Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Advenin rakentama höyrylaitos vihitään käyttöön Kemiran Vaasan tehtaalla

Advenin rakentama höyrylaitos vihitään käyttöön Kemiran Vaasan tehtaalla

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2012 klo 10:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Kemiran Vaasan tehtaalla vietetään tänään Adven Oy:n rakentaman höyrylaitoksen vihkiäisiä. Teholtaan 3,5 megawatin höyrylaitos käyttää polttoaineenaan lähialueelta saatavaa kotimaista kiinteää polttoainetta.

Uuden höyrylaitoksen tuotanto korvaa entisen raskaalla polttoöljyllä tuotetun energian. Toinen vanhoista öljykattiloista jää varakäyttöön.

Höyrylaitos perustuu uusimpaan leijukerrostekniikkaan ja sen teho on 3,5 megawattia. Laitos käyttää polttoaineenaan lähialueilta saatavaa kotimaista puuta ja turvetta, joiden suhde vaihtelee polttoaineiden saatavuuden ja kokonaiskustannusten mukaan. 

Laitoksen tekniikkaa valittaessa on kiinnitetty erityistä huomiota kasvaviin ympäristövaatimuksiin. Savukaasujen puhdistusaste on erittäin korkea. Myös hiilidioksidipäästöt vähenevät merkittävästi puupolttoaineiden käytön myötä.

– Uusi höyrylaitos edustaa Advenin osaamista parhaimmillaan ja haluamme investoida kotimaiseen energiaan. Laitos on rakennettu asiakkaan tarpeiden mukaisesti, siinä on sovellettu uusinta tekniikkaa ja se käyttää polttoaineenaan kotimaista puuta ja turvetta, Adven Oy:n toimitusjohtaja Jussi Ojanen toteaa. 

– Tänään käyttöön otettu höyrylaitos parantaa Kemiran kilpailukykyä sekä vähentää ympäristöpäästöjä. Olemme hyvin tyytyväisiä valintaamme, sanoo energiatehokkuuspäällikkö Jukka Aarinen Kemiralta.

Vanhoja, fossiilisia polttoaineita kuten raskasta polttoöljyä käyttäviä lämpökeskuksia vaihdetaan nyt kiihtyvällä vauhdilla uusiin kustannustehokkaisiin ja ympäristöystävällisiin laitoksiin. Advenilla on paraillaankin käynnissä useita projekteja biopolttoaineita käyttävistä laitoksista.

 

Lisätietoja:

Jussi Ojanen, toimitusjohtaja, Adven Oy, puh. 050 453 6801

jussi.ojanen@adven.com, www.adven.fi

Jukka Aarinen, energiatehokkuuspäällikkö, Kemira Oyj, puh. 040 827 7692

jukka.aarinen@kemira.com, www.kemira.fi, www.vesijalanjalki.fi

 

Liitetiedostot

Adven tuottaa edistyksellisiä, räätälöityjä lämpö-, höyry- ja kylmäratkaisuja teollisuudelle ja palvelusektorille sekä kaukolämpöä taajamiin ja kaupunkeihin. Yrityksen liikevaihto on noin 164 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 160 energia-alan ammattilaista Suomessa ja Virossa. Yritys omistaa ja ylläpitää 159 teollisuuden tarpeisiin räätälöityä energialaitosta sekä 31 kaukolämpöverkkoa Suomessa ja Virossa. Advenin omistaa EQT Infrastructure -rahasto. EQT on Pohjois-Euroopan johtava pääomasijoitusyhtiö. Yhdessä vahvan teollisten neuvonantajien verkostonsa kanssa EQT toimii tiiviissä yhteistyössä ostamiensa yrityksien johdon kanssa kehittääkseen yhtiöitä panostamalla kasvua painottaviin teollisiin strategioihin. 

Kemira on kansainvälinen vesikemian yhtiö, jonka liikevaihto on noin 2 miljardia euroa. Sen keskeisiä asiakkaita ovat runsaasti vettä kuluttavat teollisuudenalat. Kemira tarjoaa veden laadun ja määrän hallintaratkaisuja, joilla lisätään asiakkaiden energia-, vesi- ja raaka-ainetehokkuutta. Kemiran visiona on olla johtava vesikemian yhtiö.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs