Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » ABC kohtaa nuoria

SOK

ABC kohtaa nuoria

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2012 klo 12:00
Julkaisija: SOK

ABC ja Nuorten Palvelu ry ovat laatineet oppaan ABC ja nuoret, jonka tarkoituksena on antaa vinkkejä ja toimintamalleja asiakaspalvelutilanteisiin nuorten kanssa. Opas jaetaan jokaiselle ABC-liikennemyymälässä työskentelevälle henkilölle. Nuoret ovat myös itse olleet mukana miettimässä hyviä pelisääntöjä asiakaspalvelutilanteiden haasteisiin.

Nuoret viihtyvät yhä useammin vapaa-ajallaan erilaisissa kaupallisissa tiloissa. Useilla paikkakunnilla ABC on ainoa kahvila- ja ravintolapalveluita tarjoava paikka, joka on auki myös iltaisin sekä viikonloppuisin. ABC ja nuoret -opas on osa koulutusta, jolla liikennemyymälöiden henkilökuntaa valmennetaan kohtamaan nuoria positiivisessa vuorovaikutuksessa. Työntekijän asenteella ja osaamisella voidaan vaikuttaa siihen, miten asiakaspalvelutilanne etenee. Kun henkilöstö ymmärtää nuorten tarpeita ja oppii kohtelemaan heitä yksilöinä, ei kollektiivisia rangaistuksia tai ikärajoja tarvita.

Nuoret ovat olleet mukana hankkeessa keskustelemassa yhteisistä pelisäännöistä. He ovat suhtautuneet positiivisesti siihen, että heidän mielipidettään kuullaan. Toisaalta nuoret haluavatkin rajoja ja ymmärtävät, että asiattomasta käytöksestä rangaistaan. Yhtä lailla positiivinen palaute kannustaa hyvään käytökseen. Nuorten on helpompi sitoutua sääntöihin, kun he ovat olleet niitä itse laatimassa.

Opas toteutettiin osana Raha-automaattiyhdistyksen rahoittamaa hanketta, jota Nuorten Palvelu ry hallinnoi.

- Hanke on hyvä esimerkki siitä, miten kaupallisessa ympäristössä toteutettavaa nuorisotyötä voidaan kehittää yhdessä nuorten kanssa. Eri sektoreiden yhteistyö antaa välineitä kohtaamisiin, sanoo hankkeen ohjausryhmän jäsen, Georg Henrik Wrede, Opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisoyksikön päällikkö.

ABC ja nuoret -opas ja kentällä toteutettu koulutus ovat yksi askel nuorten asioinnin ymmärtämisessä. Toimintakulttuurin muutokset eivät kuitenkaan tapahdu hetkessä, vaan ne vaativat asenteiden muutosta kaikilta: nuorilta, henkilökunnalta ja muilta asiakkailta.

- Laatimaamme opasta voidaan käyttää mallina myös muissa palvelualan yrityksissä, kehityspäällikkö Antti Erikivi SOK ABC-ketjuohjauksesta kertoo.

 

Liitetiedostot

Lisätietoja:
Antti Erikivi
Kehityspäällikkö
SOK ABC-ketjuohjaus
P. 0107680803
s-posti: antti.erikivi@sok.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs