Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Käsityöt ja askartelu » Mikkelissä mietitään avoimen lähdekoodin käyttöä

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelissä mietitään avoimen lähdekoodin käyttöä

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2013 klo 15:03
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Käyttäjille vapaat sovellukset ja avoin lähdekoodi on valtaamassa vahvasti alaa sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Molemmissa pyritään rakentamaan kestäviä ja kustannusteknisiä ratkaisuja.

Mikkelin ammattikorkeakoulun Avoimen lähdekoodin arkisto (OSA) -hanke järjestää perjantaina 7.6. Avoin lähdekoodi arkistossa -seminaarin, jonka pääesitelmän pitää avoimen MySQL ja nyt laajalle leviävän uuden tulokkaan MariaDB tietokantaohjelmistojen keskeinen kehittäjä Michael ”Monty” Widenius.

Seminaarin muissa puheenvuoroissa valtiovaranministeriön Mikael Vakkari kertoo julkisen sektorin avoimen lähdekoodin politiikasta ja kokemuksista, joita valottaa myös avoimen lähdekoodin pitkäaikaisen kehittäjän Otavan Opiston Antti Leppä.

Arkistot ovat avoimen lähdekoodin luonnollisimpia käyttäjiä: kun aineistoa säilytetään kymmeniä ja satoja vuosia on oleellista, ettei niiden hallinnassa jouduta IT-alan luonteeseen kuuluvien tuotteiden lakkautusten, odottamattomien kustannusmuutosten ja lyhytnäköisen kehittämisen varaan. Arkistojen tavoitteista puhuu Jessica Parland-von Essen ja arkistojen käyttöön ohjelmistoja suunnittelevaa hanketta esittelevät Mikko Lampi ja Osmo Palonen.

Seminaari on kaikille avoin ja järjestetään Mikkelin ammattikorkeakoulun Mikpoli-salissa (Patteristonkatu 2) 7.6. klo 11.15 – 17.00. Ilmoittautumiset liisa.uosukainen@mamk.fi viimeistään 4.6.2013.

Seminaarin ohjelma löytyy: http://www.mamk.fi/avoinlahdekoodi

 

Lisätietoja:

Liisa Uosukainen
ohjelmistosuunnittelija/projektipäällikkö OSA-hanke
Mamk
040 652 8755
liisa.uosukainen@mamk.fi

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs