Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Käsityöt ja askartelu » Kulttuuri ja design liikekannalla Sampokeskuksessa

Rovaniemen Teatteri

Kulttuuri ja design liikekannalla Sampokeskuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2015 klo 09:50
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Paikallinen kulttuuri ja design ovat Rovaniemellä kaupan kulttuuri- ja muotoilutuottajien avatessa Kulttuurimarketin Sampokeskukseen toukokuussa. Kulttuurimarket ei ole täysin uusi keksintö, sillä se on ollut kerran aiemmin avoinna, vuonna 2010. Pop up -kauppa avataan uudelleen asiakkaiden toiveesta. ”Teatterille on tullut positiivista palautetta siitä, että jalkaudumme esimerkiksi markkinoille. Katsojat kertovat, että se tekee meistä helposti lähestyttävän.”, Rovaniemen Teatterin tuottaja Hanna Yli-Korpela kertoo. 

Kulttuuritahot päättivät uusia yhteisen palvelupisteen, kun sopiva ajankohta löytyi äitienpäivän alta. ”Meillä on sopivasti tarjontaa äitienpäivän aikaan. Vinkkaamme perheille, että päivää on mukava lähteä juhlimaan kulttuurin pariin. Tai äidille voi ostaa lahjaksi paikallista kulttuuria ja designia.”, Yli-Korpela jatkaa. Rovaniemen Teatterin lisäksi marketissa ovat mukana Arktikum, Korundi, Kukkakauppa Helmi, Lentävän Poron Teatteri, LYYn Design Puoti, Tiedekeskus Pilke ja Rovaniemen kaupunginkirjasto.

Kulttuurimarket on avoinna 8.-9. toukokuuta ja tarjoaa katsottavaksi äitienpäiväkimppuja, muotoilijoiden työnäytteitä sekä musiikillista ja tanssillista ohjelmaa Lentävän Poron Teatterin juontamana. Pilkkeen palvelupisteellä pääsee tekemään Lupausten rasioita ja kirjaston pöydän luona kortteja äitienpäiväksi. Marketista voi hankkia poistokirjoja, museokortteja, Jutapasseja, lahjakortteja Lentävän Poron Teatteriin sekä lippuja Rovaniemen Teatterin Fedja-setä, kissa ja koira -näytelmään.  

Kulttuurimarket palvelee perjantaina 8.5. klo 11-17 ja lauantaina 9.5. klo 10-15 Sampokeskuksen ala-aulassa. 

Tarjolla on pe-la 8.-9.5.
- Etuja Arktikumiin, Korundiin ja Pilkkeeseen
- Kaunokirjojen poistomyynti
- Lahjakortteja Lentävän Poron Teatterin kesän esityksiin
- Lippuja Rovaniemen Teatterin Fedja-setä, kissa ja koira -näytelmään
- Museokortteja
- Jutapasseja 
- Lupausten rasioiden askartelua Pilkkeen pöydän luona 
- LYYn Design Puodin tuotteita 
- Tietoa verkkokirjastosta, e-kirjoista ja muista kirjaston palveluista 
- Työnäytteitä mm. LYYn Vuoden Suunnittelija 2015 Kaisa Sipovaaralta 
- Äänestys ja arvonta Kukkakauppa Helmen kauneimmasta kimpusta

Ohjelmassa perjantaina 8.5.
- 14–18 LYYn Design Puodin suunnittelijan työnäytteitä 
- Lapin Kamariorkesterin puhaltajat 

Ohjelmassa lauantaina 9.5.
- 10–14 LYYn Design Puodin suunnittelijan työnäytteitä
- Lapin tanssiopisto esiintyy kahdella numerolla
- äitienpäiväkorttien askartelua kirjaston pöydän luona
- ilmapalloja 


Lisätietoja saat Rovaniemen Teatterin markkinoijalta, Kati Kuhalta (040 7686672, kati.kuha@rovaniemi.fi). 

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. Esitysten lisäksi Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Teatteri on ollut vuodesta 2011 evakossa peruskorjattavasta Lappia-talosta ja sen esityksiä pääsee syksyyn 2015 saakka katsomaan Rovaniemen teatterikortteliin, Maakuntakatu 3-5:n ja 6-8:n teatteritaloihin. Lisäksi näytelmiä nähdään alueteatterin tuomina Lapin kunnissa.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs