Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Käsityöt ja askartelu » KANSALAISOPISTON KURSSILTA MIELEKÄSTÄ SISÄLTÖÄ SYKSYYN

Kansalaisopistojen liitto KoL

KANSALAISOPISTON KURSSILTA MIELEKÄSTÄ SISÄLTÖÄ SYKSYYN

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2016 klo 11:42
Julkaisija: Kansalaisopistojen liitto KoL

Kansalais- ja työväenopistojen syyslukukausi käynnistyy pian kautta maan. Kurssi-ilmoittautuminen on monissa opistoissa jo käynnissä. Nyt viimeistään kannattaa valita itselleen sopiva kurssi. Perinteisten kurssien lisäksi opinto-ohjelmia täydentävät ajan trendit.

Verkkokurssit ovat kasvussa ja tietotekniikkaa hyödynnetään yhä monipuolisemmin. Uusia kursseja löytyy mm. ohjelmoinnista, pelikehityksestä ja 3D-mallinnuksesta. Tietotekniikkaa hyödynnetään myös muussa opetuksessa, esimerkiksi kudontatöitä suunnitellaan tietokoneavusteisesti ja kieltä opitaan pelillisin keinoin.

Kansalaisopistojen kestohitteihin lukeutuvat niin vauhdikkaat tanssikurssit kuin kierrätysmateriaaleja hyödyntävät käsityökurssitkin. Viime vuosina suosiotaan ovat kasvattaneet myös elämäntaitoihin ja hyvinvointiin liittyvät kurssit.

Kansalais- ja työväenopistoissa on enemmän opiskelijoita kuin missään muussa oppilaitosmuodossa Suomessa. Kurssit ovat kaikille avoimia ja vuosittain opetukseen osallistuu reilusti yli puoli miljoonaa kansalaista. Opistot suunnittelevat kurssiohjelmansa itse, lähialueen asukkaiden tarpeiden ja usein myös toiveiden mukaisesti. Ainealoittain kursseja järjestetään eniten kädentaidoissa, musiikissa ja kielissä. Kansalais- ja työväenopistot ovat osa suomalaista, kaikille avointa vapaata sivistystyötä.

Monen opiston alkavan lukuvuoden kurssiesite jaetaan postin välityksellä lähialueen kotitalouksiin. Kurssitarjontaan voi tutustua myös opiston nettisivuilla. Kursseille ilmoittaudutaan suoraan oman alueen opistoon joko netissä, puhelimitse tai paikan päällä. Kaikkien Suomen 185 kansalais- ja työväenopiston yhteystiedot sekä lisätietoa opiskelusta löytyy osoitteesta www.kansalaisopistot.fi.

 

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen

p. 040 741 0641, jaana.nuottanen@kansalaisopistojenliitto.fi

Tiedottaja Elina Vesalainen

p. 040 573 1620, elina.vesalainen@kansalaisopistojenliitto.fi

www.kansalaisopistojenliitto.fi / www.kansalaisopistot.fi

 

Liitetiedostot

Kansalaisopistojen liitto KoL on järjestö, joka toimii kansalaisopistojen, niiden opistolaisyhdistysten ja vapaan sivistystyön edunvalvojana. Liitto auttaa opistoja turvaamaan tasa-arvoista ja elämänlaajuista oppimista lähipalveluna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs