Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Alihankinta 2015 korostaa suomalaista huippuosaamista yritysten menestystekijänä

Tampereen Messut

Alihankinta 2015 korostaa suomalaista huippuosaamista yritysten menestystekijänä

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 21:39
Julkaisija: Tampereen Messut

TEEMOINA MYYNTI, MARKKINOINTI, UUDET MATERIAALIT JA MENETELMÄT

Kansainväliset Alihankinta-messut valloittavat Tampereen 15.–17.9.2015. Suomen johtavaan teollisuuden ammattitapahtumaan saapuu noin tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta. Ennätysvauhtia täyttyneiden messujen pääteemoja ovat myynti ja markkinointi sekä uudet materiaalit ja menetelmät. Alihankinta 2015 -kumppaniyrityksenä toimii Normet Oy.

– Suomi on täynnä korkeatasoista osaamista ja päteviä insinöörejä, jotka keksivät tuhansia uusia innovaatioita vuosittain. Näiden uusien tuotteiden ja palvelujen taustalla on myös mittavat määrät uudenlaista teknologiaa ja uusia materiaaleja. Haluamme Alihankinta-messujen puitteissa tarjota yhä enemmän tietoa ja osaamista yritysten tueksi, jotta insinöörivetoiset yritykset oppivat myymään ja markkinoimaan näitä tuotteita yhä paremmin maailmalle ja sitä kautta auttaa kotimaista teollisuuttamme menestymään. Siksi tämän vuoden pääteemat ovat myynti ja markkinointi sekä uudet materiaalit ja menetelmät, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

Tampereen Messut Oy:n yhteistyökumppaneina myynnin ja markkinoinnin teemaa toteuttavat Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL sekä Tampereen Seudun Viestintäyhtymä ry. Uusien materiaalien ja menetelmien osalta sisältöjä kehitetään FIMECC Oy:n, Tampereen teknillisen yliopiston, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:n, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n ja Muoviteollisuus ry:n kanssa.
Alihankinta 2015 -messujen ohjelma: www.alihankintamessut.fi.

Alihankinta 2015 -kumppaniyritykseksi Normet Oy – yhteistyö nostaa esille suomalaista osaamista

Alihankinta-messujen kumppaniyrityksenä toimii tänä vuonna Normet Oy, joka tarjoaa ratkaisuja haastaviin asiakasprosesseihin maanalaisessa kaivos- ja tunnelitoiminnassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Iisalmessa ja laitevalmistusta on Iisalmen lisäksi Santiagossa, Chilessä ja Ludvikassa, Ruotsissa. Lisäksi Normetilla on rakennuskemikaalien valmistusta useissa maissa. Maailmanlaajuinen jakelu- ja palveluverkosto sisältää 43 myynti- ja tukitoimipistettä 27 maassa ja sitä koordinoidaan Sveitsistä Normet International Ltd:stä käsin.

– Alihankinta-kumppanuuden taustalla on ajatus siitä, että Alihankinta-messut yhdessä merkittävän ja menestyvän suomalaisen päähankkijan kanssa nostavat yhteistyössä esille kotimaista osaamista ja tekemisen merkitystä. Haluamme kiinnittää yhä laajemmin yritysten huomiota siihen, että myös suomalaisia alihankkijoita käyttämällä voi pärjätä globaalissa kilpailussa. Ensimmäisenä Alihankinta-kumppaninamme toimi viime vuonna Ponsse Oyj. Nyt meillä on ilo saada kumppaniksi toinen Pohjois-Savon menestyjä Normet Oy, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

– Alihankinta on kansainvälisesti tunnettu ja odotettu ammattimessutapahtuma, joka kokoaa Suomen teollisuuden laajasti yhteen joka syksy. Tapahtumasta saa laajan katsauksen alan ajankohtaisiin teemoihin ja tulevaisuuden näkymiin. Alihankinta-messujen merkitys asiakkaiden ja toimittajien sekä uusien kumppanien tapaamispaikkana on myös merkittävä. Lähdemme positiivisen innokkain mielin tekemään yhteistyötä Alihankinta-kumppanuuden merkeissä, toteaa toimitusjohtaja Timo Rask Normet Oy:stä.

Mikko Kuitunen, Vincit Oy: Markkinointi ilman rahaa edellyttää luovuutta ja rohkeutta

Viime syksynä Markkinointihenkisin insinööri 2014 -palkinnon saaneet Vincit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen ja Robit Rocktools Ltd Oy:n hallituksen puheenjohtaja Harri Sjöholm puhuvat sen asian puolesta, että maailma tarvitsee yhä enemmän markkinointia ymmärtäviä insinöörejä ja uudenlaisia toimintatapoja.

– Markkinointi mielletään monesti pohjattomaksi kaivoksi, johon on varaa vaan suurilla kuluttajabrändeillä. Näin sen ei kuitenkaan tarvitse olla. Jotta yritys voi onnistua erottumaan olemattomalla markkinointibudjetilla, sen on oltava luova ja mielikuvituksellinen eli pitää keksiä jotain mitä muut eivät ole keksineet, tietoinen kanavista, joista se tavoittaa potentiaaliset asiakkaat, työntekijät ja rahoittajat sekä valmis herättämään tunteita – et ole onnistunut ellei joku pahoita mieltään, sanoo toimitusjohtaja Mikko Kuitunen Vincit Oy:stä.

Mikko Kuitusen kolumni: Markkinointi ilman rahaa, erottautuminen nollabudjetilla

Harri Sjöholm, Robit Rocktools Ltd: Insinöörit tarvitsevat lisää matkapäiviä ja asiakastapaamisia

– Suomessa istuu valitettavan syvällä ajattelu, että olemme teknisesti erinomaisia ja kykenemme tekemään globaaleilla markkinoilla asiakkaille sopivia räätälöityjä, ylivoimaisia ratkaisuja eli ”tuote myy itseään”. Tulevan menestyksen ja kasvun kannalta on äärimmäisen tärkeää, että insinööreillämme on hyvä ymmärrys markkinoinnista, myynnistä ja kyky kuunnella asiakasta. Tähän oppimiseen on vain yksi ratkaisu – liikkua enemmän lähellä asiakasta eli asiakasrajapinnassa. Kun tarkastelemme menestyviä keskisuuria kasvuyrityksiä, niillä on kaikilla kyky ja halu kansainvälistyä. Niillä on vahva myynti-team. Lisäksi niillä on hyvät tuotteet, joita räätälöidään joustavasti asiakastarpeiden ja asiakkaiden halujen mukaan, sanoo hallituksen puheenjohtaja Harri Sjöholm Robit Rocktools Ltd Oy:stä.

Harri Sjöholmin kolumni: Insinööri – lisää matkapäiviä ja asiakastapaamisia

Vesa Kärhä, Muoviteollisuus ry: Uudet materiaalit tuovat uutta menestystä

Alihankinta 2015 on ottanut yhdeksi pääteemakseen uudet materiaalit ja menetelmät. Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä toteaa, että iso määrä megatrendejä määrittelee väistämättä maailman materiaalivalinnat ja tuotesuunnittelun uusiksi: ainetta lisäävä työstö, esineiden internet, Aasian ja Afrikan elintason nousu, ilmaston muutos, ympäristö, terveys ja turvallisuus. Jopa materiaalien väliset rajat liudentuvat hybridimateriaalien myötä, joita Suomestakin menee jo merkittäviin brändituotteisiin maailmalle.

– Kone- ja laiterakennuksen materiaalit elävät parhaillaan isossa modernisaatiossa. On välttämätöntä säästää painossa, huollossa, kulutuksessa, ajassa ja kaikessa muussakin resurssien käytössä. Pitää ottaa käyttöön lisää muoveja, kumia ja komposiitteja. Näitä voidaan lujittaa monilla kuiduilla ja muunnella nanomateriaaleilla, keraameilla, metalleilla, biotäyteaineilla tai mitä asiakkaan tuote lopulta edellyttääkään. Onneksemme olemme kehittyneet tasolle, jossa pystymme rakentamaan juuri halutun materiaalin tiettyyn tarpeeseen jo molekyylitasolta alkaen. Meillä on erittäin kova osaaminen, joten yritetään tehdä uuden materiaalinkin ratkaisut edelleen Suomessa, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä.

Vesa Kärhän kolumni: Uudet materiaalit tuovat uutta menestystä

Jyrki Vuorinen, Tampereen teknillinen yliopisto: Materiaalit ja digitalisaatio – mullistava yhdistelmä

– Uudet materiaalit -teema on nyt mielenkiintoisempi ja ajankohtaisempi kuin aikoihin. Digitalisaatio mullistaa materiaaleja ja materiaalitekniikkaa samoin kuin muitakin tekniikan osa-alueita ja niihin liittyvää liiketoimintaa, toteaa professori Jyrki Vuorinen Tampereen teknillisen yliopiston materiaaliopin laitokselta.

Jyrki Vuorisen kolumni: Materiaalit ja digitalisaatio – mullistava yhdistelmä

Tarja Laitinen, VTT: Digitaalisuus tuo uusia mahdollisuuksia ja osaamisvaatimuksia valmistukseen

Maailmaa vauhdikkaasti muuttava megatrendi, digitaalisuuteen perustuva 3D tulostus tai additiivinen, ainetta lisäävä valmistus (additive manufacturing, AM) on saanut paljon näkyvyyttä muutaman viime vuoden aikana.

– Additiivisen valmistuksen mahdollisuuksien täysimääräinen hyödyntäminen edellyttää uudenlaista suunnitteluosaamista, nimenomaan additiivisen valmistustekniikan mahdollisuuksien ja rajoituksien ymmärtämistä. Koko komponentin elinkaari tulee määriteltyä suunnittelupöydällä suunnitellusti tai sattumalta. Digitaaliset materiaalimallit yhdistettynä digitaaliseen suunnitteluun antavat mahdollisuuden optimoida suorituskykyisen, kustannustehokkaan materiaalin juuri kyseisen komponentin toimintaympäristöön, riittävän laatuisista primäärisistä tai kierrätetyistä raaka-aineista. Kenties muutaman vuoden kuluessa tavarakonttien sijaan lähetetäänkin enenevässä määrin bittejä, jotka vasta paikan päällä muuttuvat fyysiseksi komponentiksi additiivisen valmistuksen avulla paikallisesti parhaiten saatavilla olevista raaka-aineista, visioi Materiaalit ja valmistustekniikka -tutkimusalueen päällikkö Tarja Laitinen VTT:ltä.

Alihankinnan pääteemat näkyvät vahvasti messujen ohjelmassa. Tutustu tarjontaan: www.alihankinta.fi.

Alihankinta tuo uusia palveluja yritysten verkostoitumisen ja markkinoinnin tueksi

Alihankinta on tunnettu verkostoitumismahdollisuuksistaan, joiden lisäämiseksi syksyn messuilla otetaan uutena palveluna käyttöön Brella-verkostoitumistyökalu. Palvelun idea on auttaa tapahtumakävijää luomaan uusia kontakteja esittelemällä vierailijoita toisilleen ennen tapahtumaa ja tapahtuman aikana. Toisena uutena palveluna on avattu Messumarkkinointi.fi-sivusto, jonka tarkoituksena on tarjota valmiita myynnin ja markkinoinnin tehopaketteja näytteilleasettajille. Tarjolla on palveluita uusien myyntikontaktien hankkimiseen, asiakassuhteiden syventämiseen, tuote- ja palvelulanseeraukseen, yrityksen tunnettuuden parantamiseen ja kansainvälisen kaupan kehittämiseen. Lisätiedot: www.alihankinta.fi.

Vuodesta 1988 lähtien järjestetty Alihankinta esittelee koko Suomen teollisuuden ja sen kärkiyritykset. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kaikki viisi hallia täyttävillä messuilla on noin tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta. Uusia innovaatioita nähdään vuosittain yli 2000. Esillä on alihankintateollisuuden tuotteet, palvelut ja ratkaisut metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuuden, teollisuuden ICT-ratkaisujen sekä näiden alojen suunnittelun ja konsultoinnin osalta. Alihankinta 2014 -messuihin tutustui 16 893 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa. Tampereen Messut Oy:n pääyhteistyökumppaneita ovat Teknologiateollisuus ry, Kumiteollisuus ry, Muoviteollisuus ry ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry.

LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi
Twitter: @Alihankinta, #Alihankinta

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Facebook: facebook.com/tampereenmessut
Twitter: @TampereenMessut

Jani Maja, tuoteryhmäpäällikkö, p. 050 356 1325,
jani.maja(a)tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs