Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Käsityöt ja askartelu » Vanha joulupaperi ei kuulu paperinkeräykseen

Paperinkeräys Oy

Vanha joulupaperi ei kuulu paperinkeräykseen

Tiedote.
Julkaistu: 19.12.2014 klo 09:17
Julkaisija: Paperinkeräys Oy

Kierrätys- ja ympäristönhuoltopalveluja valtakunnallisesti tarjoava Paperinkeräys haluaa muistuttaa joulun alla joululahjojen käärepapereiden oikeanlaisesta kierrättämisestä. Parhaiten käytetty joulupaperi sopii lajiteltavaksi energiajätteeseen. Ellei se jostain syystä ole mahdollista, lahjojen sekä kukkien käärepaperit voi lajitella sekajätteeseen. Sama periaate koskee lahjapaketeissa käytettyjä lahjanaruja.

Joulupaperi ei sovi kotikeräyspaperin joukkoon lehtien ja mainosten sekaan eikä myöskään keräyskartonkiastiaan. Tämä johtuu lahjapaperin voimakkaasta pintavärjäyksestä sekä runsaasta teippisitkosta ja muista epäpuhtauksista, koska niiden takia se ei ole enää kiertokuiduksi soveltuvaa raaka-ainetta. Talteen kerättyä kotikeräyspaperia hyödynnetään uuden sanomalehti- ja luettelopaperin raaka-aineena sekä pehmopaperiteollisuudessa.

Kaikkea joululahjapaperia ei edes kannata lajitella jätteiden joukkoon. Hyväkuntoiset joulupaperit kannattaa säilyttää ja käyttää uudelleen tai tehdä niistä kierrätystavaroita. Pienemmistäkin käytetyistä joulupaperin paloista saa puolestaan askarreltua joulun välipäivinä kauniita joulukoristeita seuraavaa vuotta varten. Jos haluaa antaa persoonallisen lahjan, voi lahjapaperina käyttää aikakauslehti- tai sanomalehtipaperia.

Pakkauskartonkia on yhä enemmän, mutta sille on oma paikkansa

Pahvi- ja kartonkipakkausten määrä kotitalouksissa joulun alla lisääntyy ihmisten tehdessä jouluostoksia verkossa yhä useammin. Ne on hyvä litistää ja pakata sisäkkäin tilan säästämiseksi sekä viedä sen jälkeen keräyskartonkiastiaan.

Keräyskartongiksi kelpaavat lahjapakkausten lisäksi muun muassa maito- ja mehutölkit muovikorkkeineen, leivoslaatikot, puhdistetut paperipohjaiset kerta-astiat, muro- ja keksipaketit, paperipussit ja -kassit, talouspaperihylsyt, munakennot, aaltopahvit ja juomien kartonkiset monipakkaukset. Myös kartonkiset joulukalenterit kelpaavat keräyskartongiksi.

Keräämällä pakkaukset talteen saadaan raaka-ainetta kartonkiteollisuudelle, vähennetään kaatopaikkojen kuormitusta sekä ehkäistään ilmastomuutosta. Keräyskartongista valmistetaan uutta pakkauskartonkia, hylsykartonkia ja laminaattipaperia. Suomessa paperin, kartongin ja pahvin yhteenlaskettu hyödyntämisprosentti on yli 80 prosenttia. Kartongin kasvavaan kulutukseen on pystytty vastaamaan yhtälailla kasvavalla talteenotto- eli keräysmäärällä, joten keräyspaperin ja kartongin talteenottoprosentti on onnistuttu edelleen pitämään hyvänä.

Jos omassa taloyhtiössä ei ole paperin tai kartongin keräysastiaa, lähin alueellinen keräyspiste löytyy osoitteesta http://www.kierratys.info/

Katso video, jossa Paperinkeräyksen avainasiakaspäällikkö Maria Hollmén neuvoo joulun papereiden, narujen ja pakkausten oikeaoppisesta kierrätyksestä. Videota saa käyttää vapaasti.
https://dreambroker.com/channel/xsmdhxfd/ydpdfoz5

Lisätietoja:
aluetiimipäällikkö Tatu Savolainen, Paperinkeräys Oy
puh: 050 555 5210
email:tatu.savolainen@paperinkerays.fi

Valtakunnallisena ja uudistumishaluisena logistiikkayrityksenä muutamme jätteen raaka-aineeksi. Pahvi, paperi, puu, muovi, metalli, lasi sekä sähkö- ja elektroniikkaromu kulkevat kaikki kauttamme. Lopuksi erilaiset jakeet pääsevät hyötykäyttöön.

Olemme toisenlainen jätehuollon toimija. Me tavoittelemme aina jätehuollon tehostamista: suunnittelemme hyvin alkulajittelun ja tyhjennämme vain täysiä säiliöitä. Automme eivät käy turhaan kiinteistösi, yrityksesi tai teollisuuslaitoksesi pihalla – toisin kuin alalla yleensä, käytämme omien autojen sijaan kuljetuskumppaneita. Siksi meille on tärkeää, ettei turhia ajokilometrejä tule. Toimintamalli säästää näkyvästi jätehuoltosi kustannuksia.

Olemme myös Suomen johtava aineellisen tietoturvan osaaja: tuhoamme luottamukselliset asiakirjat, kovalevyt, ammattivaatteet ja markkinointimateriaalin. Otamme vastaan myös prototyyppejä, joiden aukottomasta tuhoamisesta vastaamme. Kuormalavoissa olemme niin ikään alan kärkeä. Myy meille tarpeettomat, hyväkuntoiset lavasi. Kauttamme hoituu myös lavojen ostaminen ja vuokraus.

Johdamme aina tiedolla, ja siksi hallitsemme moninaiset ja muuttuvat materiaalivirrat. Meiltä saat ulkoistetun asiantuntemuksen kaikissa jätehuoltosi asioissa.

Liikevaihtomme vuonna 2013 oli 72,8 miljoonaa euroa ja henkilöstöä meillä työskentelee noin 250.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs