Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ilmailu » Suomalaiset ja amerikkalaiset yritykset etsivät yhteistyötä puolustus- ja turvallisuusalalla

Teknologiateollisuus ry

Suomalaiset ja amerikkalaiset yritykset etsivät yhteistyötä puolustus- ja turvallisuusalalla

Tiedote.
Julkaistu: 23.11.2011 klo 10:59
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Ensimmäinen suomalais-yhdysvaltalainen puolustus- ja turvallisuusteollisuuden konferenssi pidettiin Washingtonissa 9.11.2011. Suomalaisyritykset perehtyivät matkalla Yhdysvaltojen markkinoihin ja niiden toimijoihin. 

Viranomaiset ja liike-elämän edustajat kummastakin maasta esittivät näkemyksiään turvallisuus- ja puolustusalan ajankohtaisista asioista. Tapaamisessa keskusteltiin markkinanäkymistä, kyberturvallisuudesta, Suomen F-18-hävittäjäohjelmasta, arktisesta strategiasta, yhteistyökokemuksista ja uusista yhteistyömahdollisuuksista. Suomen Puolustus- ja Ilmailuteollisuusyhdistys PIA ry ja National Defence Industrial Association (NDIA) solmivat yhteistyötään tiivistävän yhteisymmärryspöytäkirjan (Memorandum of Understanding). Allekirjoittajina toimivat PIA:n ja NDIA:n hallitusten puheenjohtajat Heikki Allonen ja Lawrence P. Farrell Jr.

Suomalaistuotteisiin luotetaan 

Puheenvuoroissa korostui Yhdysvaltojen viranomaisten ja yritysten luottamus suomalaistuotteisiin. Luottamuksesta kielii useiden vuosien ajan jatkunut F-18-hävittäjäyhteistyö sekä yhteistyö kyberturvallisuuden alueella. 

Innovatiivisen, suorituskykyisen, tehokkaan ja kannattavan teollisen tuotantopohjan ylläpitäminen edellyttää strategian muutosta sekä yksityisen että julkisen alan toimijoilta. Boeing, Lockheed Martin, Northrop Grumman ja Raytheon ilmaisivat olevansa kiinnostuneita pitkäaikaisesta yhteistyöstä suomalaisten yritysten kanssa teknologian kehittämisessä. 

”On ilo nähdä, miten suomalaisia yrityksiä ja niiden osaamista arvostetaan Yhdysvalloissa. Yhteistyömme on merkittävää, ja se selkeästi hyödyttää kaikkia osapuolia sekä edesauttaa korkeatasoisten teknologisten ratkaisujen kehittämisessä”, PIA:n pääsihteeri Tuija Karanko toteaa. 

Konferenssia tukivat Suomen ja Yhdysvaltojen puolustusministeriöt. Suomen Washingtonin suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde piti tapahtumaa tervetulleena ja iloitsi siitä, että Suomen ja Yhdysvaltojen suhteita edistetään tällä tavoin. 

Tapahtuman järjestivät Suomen puolustus- ja ilmailuteollisuusyhdistys PIA ry, Yhdysvaltojen puolustusteollisuusyhdistys (National Defense Industrial Association (NDIA), The American Chamber of Commerce in Finland; AmCham ja Tekesin Turvallisuus-ohjelma.


Lisätietoja: 

Tuija Karanko, Suomen puolustus- ja ilmailuteollisuusyhdistys PIA ry, puh. +358 40 5598 986

Osallistuneet suomalaisyritykset, seminaarin agenda, esitelmät ja valokuvat >>

Suomen Puolustus- ja Ilmailuteollisuusyhdistys PIA ry edustaa Suomessa toimivaa puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuutta. PIA:ssa on noin sata jäsenyritystä ja yhdistys toimii Teknologiateollisuus ry:ssä toimialayhdistyksenä. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs