Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ilmailu » Uusia työkaluja yleisilmailijoille

Trafi

Uusia työkaluja yleisilmailijoille

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2016 klo 13:17
Julkaisija: Trafi

Yksityislentäjien (PPL(A)) ja kevyiden ilma-alusten (LAPL(A)) lentolupakirjojen viranomaiskokeiden kysymyspankki sekä yleisilmailijan materiaalipankki tarjoavat uusia työkaluja yleisilmailijoille sekä ilmailijoiksi haluaville.

Trafin uusitulla Yleisilmailijalle-sivustolla on julkaistu PPL(A) ja LAPL(A) lentolupakirjojen viranomaiskokeisiin liittyvä kysymyspankki. Uusi kysymyspankki otetaan käyttöön ilmailun viranomaiskokeissa 13. kesäkuuta 2016. Pankkiin on koottu toistatuhatta kysymystä, joiden kautta ilmailijoiksi haluavat voivat harjoitella pakollisiin viranomaiskokeisiin. Aiemmin viranomaiskokeiden kysymykset olivat salaisia, joten uudistus helpottaa muun muassa lentokoulujen työtä.

Kysymyspankki on osa yleisilmailijan koulutusmateriaalipankkia, jonne on viranomaiskoekysymysten lisäksi koottu yleisilmailuun liittyvää koulutusmateriaalia ja ohjeistuksia, kuten esimerkiksi lentosääoppia harrasteilmailijoille ja UPL-opettajan opas. Materiaalipankki on Creative Commons -periaatteella toimiva alusta, jonka materiaalit ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä.

Tavoitteena avoimuuden ja yhteistyön lisääminen

Sekä kysymyspankki että muu sivulta löytyvä materiaali on tuotettu yhdessä alan toimijoiden kanssa. Taustalla on pyrkimys avoimuuteen sekä yhteistyön lisääminen eri toimijoiden välillä.

”Suomi on harvaanasuttu maa, ja hyvät käytännöt jäävät usein pimentoon”, yleisilmailun koordinointitoiminnosta vastaava erityisasiantuntija Jani Hottola kertoo.

Trafi pyrkii myös tehostamaan sisäistä koordinointiaan yleisilmailuun liittyvissä asioissa. Tavoitteena on niin sanottu yhden luukun periaate, jossa kaikki tarvittava tieto ja ohjeistus löytyisivät samasta paikasta.

”Talossa on paljon tietoa, mutta se ei ole helposti löydettävissä. Koordinointitoiminnan keskiössä on viestintä, ja nettisivut ovat olennainen kanava”, Hottola kuvailee.

Toimenpiteet liittyvät vuoden 2016 alussa perustettuun yleisilmailun koordinointitoimintoon. ”Koordinointitoiminnon yhtenä tarkoituksena on tehostaa yleisilmailuun liittyvää viestintää Trafin, harrastajien ja alan toimijoiden välillä. Tätä varten kokosimme yhteen paikkaan eli  Trafin Yleisilmailijalle-sivustolle kaikki tärkeät tiedot yleisilmailusta ja siihen liittyvistä säädöksistä”, kertoo Hottola.

Yleisilmailijalle-sivusto löytyy osoitteesta http://www.trafi.fi/yleisilmailijalle.

Puhujapyynnöt ja palautteet yleisilmailun osalta http://www.trafi.fi/yleisilmailijalle/ota_yhteytta

Lisätietoja

eritysasiantuntija Jani Hottola, jani.hottola@trafi.fi, p. 029 534 5295. Twitterissä @yleisilmailija

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland, instagram.com/trafi_finland/

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs