililaitteitaan maksamiseen ovat myöntyväisempiä myöskin uusille maksutavoille. Tutkimus osoittaa, että juuri nämä mobiilikäyttäjät ovat todennäköisemmin kiinnostuneita maksamaan ystävilleen älypuhelimen appsin kautta verrattuna ei-käyttäjiin 39% vs. 10%. 16% olisi avoimia myös sosiaalisen median maksuihin, verrattuna vain 4% ei –käyttäjiin.

Omaksumiseen liittyviä esteitä

Käyttöön liittyvän omaksumisen esteitä tarkasteltaessa kolme seikkaa nousee esille. Petoksiin ja turvallisuuteen liittyvät huolenaineet ovat ensimmäisiä esteitä käyttöönotolle 64%  kyselyyn osallistuneiden mukaan. Yksityisyyteen liittyvät huolet on seuraavana 46% ja viimeisimpänä tulevat ne 10%, jotka myöntävät etteivät yksinkertaisesti tiedä miten mobiilimaksaminen toimii.

Jeremy Nicholds jatkaa:

Todistamme Iso-Britaniassa valtavaa muutosaaltoa kuluttajien puolelta nopeamman ja mukavamman maksukäytännön puolesta, kun mobiili- ja online -kaupankäynnin teknologioita kehitetään samassa tahdissa. Tokenisaatio on yksi avainteknologia, joka auttaa ehkäisemään petoksia ja pitää kuluttajien yksityisen tiedon turvassa. Tästä syystä Visa lanseerasi oman tokenisaatio-ohjelman viime huhtikuussa ja investoi innovaatioiden  kehittämiseen yli 200 miljoonaa euroa. Ei ole harvinaista, että ihmisillä kestää oma aikansa tutustua uusiin teknologioihin. Erityisesti rahan ollessa kyseessä, huoli kontrollista ja turvallisuudesta on ymmärrettävää, vaikkakin yleisin syy on kuitenkin ihmisten tietämättömyys aihetta kohtaan. Lopulta kuluttajat kuitenkin ymmärtävät käyttömukavuuden. Olemme huomanneet tämän mm. lähimaksamiseen mukautumisessa – kun ihmiset huomaavat muiden käyttävän palvelua, he tutustuvat lähimaksamiseen ja palvelun käyttö lisääntyy.”

Liitetiedostot

Visa Europe
Visa Europe on maksuteknologiayhtiö, jonka omistavat eurooppalaiset pankit ja maksupalveluyhtiöt 37 maassa. Visa Europe on maksamisen teknisen kehityksen keskiössä tarjoten asiakkailleen palveluita, joilla miljoonat eurooppalaiset kuluttajat, yritykset ja julkishallinnon toimijat voivat tehdä elektronisia maksusuorituksia. Sen omistajat vastaavat korttien liikkeellelaskemisesta ja käyttöpaikkaverkon kehittämisestä sekä päättävät kortinhaltijoiden ja kaupan toimijoiden maksamista palkkioista.

Visa Europe on Euroopan suurin maksutapahtumien välittäjä, se prosessoi yhteensä yli 16 miljardia tapahtumaa vuosittain – huippuhetkinä jopa 1 627 maksutapahtumaa sekunnissa. Euroopassa on yli 515 miljoonaa Visa-korttia. Jokaisesta Euroopassa kulutetusta 6 eurosta 1 euro on maksettu Visa-kortilla. Visa -korttien kokonaiskäyttövolyymi on yli 2 biljoonaa euroa, josta korttimaksujen määrä oli yhteensä 1,5 biljoonaa euroa.

Vuodesta 2004 lähtien Visa Europe on toiminut itsenäisenä, Visa Inc:stä riippumattomana yrityksenä. Yhtiö on rekisteröity Isossa Britanniassa ja sillä on eksklusiivinen, peruuttamaton ja ikuinen Visa – tuotemerkin käyttöoikeus Euroopassa. Yhtiöt toimivat yhteistyössä tarjoten mailmanlaajuisia Visa - maksupalveluja yli 200 maassa.

Lisätietoja: www.visaeurope.com ja @VisaEuropeNews

Mobile Money raportista

Mobiilimaksamisen tutkimus tehtiin 30.huhtikuuta – 20.toukokuuta 2015 välisenä aikana kuudessa Euroopan maassa: Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Puolassa, Espanjassa ja Iso-Britaniassa. Tutkimukseen osallistui 12 015 henkilöä, noin 2000 vastaajaa per maa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs