Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Käsityöt ja askartelu » Käsillä tekemisen into, taito ja tekijät luovat kuumia ilmiöitä alalle

Tampereen Messut

Käsillä tekemisen into, taito ja tekijät luovat kuumia ilmiöitä alalle

Tiedote.
Julkaistu: 19.10.2015 klo 13:30
Julkaisija: Tampereen Messut

Kotimaisten muotoilijoiden ja suunnittelijoiden persoonalliset luomukset sekä käsityöala historiasta nykyhetkeen esittäytyvät Suomen Kädentaidot 2015 -messuilla. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 13.–15.11.2015 järjestettävä Suomen Kädentaidot on käsi- ja taideteollisuusalan ykköstapahtuma, joka toteutetaan nyt 20. kerran. Viikonvaihde on täynnä ostosmahdollisuuksia, näyttelyitä sekä työnäytöksiä ja -pajoja. Avajaisissa jaetaan neljännen kerran Taito-Finlandia-palkinto. Palkinnon saajan valitsee suunnittelija Harri Koskinen, joka myös avaa messut.

– Suomalainen design on aina löytänyt inspiraatiota perinteisistä muodoista ja niitä on kiinnostavalla tavalla edelleen pelkistetty. Olen inspiroitunut vuosien varrella kansallispuvuista ja kansallispukukankaiden raidoista ja väreistä, vanhoista valokuvista, Pohjanmaan hääperinteistä, raanuista, ryijyistä, kirjailusta ja perinneneuleista sekä koristeellisista rukinlavoista ja maalatuista huonekaluista. Moni asia on kadonnut ja maailma on perinteiden osalta muuttunut, mutta käsitöiden tekemisen into ja taito ovat Suomessa säilyneet, kertoo muotisuunnittelija Noora Niinikoski. Lue haastattelu ja lisää uutisia: www.kadentaidot.fi/uutiset

Suomen Kädentaidot -messujen Novita + Noora Niinikoski -näyttelyssä sekä Finnish Design -muotinäytöksessä nähdään muotisuunnittelija Noora Niinikosken suunnittelemat neuleet sekä kenkä- ja asustesuunnittelija Terhi Pölkin kengät. Messuille tulee myös muotoilija Anne Mustarastaan rakennuksista inspiraationsa saanut pukukokoelma Helsinki Dresses, joka on ensimmäistä kertaa nähtävillä Tampereella. Muotitaiteilija Jukka Rintalan Romantiikan taikaa -näyttelyssä ihastuttavat upeat juhlapuvut ja tunnelmalliset kuvat suomalaisten linnojen pihamailta. Wetterhoff since 1885 -näyttely valottaa tunnetun Ammattiopisto Tavastian ammattikoulutusta sekä Hämeen ammattikorkeakoulun artenomi-muotoilijakoulutusta ja Wetterhoff-brändiä. Messuilla palkitaan ja nähdään useiden käsityökilpailuiden satoa ja voittajatöitä. Lisätiedot näyttelyistä: www.kadentaidot.fi (Ohjelma)    

Käsityökonkareiden taidot ihastuttavat – messukävijöiden kädet heiluvat neulepuikkoina

Idealavan työnäytöksissä valmistuvat muun muassa nukkekotikokoiset Reino-tossut sekä uusi versio vanhasta Martta-nukesta. Kädentaitajat myös tuunaavat vanhoista farkuista uusia asuja, dreijaavat ja tekevät suupuhallettuja lasihelmiä lampputekniikalla. Lavalla nähdään myös virkkuri Molla Mills. Alan konkareita ja uusia osaajia haastattelevat mimmitrio Minna Särelä, Aija Rouhiainen ja Pia Temisevä. Työpajoissa messukävijät pääsevät käsivarsineulomaan ja askartelemaan ekologisia koriste-esineitä. Toiminnallisen ohjelman lisäksi kolme suurta messuhallia on täynnä lahja- ja käyttöesineitä, vaatteita, asusteita ja koruja sekä kodin sisustustuotteita aina perinteisistä käsitöistä Suomi-designiin.
Lisätiedot ohjelmasta ja tapahtuman sisällöstä: www.kadentaidot.fi

Keräilyssä piironginpohjan aarteet vaihtavat omistajaa

Keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtuma Keräily toteutetaan samanaikaisesti Kädentaitojen kanssa D-hallissa. Yli 70 näytteilleasettajan joukko koostuu yksityisistä keräilyharrastajista aina osto- ja myyntiliikkeisiin. Tapahtuma toteutetaan jo 47. kerran. Lisätiedot: www.kerailymessut.fi

Suomen Kädentaidot on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma, joka tuo Tampereelle vuosittain yli 600 näytteilleasettajaa ja 37 000 messuvierasta. Suomen Kädentaidot järjestää Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry. Keräily-messut toteuttaa Tampereen Messut Oy.

Suomen Kädentaidot- ja Keräily -messut, 13.–15.11.2015, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (A-, C-, D-, E -hallit), Avoinna: perjantai klo 10–18, lauantai klo 9–17, sunnuntai klo 10–17, Liput: Kolmen päivän lippu 20 €, päivälippu pe tai su 12 €, la 14 €. Samalla lipulla samana päivänä molempiin messutapahtumiin.

LISÄTIEDOT: www.kadentaidot.fi, www.kerailymessut.fi
Facebook: facebook.com/Kadentaidot
Twitter: @TampereenMessut, Instagram: @suomenkadentaidot, #Kädentaidot  

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi, facebook.com/tampereenmessut, @TampereenMessut
Mervi Oksanen, tuoteryhmäpäällikkö, p. 0400 760 877
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, tiedottaja, p. 0400 914 877, @MeriTMattila

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs