Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Käsityöt ja askartelu » Tilkkutyöt vetävät kerrasta toiseen kesäkurssille ja lattiamajoitukseen Mäntyharjuun

Mäntyharjun kunta

Tilkkutyöt vetävät kerrasta toiseen kesäkurssille ja lattiamajoitukseen Mäntyharjuun

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2016 klo 13:12
Julkaisija: Mäntyharjun kunta

Mäntyharjun kansalaisopisto perusti alun alkaen vuodelle 2016 kaksi tilkkutyön kesäkurssia. Ne täyttyivät heti ilmoittautumisen alettua kesäkuussa 2015. Niinpä opiston oli pystytettävä vielä kolmas kesäkurssi kesäkuulle 2016. Sekin on täynnä.

Tilkkutyökurssien perinne Mäntyharjussa on vahva. Onhan niitä pidetty opistossa melkein kymmenkunta vuotta. Sitä ennen kurssia pidettiin Ristiinan kansalaisopistossa. Kun paikka täytyi vaihtaa, Mäntyharju otti kopin.

Kurssilaiset tulevat eri puolilta Suomea. Osalla tulijoista ei ole muuta sidettä Mäntyharjuun kuin jo monille tutuksi tullut tilkkutyökurssilaisten porukka. Kurssilaisista suuri osa yöpyy Kirkonkylän koululla, joka toimii koulutuspaikkana. Kurssi kestää 40 oppituntia ja opetusta on maanantaista perjantaihin. Moni ei malta lopettaa ompelua yön hiljaisina tunteinakaan kuin pakollisen levon ajaksi.

Vaikka tilkkutyökurssit kuuluvat monen kesänviettoon jo perinteenä, joukkoon mahtuu aina myös uusia, vasta asiaa harjoittelevia. Opettajan lisäksi muut kurssilaiset opastavat uusia tulijoita.

Opettajana toimii Sanna Paranko, joka jaksaa vuodesta toiseen tuoda mukanaan uusia ideoita ja malleja. Noin 20 opiskelijan ompelupöydät levitetään koko liikuntasaliin. Keskelle jää opetustila ja opetuspöytä. Kesän 2016 viimeinen tilkkutyökurssi on 27.6.-1.7.2016.

Tilkkutyökursseille 2017 voi alkaa ilmoittautua opiston netti-ilmoittautumisen avautuessa 28.6.2016 klo 12.30. Myös tänä vuonna on odotettavissa tilkkutyökurssien nopea täyttyminen. Koska aikaa varsinaiseen kurssiin on tuolloin vielä noin vuosi, kannattaa myös varalle ilmoittautua. Muutoksia ehtii tulla vuoden mittaan.

 

Liitetiedostot

Mäntyharju on noin 6200 asukkaan luonnonkaunis Etelä-Savossa. Kunnan elinvoimaisuuden vahvistaminen, yrittäjyyden edistäminen ja hyvät palvelut luovat vahvan perustan toiminnan kehittämiselle ja tulevaisuuden suunnittelulle.

Mäntyharjun kansalaisopisto on noin 1150 netto-opiskelijan, 5500 oppitunnin ja 60 opettajan vireä oppilaitos, jonka toiminta-alueena on Mäntyharjun kulttuurikunta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs