Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Käsityöt ja askartelu » Taito-Finlandia 2014 -palkinnon saajaksi on ehdolla viisi käsityöalan yritystä

Tampereen Messut

Taito-Finlandia 2014 -palkinnon saajaksi on ehdolla viisi käsityöalan yritystä

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2014 klo 23:33
Julkaisija: Tampereen Messut

SUOMEN KÄDENTAIDOT JA TAMPEREEN TAIDEMESSUT 14.–16.11.

Euroopan suurimmat käsi- ja taideteollisuusmessut Suomen Kädentaidot 2014 sekä Tampereen Taidemessut 2014 järjestetään 14.–16.11. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Suomen Kädentaidoissa on 660 näytteilleasettajaa ja Tampereen Taidemessuilla 85 näytteilleasettajaa. Lisäksi Suomen Kädentaidot -messujen Deli-alueella lähellä tuotettuja herkkuja myy 40 yritystä. Avajaispäivänä julkistetaan Taito-Finlandia 2014 -palkinnon saaja. Ehdokkaina ovat Kraa Kraa, Lapuan Kankurit, NIKARI, Verso Design ja Viona Blu. Lisäksi messuilla palkitaan Vuoden Artesaani ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote. Messutapahtuman avaa muotisuunnittelija Mert Otsamo.

Kansainvälisesti arvostetut suunnittelijat Aamu Song ja Johan Olin julkistavat valintansa vuoden 2014 Taito-Finlandia-palkinnon saajaksi perjantaina 14.11. pidettävässä mediatilaisuudessa. Käsi- ja taideteollisuuden ammattilaisista koottu Taito-Finlandia-raati on valinnut tämän vuoden Taito-Finlandia-ehdokkaiksi viisi käsi- ja taideteollisuusalan toimijaa. Ehdokkaat aakkosjärjestyksessä ovat Kraa Kraa (Tampere), Lapuan Kankurit (Lapua), NIKARI (Fiskars), Verso Design (Helsinki) ja Viona Blu (Tampere). Raati halusi ehdokasasettelussa korostaa tänä vuonna erityisesti käsityöllistä ja -teollista taitajuutta, korkeaa laatua sekä laaja-alaista ja innovoivaa osaamista.

Taito-Finlandia voidaan myöntää käsi- ja taideteollisuusalan tarkoitusperiä edistäneelle henkilölle, yritykselle, toimijalle, teolle, ilmiölle, tapahtumalle tai tuotteelle. Tunnustuksella halutaan nostaa esille merkittäviä käsityö- ja taitokulttuuria edistäviä asioita tai osaajia sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta. Palkinnon voittaja saa Oiva Toikan Taito-Finlandialle suunnitteleman lasiveistoksen sekä 5000 euron palkintosumman, jonka lahjoittaa tänä vuonna Aito Säästöpankki. Ensimmäisen Taito-Finlandian sai vuonna 2012 janakkalalainen Ruokangas Guitars Oy, jonka valitsi muotoilukriitikko Kaj Kalin. Taito-Finlandia 2013 -palkinnon sai Hattulan Kaakelitehdas Oy Tampereelta. Valinnan teki vaatesuunnittelija Paola Suhonen.

Mert Otsamo avaa messut – Vuoden Artesaani -kilpailussa viisi finalistia

Messut avaa tänä vuonna muotisuunnittelija Mert Otsamo. Avajaisissa palkitaan Taito-Finlandian lisäksi Vuoden Artesaani ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote. Teemapuheen pitää muotoilija ja taiteilija Markku Piri. Marttojen juhlavuoden tervehdyksen tilaisuuteen tuo Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä. Tilaisuudessa kuullaan myös Tampereen Taidemessujen puheenvuoro. Juontajana nähdään Saimi Hoyer.

Kuudennen kerran järjestettävään Vuoden Artesaani -kilpailuun osallistui tänä vuonna 20 ehdokasta, joista käsi- ja taideteollisuuden ammattilaisista koottu raati valitsi viisi kädentaitajaa mukaan loppukilpailuun. Finalistit ovat Ville Aakkula, Turku / Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopisto, puuala, Sebastian Dahl, Furuholmen / Optima, hienopuusepäntyö, Katja Lettinen, Inari / Saamelaisalueen koulutuskeskus, korukivi- ja jalometalli sekä Juuso Lindberg ja Otto Lindberg, Orivesi / Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, soitinrakennus. Lisätiedot: www.kadentaidot.fi (Kilpailut).

Alla on tiedotustilaisuuden ja avajaisten ohjelma sekä tietoa median akkreditoitumisesta ja blogistien ilmoittautumisesta. Lisätietoa tapahtumasta on lehdistötiedotteessa 3.10. sekä nettisivuilla www.kadentaidot.fi ja www.tampereentaidemessut.fi. Messut ovat avoinna pe 14.11. klo 10–18, la 15.11. klo 9–17, su 16.11. klo 10–17.

TIEDOTUSTILAISUUS MEDIALLE
perjantaina 14.11.2014 klo 10.00–11.00, Mars (Seminaarikeskus, 2. krs)

Messujen avaajan puheenvuoro
muotisuunnittelija Mert Otsamo   
             
Teemapuhe: Koti – sisusta intohimolla, kuuntele omaa ääntäsi, valitse laatua! 
muotoilija, taiteilija Markku Piri

Marttojen juhlavuoden tervehdys
toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä, Marttaliitto    
          
Taito-Finlandia 2014 -palkinnon saajan julkistus
palkinnon saajan valitsevat suunnittelijat Johan Olin ja Aamu Song
palkintosumman lahjoittajan Aito Säästöpankin edustajan puheenvuoro
palkitun puheenvuoro             
                                                                                     
Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2014 -palkinnon saajan julkistus
toiminnanjohtaja Virve Pajunen, Taito Pirkanmaa ry         
palkitun puheenvuoro  
                                                                                                
Vuoden Artesaanin 2014 julkistus                                                                  
palkitun puheenvuoro

Tampereen Taidemessujen puheenvuoro 

                                                        
AVAJAISET
perjantaina 14.11.2014 klo 11.30–12.15, E-hallin ohjelmalava (E-halli, 1. krs)

Tervetuloa messuille
juontaja Saimi Hoyer

Messujen avauspuhe
muotisuunnittelija Mert Otsamo        
        
Teemapuhe: Koti - sisusta intohimolla, kuuntele omaa ääntäsi, valitse laatua! 
muotoilija, taiteilija Markku Piri

Marttojen juhlavuoden tervehdys
toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä, Marttaliitto

Taito-Finlandia 2014 -palkitseminen
palkinnon saajan valitsevat suunnittelijat Johan Olin ja Aamu Song
palkintosumman lahjoittajan Aito Säästöpankin edustajan puheenvuoro
palkitun puheenvuoro         

Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2014 -palkinnon saajan julkistus
toiminnanjohtaja Virve Pajunen, Taito Pirkanmaa ry                                                       
palkitun puheenvuoro         

Vuoden Artesaanin 2014 julkistus
palkitun puheenvuoro       

Tampereen Taidemessujen puheenvuoro


MEDIAN HAASTATTELUT

Median edustajat voivat haastatella puhujia ja palkittuja tiedotustilaisuuden päätteeksi. 
Muut messuihin liittyvät haastattelupyynnöt voi jättää akkreditoitumislomakkeella tai sähköpostitse: 
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi tai meri.mattila(a)tampereenmessut.fi.

MEDIALOUNAS
Median edustajille tarjotaan lounas messujen aikana. Ilmoittaudu lounaalle akkreditoitumisen yhteydessä ja nouda lehdistölounaslipuke lehdistöhuoneesta.

MEDIAN AKKREDITOITUMINEN
Median edustajat pääsevät Suomen Kädentaidot -messuille ja Tampereen Taidemessuille täyttämällä Median akkreditoitumislomakkeen osoitteessa www.kadentaidot.fi (Medialle). Messujen aikana voit akkreditoitua pääaulan Press-pisteessä. Varauduthan esittämään pressikorttisi.

BLOGISTIEN ILMOITTAUTUMINEN
Messuista kirjoittavat blogistit pääsevät Suomen Kädentaidot -messuille ja Tampereen Taidemessuille maksutta täyttämällä Blogistien ilmoittautumislomakkeen osoitteessa www.kadentaidot.fi (Medialle). 

MEDIAN PYSÄKÖINTI
Median VIP-pysäköintialue on D-hallin läheisyydessä Ilmailunkadun varrella (opastus alueella).
Pysäköinti on median edustajille eli PRESS-rintamerkin haltijoille maksuton. VIP-alueelle pääsee myös pressikortilla, mutta poistuttaessa pysäköinninvalvoja tarkistaa VIP-pysäköintilipun, jonka voit noutaa pääaulan lehdistöhuoneesta. Mikäli pysäköit muualla kuin VIP-pysäköintialueella, saat lehdistöhuoneesta tähän tarkoitetun lipukkeen.

MEDIAN JA BLOGISTIEN SISÄÄNKÄYNTI JA VAATESÄILYTYS
Median edustajia ja blogisteja pyydetään käyttämään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääsisäänkäynnin oikeanpuoleista ovea, jonka yläpuolella lukee PRESS. Näin sisäänpääsy messuille sujuu vaivattomimmin. Tampereen Messujen PRESS-rintamerkillä ja BLOGISTI-rintamerkillä voit jättää takkisi maksuttomasti pääaulan vaatesäilytykseen, jossa lukee VIP.

KUVAAMINEN MESSUILLA
Vain Tampereen Messujen PRESS-rintamerkillä ja BLOGISTI-rintamerkillä on oikeus kuvata messuilla (muuten Suomen Kädentaidot -messuilla on kuvauskielto).

LEHDISTÖHUONE
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääaula (1. krs). Avoinna pe 14.11. klo 9–18 (Huom.! Messut avautuvat klo 10, mutta tiedotustilaisuuteen tulevat median edustajat pääsevät lehdistöhuoneeseen jo klo 9 lähtien. Huomioithan avajaisaamun ruuhkat!), la 15.11. klo 9–17, su 17.11. klo 10–17. Lehdistöhuoneessa on jaossa tiedotustilaisuuden materiaalia, messujärjestäjän ja näytteilleasettajien lehdistötiedotteita sekä muuta messuinfoa. Toimittajien käytössä on tietokone, tulostin ja nettiyhteydet. Lisäksi käytössä on erillinen työtila.

Päivystys lehdistöhuoneessa:
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

MEDIAMATERIAALIT
Messuista julkaistut lehdistötiedotteet, näytteilleasettajien toimittamat lehdistötiedotteet sekä linkit kuvapankkiin ja videoihin löytyvät tapahtuman mediasivuilta www.kadentaidot.fi (Medialle).

MESSUINFO

Aukioloajat:
pe 14.11. klo 10–18, la 15.11. klo 9–17 ja su 16.11. klo 10–17.

Pääsyliput:
Aikuiset päivälippu pe ja su 12 euroa / päivälippu la 14 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset päivälippu 10 euroa (voimassa olevalla kortilla), kolmen päivän lippu 20 euroa, lapset päivälippu 6 euroa (7–15-vuotiaat), ryhmälippu 10 euroa/hlö (ryhmässä vähintään 10 hlöä). Samalla lipulla pääsee samana päivänä molempiin messutapahtumiin.

Hallit:
Suomen Kädentaidot A, C, E / Tampereen Taidemessut D

Kulkuyhteydet:
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen osoite on Ilmailunkatu 20, Tampere. Tampereen joukkoliikenteen linja 14 ja ylimääräinen Y14 ajavat Keskustorilta Messu- ja Urheilukeskukseen: aikataulut.tampere.fi ja www.kadentaidot.fi (Messuinfo).

Pysäköinti:
Maksullinen pysäköinti 5 euroa. Pysäköintilipuke tarkistetaan pysäköintialueelta ulos ajettaessa.
Suomen Kädentaidot -messujen etäpysäköintialue osoitteessa Lentokentänkatu 11, Tampere.

Tarkempi messuinfo:
www.kadentaidot.fi ja www.tampereentaidemessut.fi (Messuinfo)

Järjestäjä:
Tampereen Messut Oy. Suomen Kädentaidot toteutetaan yhteistyössä Taito Pirkanmaa ry:n kanssa.

TÄHTIUUTISET
Saimi Hoyerin ennakkohaastattelu ”Suomen Kädentaidot on ideoiden näyteikkuna!” Tampereen Messujen verkkolehdessä www.tahtiuutiset.fi.

SOME
Facebook: facebook.com/kadentaidot / facebook.com/tampereentaidemessut
Instagram: @SuomenKadentaidot, #Kädentaidot / @TampereenMessut, #Taidemessut
Twitter: @TampereenMessut, #Kädentaidot, #Taidemessut

Nyt 19. kerran pidettävät Suomen Kädentaidot järjestää Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry. Vuonna 2013 Suomen Kädentaidot ja samanaikaisesti pidetyt Kivi & Koru -messut houkuttelivat 36 728 messuvierasta. Tampereen Messut Oy toteuttaa Tampereen Taidemessut neljännen kerran.

Tervetuloa!

LISÄTIEDOT: www.kadentaidot.fi, www.tampereentaidemessut.fi

Tampereen Messut, www.tampereenmessut.fi

Mervi Oksanen, tuoteryhmäpäällikkö, p. 0400 760 877,
mervi.oksanen(a)tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

 

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs