Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » ABC Joutsan rakennustyöt käynnistyvät

Osuuskauppa Keskimaa

ABC Joutsan rakennustyöt käynnistyvät

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2012 klo 09:58
Julkaisija: Osuuskauppa Keskimaa

 

Keskimaa Osk:n ABC-liikennemyymälän rakentaminen Joutsan Oravakivensalmella käynnistyy. Kohde rakennetaan paikallisin voimin.

Keskimaan kahdeksannen liikennemyymälän urakkakilpailutus ja urakkaneuvottelut on saatu päätökseen. Urakat päästään käynnistämään tällä viikolla.

– Hankkeessa otetun aikalisän aikana ja laajan urakkalaskennan jälkeen olemme löytäneet kustannusten ja rakennusteknisten ratkaisujen osalta toteuttamiskelpoisen ja kilpailukykyisen kokonaisratkaisun. Kaavoitus ja liikennejärjestelyt ovat Oravakivensalmella jo kunnossa, joten hanketta voidaan nyt lähteä viemään rivakasti eteenpäin, kiinteistöjohtaja Matti Vihinen toteaa.

Hankkeen rakennus- ja maanrakennustöiden toteuttajaksi on valittu paikallinen urakoitsija, Rakennusliike Insinöörityö Hentinen Oy. Hanke toteutetaan ns. kvr-urakkana: urakkamuodossa urakoitsija ottaa vastuun suunnittelun että toteutuksen osalta. Talotekniikan suunnittelun ja toteutuksen suorittajaksi on valittu Suomen Talotekniikka LVI-Kaari Oy.

– Urakoitsijat käynnistävät nyt kohteen yksityiskohtaisen suunnittelun. Tontilla varsinainen rakentaminen alkaa viimeistään elokuussa. Tavoitteena on, että ABC Joutsa valmistuu kesällä 2013, Vihinen aikatauluttaa.

Liikennemyymälärakennuksen ohella hanke sisältää neljän polttoainelaadun mittarikentän, pellettilämpölaitoksen sekä piha-alueen rakentamisen. Liikennemyymälä sijoittuu samaan kokoluokkaan kuin ABC Viitasaari.

ABC Joutsan tontista osa on ollut osuuskaupan omistuksessa jo vuodesta 1991 lähtien. Lisää maata on hankittu vuonna 2002.
– Olemme iloisia siitä, että pääsemme nyt toteuttamaan keskisuomalaisuutta henkivässä maisemassa pitkään vireillä olleen liikennemyymälähankkeen, toimialajohtaja Heikki Tervanen toteaa.

ABC Joutsan palveluihin sisältyvät polttonestemyynnin lisäksi ABC Restaurant, Hesburger sekä ABC Market.
– ABC Joutsa palvelee Joutsan seudun paikallista väestöä, alueen kesäasukkaita sekä nelostien liikennettä. Liikennemyymälän palvelujen suunnittelussa etusijalla ovat matkailevat asiakasomistajat, perheet sekä ryhmät. Raskaan kaluston palvelut olemme keskittäneet ABC Hirvaskankaalle ja ABC Vaajakoskelle, Tervanen kertoo.

Nelostien liikennemäärien kehitysennuste on positiivinen ja kohteen liittymät ovat erinomaiset.
– ABC Joutsan toteutuksesta sekä palvelukokonaisuudesta kerromme tarkemmin suunnittelutyön tarkennuttua ja varsinaisen rakentamisen käynnistyessä loppukesällä.

 

Lisätietoja:

Kiinteistöjohtaja Matti Vihinen, 050 502 5252
Toimialajohtaja Heikki Tervanen, 050 593 5764

Keskimaa Osk on vähittäiskauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa ja liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 700 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia on yli 110 000. Keskimaa työllistää noin 2000 keskisuomalaista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs