Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Käsityöt ja askartelu » Käsityöalan ykköstapahtuma juhlii 20-vuotista tarinaansa marraskuussa

Tampereen Messut

Käsityöalan ykköstapahtuma juhlii 20-vuotista tarinaansa marraskuussa

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2015 klo 14:43
Julkaisija: Tampereen Messut

SUOMEN KÄDENTAIDOT ON ALAN MESSUMEKKA TAMPEREELLA

Suomen Kädentaidot -messut nostavat upeat kotimaiset tuotteet, käsityötaidot ja -tekijät estradille 13.–15. marraskuuta 2015, kun tapahtuma järjestetään jo 20. kerran. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa toteutettava Euroopan suurin ja Suomen johtava käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma kokoaa yhteen perinteiset käsityöt sekä raikkaan Suomi-designin. Juhlavuoden tapahtuma on värikäs ja elämyksellinen viikonvaihde täynnä ohjelmaa ja ostosmahdollisuuksia. Taito-Finlandia 2015 julkistetaan messujen avajaispäivänä. Messut juontaa Jaakko Selin. Samanaikaisesti toteutetaan Keräily-messut.  

– Käsitöiden trendikkyys ja toimijoiden määrän kasvu ovat lisänneet kädentaitojen näkyvyyttä lehdissä ja sosiaalisessa mediassa sekä laajentaneet käsityöharrastajien piiriä myös Suomen Kädentaidot -messuilla. Suomalaiset haluavat kokea iloa käsitöiden ja muiden samanhenkisten ihmisten parissa. Asiantuntijat ovat todenneet, että aikaansaamisen kokeminen on yksi tärkeimmistä tekemisen mielekkyyden selittäjistä. Suomen Kädentaidot edistää kestävää käsityötä vahvistamalla asiakkaiden luovuutta ja elinikäistä oppimista. Arjen tarpeisiin ja toiveisiin messuilla yhdistyy suomalaisen käsityön perinne ja taito. Tapahtuma kasvattaa omalta osaltaan myös käsityönälkää. Vanha sanonta, ettei käsityö harrastuksena kuole, mutta käsityö elinkeinona on ongelma, pitää edelleenkin paikkansa. Käsityöalan yritystoiminta vaatii menestyäkseen monenlaista taitoa. Suomen Kädentaidot on kasvanut alan yrittäjille yhdeksi tärkeimmistä myynti- ja markkinointitapahtumista, kertoo toiminnanjohtaja Virve Pajunen Taito Pirkanmaa ry:stä.  

Kädentaitojen menestystarinan ensimmäiset vaiheet kirjoitettiin Tampereella vuonna 1995, jolloin messut houkuttelivat 70 näytteilleasettajaa ja alle 10 000 kävijää. Käsityön karuselli on vuosien varrella antanut vauhtia ja iloa sadoille tuhansille tekijöille. Euroopan suurimmiksi käsityömessuiksi 20 vuoden aikana kasvanut Suomen Kädentaidot kokoaa yhteen nyt yli 600 näytteilleasettajaa ja lähes 40 000 käsityön ystävää.

Avajaisissa palkitaan käsi- ja taideteollisuusalan osaajia

Suomen Kädentaidot -messuja tähdittävät kotimaiset kädentaitajat, mestariosaajat ja uudet lupaukset. Messuilla jaetaan nyt neljännen kerran Taito-Finlandia-palkinto. Ehdokkaat asettaa käsi- ja taideteollisuuden ammattilaisista koottu raati. Taito-Finlandia-palkinto voidaan myöntää käsi- ja taideteollisuusalan tarkoitusperiä edistäneelle henkilölle, toimijalle, teolle, ilmiölle, tapahtumalle tai tuotteelle. Tunnustuksella halutaan nostaa esille merkittäviä käsityö- ja taitokulttuuria edistäviä asioita tai osaajia sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta. Palkinnon voittaja saa Oiva Toikan Taito-Finlandialle suunnitteleman lasiveistoksen sekä 5000 euron palkintosumman. Taito-Finlandian ovat aiemmin saaneet pellavakutomo Lapuan Kankurit (2014), Hattulan Kaakelitehdas (2013) sekä janakkalalainen Ruokangas Guitars Oy (2012).

Avajaispäivänä palkitaan lisäksi Vuoden Artesaani ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote. Nuorille ja uusille osaajille tarkoitetulla Vuoden Artesaani -kilpailulla halutaan tukea käsityöalan jatkuvuutta. Tavoite on ylläpitää ja lisätä suomalaisen käsityön arvostusta ja edistää tietoisuutta alalle valmistuvista kädentaitajista sekä auttaa vastavalmistuneita artesaaneja työllistymään. Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailu antaa kunniaa hyvälle suunnittelulle, uudelle ja raikkaalle muotoilulle, perinteisten menetelmien ja materiaalien käytölle sekä käsityön korkeatasoiselle laadulle. Kilpailu on avannut monelle yrittäjälle tien kaupalliseen menestykseen.

Ainutlaatuinen ostostapahtuma kotimaisuutta ja laatua arvostaville

Suomen Kädentaitojen estradi on varattu kotimaiselle osaamiselle ja laadukkaille tuotteille, jotka tarjoavat kävijöille iloa ja inspiraatiota pitkäksi aikaa. Messuilla on myynnissä ainutlaatuisen laaja valikoima kotimaassa tehtyjä taidokkaita käsityötuotteita. Kolme suurta messuhallia on täynnä lahja- ja käyttöesineitä, vaatteita, asusteita ja koruja sekä kodin sisustustuotteita itselle tai lahjaksi. Myynnissä on myös monipuolisesti erilaisia harrastustarvikkeita ja -materiaaleja messuhinnoin. Lisäksi Deli-alueelta löytyvät kotiin viemisiksi kotimaiset lähiruokaherkut.

Taitokadulla, Idealavalla sekä Garderobi- ja Ekokarnevaalit -työpajoissa iloitaan taidon äärellä

Ensimmäistä kertaa messuille toteutetaan Taitokatu, jolla esitellään alan ammattilaisten arvokasta ja pitkäjänteistä työtä niin perinteisten kuin uusienkin tuotteiden ja palveluiden puolesta. Taitokadulla voi tutustua yhdeksän Taito-yhdistyksen toimintaan, osaajiin ja tuotteisiin ympäri Suomea. Idealavalla nähdään nimekäs joukko kekseliäitä käsityötaitajia ja haastatteluiden lomassa tutustutaan myös erilaisiin käsityötaitoihin, -materiaaleihin ja uusiin ideoihin. Lisäksi Marttaliiton Garderobi-työpajat tarjoavat vinkkejä vaatteiden tuunaukseen, uusiokäyttöön ja korjaukseen. Suomen 4H-liitto (Länsi-Suomi) puolestaan toteuttaa messuille Ekokarnevaalit-työpajan.

Muotinäytökset ja näyttelyt kruunaavat messuelämyksen

Juhlavuoden tapahtumassa on luvassa sylintäydeltä elämyksiä ja tekemisen riemua. Suomen Kädentaidot ja Finnish Design -muotinäytöksissä ihastuttavat kotimaisten suunnittelijoiden taidonnäytteet ja luomukset. Wetterhoff ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) toteuttavat yhteistyössä messuille vaatetus-, jalkine- ja lasipuolen oppilastöistä kootun näyttelyn. Lisäksi Suomen Kädentaidot Uutuustuote -näyttelyssä ovat esillä jo 14. kerran järjestettävän kilpailun kymmenen parasta tuotetta. Vuoden Artesaani -näyttely koostuu 7. kerran järjestettävän Vuoden Artesaani -kilpailun voittajan taidonnäytteistä. Kävijöitä ilahduttaa myös säihkyvä KullanKeltainen-joululahjanäyttely. Tarkempaa tietoa sisällöstä ja ohjelmasta: www.kadentaidot.fi

D-hallissa lisäksi Keräily-messut

D-hallissa järjestetään samaan aikaan valtakunnalliset Keräily-messut. Keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtumassa on esillä monipuolisesti elämää tavaroita. Tapahtuma toteutetaan jo 47. kerran. Messuvieraat pääsevät samalla lipulla samana päivänä molempiin messutapahtumiin. Lisätiedot: www.kerailymessut.fi  

Suomen Kädentaidot 2015 -messut järjestetään 13.–15.11.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Merkitse juhlavuoden tapahtuman päivämäärät jo nyt kalenteriisi ja suuntaa viihtymään ja ostoksille Suomen käsityötapahtumien mekkaan Tampereelle.

LISÄTIEDOT: www.kadentaidot.fi, www.kerailymessut.fi
Facebook: facebook.com/Kadentaidot
Twitter ja Instagram: @TampereenMessut, #Kädentaidot

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, www.facebook.com/tampereenmessut, @TampereenMessut
Mervi Oksanen, tuoteryhmäpäällikkö, p. 0400 760 877,
mervi.oksanen(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs