Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Käsityöt ja askartelu » Oikeita työvaatteita valmistuu Taitaja2015-kilpailussa

Taitaja2015

Oikeita työvaatteita valmistuu Taitaja2015-kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 09:40
Julkaisija: Taitaja2015

Taitaja2015-kilpailussa taistellaan ammattitaidon SM-mitalista. Vaatteenvalmistuksessa kilpailutehtävät ovat todellisia töitä, jotka tehdään yritykselle. Tuotteet vastaavatkin täysin työelämän vaatimuksia. Kilpailutehtävien teemana ovat työvaatteet, sillä pääyhteistyökumppanina toimii Topper Uniform.

Kilpailutehtävissä painottuvat  Taitaja2015 painopistealueet: työturvallisuus, yrittäjyys, kestävä kehitys ja työhyvinvointi. Yksi tehtävistä liittyy suoranaisesti kestävään kehitykseen, mikä on vaatetusalalla vallitseva trendi. Kilpailijoiden tehtävänä on valmistaa käytöstä poistetusta vaatteesta uusiotuote. Tehtävissä testataan myös asiakaspalvelutaitoja ja paineensietokykyä. Viimeinen tehtävä huipentuu loppukiriin, jossa kilpailijoiden tulee valmistaa mahdollisimman monta tuotetta tietyssä ajassa.

 

Tuomaristossa vanhoja Taitajia

Tänä vuonna tuomaristossa toimii ensi kertaa aiempien Taitaja-kilpailujen voittajia. Tuomaroimassa nähdään Hanna Laine, joka on voittanut Taitaja-kilpailun ja kilpaillut Montrealin WorldSkills-kilpailuissa. Laine toimii myös kilpailun yhteistyökumppanin, Topper Uniformin tuotejohtajana. Lajissa tuomarina toimii myös vanha Taitaja-mestari, yrittäjä Heidi Parkkinen. Parkkinen on osallistunut myös kansainvälisiin Euroskills2014-kilpailuihin.

 

Maailmanmestariehdokkaat treenaamassa

Vaatteenvalmistuksessa taitojaan tulee testaamaan kaksi vieraskilpailijaa. He tähtäävät elokuussa pidettäviin WorldSkills São Paulo 2015 –kilpailuihin, joissa tavoitteena on maailmanmestaruus. Vieraskilpailijat eivät voi voittaa suomenmestaruutta, mutta ottavat kisakokemuksen harjoituksena kehittää taitojaan. Kansainvälistä potkua kilpailuun tuo Brasiliasta saapuva vieraskilpailija. Toinen vieraskilpailija on puolestaan Suomen ammattitaitomaajoukkueen jäsen, EuroSkills 2012 voittaja, Eve Korhonen.

 

Lisätietoja:
lajivastaava Maarit Toivola puh. 044 907 3928
lajivastaava Raili Jokinen puh. 044 907 3919
tiedottaja ja kuvaaja Karoliina Närvänen puh. 0400 256 114

 

Kuva: Ensimmäisenä tehtävänä kilpailijat valmistavat vanhasta työliivistä työvälinekassin

Liitetiedostot

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs