Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ilmailu » Pienkoneonnettomuudet tuplaantuneet - lentäjän virhe merkittävin syy

Trafi

Pienkoneonnettomuudet tuplaantuneet - lentäjän virhe merkittävin syy

Tiedote.
Julkaistu: 10.01.2013 klo 10:21
Julkaisija: Trafi

Viime vuonna harraste- ja yleisilmailussa tapahtui yhteensä 14 onnettomuutta, joissa menehtyi 6 henkilöä. Vuonna 2011 sekä onnettomuuksia että menehtyineitä oli puolet vähemmän. Raportoituja vakavia vaaratilanteita oli viime vuonna 27, kun niitä vuotta aikaisemmin oli 33.

Merkittävin yksittäinen syy onnettomuuksissa on ollut lentäjän virhe joko lentotilan, koneen suorituskyvyn tai lentosään arvioinnissa. Teknisistä vioista esille nousevat moottorihäiriöt, mutta näistä ei ole löydettävissä yhteistä tekijää.

Oikea asenne lentoturvallisuuden perusta

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi painottaa, että harrastelentäjien turvallisuustietoisuuden lisääminen on avainasemassa harrasteilmailun turvallisuuden parantamisessa. Lentäjien tekemien virheiden minimoimisen keskeisessä osassa ovat laadukas lentokoulutus ja tarkastuslentotoiminta.

Harrasteilmailijoiden tulisikin kiinnittää erityistä huomiota omiin taitoihinsa ja pitää niitä yllä säännöllisesti. Oikea turvallisuusasenne on ensisijainen harrasteilmailun turvallisuuden parantamisessa.

 

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Paavo Himmanen, puh. 029 5346 035, paavo.himmanen(at)trafi.fi
erityisasiantuntija Merja Roberts, puh. 029 5347 047, merja.roberts(at)trafi.fi

Liitetiedostot

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs