Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ilmailu » Logistiikan toimivuus maalla, merellä ja ilmassa vaikuttaa kaikilla talouden tasoilla

Tampereen Messut

Logistiikan toimivuus maalla, merellä ja ilmassa vaikuttaa kaikilla talouden tasoilla

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2013 klo 10:57
Julkaisija: Tampereen Messut


VUODEN TÄRKEIN LOGISTIIKKATAPAHTUMA ALKOI TAMPEREELLA

Logistiikan ja materiaalinkäsittelyn ykkösmessutapahtuma Logistiikka 2013 alkoi keskiviikkona 17.4. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Kolmipäiväisillä messuilla on 124 näytteilleasettajaa ja näyttelypinta-alaa lähes 5200 neliötä. Näyttävillä osastoilla voi tutustua alan uusimpiin innovaatioihin sekä tuhansiin tuotteisiin ja palveluihin. Seitsemän asiantuntijaseminaaria, yli 20 tietoiskua, osastojen ohjelma sekä vauhdikas trukin taitoajokilpailu Toyota GP takaavat messujen monipuolisen ja ajankohtaisen tarjonnan. Torstaina 18.4. messuilla jaetaan uusi Sisälogistiikkapalkinto 2013.

Logistiikka on kohdennettu ammattitapahtuma logistiikan ja erityisesti materiaalinkäsittelyn sekä sisälogistiikan ammattilaisille ja päättäjille. Toista kertaa pidettävät messut esittelevät sisälogistiikkaa, logistiikka- ja varastointipalveluja sekä materiaalinkäsittelyä nyt yhden näyttelyhallin sijasta kahdessa hallissa. C-hallissa on materiaalinkäsittelyn ja sisälogistiikan koneet ja laitteet. D-hallista löytyvät logistiikan palvelutoimijat, satamat, tiedonkeruu ja koulutus sekä Palvelukatu, jossa voi tutustua muun muassa logistiikan ICT-mahdollisuuksiin. Logistiikka-messut ovat avoinna C- ja D-hallissa 17.–19.4. klo 10–16.

Osittain samanaikaisesti 17.–18.4. pidetään A-hallissa Teolliset Palvelut -messut, joka on kunnossapidon ja tuotannon palveluiden päätapahtuma. Yhteensä nämä kaksi tapahtumaa ovat tuoneet Tampereelle yli 300 näytteilleasettajaa. Logistiikan järjestää Tampereen Messut Oy ja Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:n Trukkijaosto. Teolliset Palvelut toteuttaa Expomark Oy ja Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.


Professori Jorma Mäntynen: Suomen tärkein tehtävä on oppia kauppiaskansaksi

Keskiviikkona 17.4. aamupäivällä pidettiin Logistiikan avajaisseminaari ”Logistiikka nousi kilpailukyvyn ytimeen”. Messut avasi näyttelytoimikunnan puheenjohtaja, toimitusjohtaja Pasi Nieminen Toyota Material Handling Finland Oy:stä. Liikenne- ja kuljetustekniikan professori Jorma Mäntynen Tampereen teknillisestä yliopistosta käsitteli seminaarin avauspuheenvuorossa kansainvälisen toimintaympäristön näkymiä.

– Henkilö- ja tavaraliikenteen suoritteiden arvioidaan 3-4 -kertaistuvan vuoteen 2050 mennessä. Nyt noin puolet, tulevaisuudessa peräti 3/4 siitä syntyy OECD-maiden ulkopuolella. Muutos kuvaa painopisteen siirtymistä kasvaviin Aasian talouksiin, mutta myös kehittyviin Etelä-Amerikan ja Afrikan maihin. Logistiikan toimivuus maalla, merellä ja ilmassa vaikuttaa kaikilla talouden tasoilla. Suomen tämän hetken tärkein tehtävä on oppia kauppiaskansaksi – myymään nykyistä enemmän tuotteita, palveluja ja konsepteja globaaleilla markkinoilla, sanoo professori Jorma Mäntynen Tampereen teknillisestä yliopistosta.

Projektipäällikkö Tomi Solakivi Turun yliopistosta kertoi Logistiikkaselvityksen 2012 keskeisimmistä tuloksista. Logistiikka-alan asiantuntija Kyösti Orre Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta piti esityksen aiheesta Logistiikan kustannusraami muutoksessa. Tilaisuuden päätti Logistiikka nousi kilpailukyvyn ytimeen -paneelikeskustelu. Seminaarin puheenjohtajana toimi LIMOWA ry:n johtaja Jorma Härkönen.


Rikkidirektiivin kustannusvaikutukset ja valtion tukitoimet puhuttavat seminaarissa

Keskiviikkona 17.4. klo 13–15 pidetään Elämä rikkidirektiivin kanssa -seminaari. Aamulehden taloustoimittajan Kari Asikaisen johtamassa seminaarissa pohditaan ja selvitetään vuoden 2015 alussa voimaan tulevan rikkidirektiivin kustannusvaikutuksia ja niiden minimointia. Kaivannaisteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Tarmo Tuominen kertoo direktiivin kustannusvaikutuksista kaivosteollisuuteen. Containerships Oy:n toimitusjohtaja Kari-Pekka Laaksonen puhuu rikkidirektiivistä ja logistiikkaoperaattorin vaihtoehdoista. Wärtsilä Finland Oy:n General Manager (Environmental Solutions) Britt-Mari Kullas-Nyman pitää puheenvuoron aiheesta Wärtsilän rikkipesurit – status update. LNG liiketoimintayksikön päällikkö Tommy Mattila Gasum Oy:stä kertoo merenkulun polttoaineesta LNG:stä. Ylijohtaja Minna Kivimäki liikenne- ja viestintäministeriöstä selventää yleisölle valtion tukitoimia rikkidirektiiviin liittyen.

Osa esityksistä löytyy Logistiikan mediasivuilta klo 15 jälkeen: www.logistiikkamessut.fi (Medialle).


LOGYn Varasto- ja materiaalinkäsittelypäivän yhteydessä jaetaan Sisälogistiikkapalkinto 2013

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry järjestää torstaina 18.4. klo 9.30 alkaen Varasto- ja materiaalinkäsittelypäivän, joka on johtava sisälogistiikan ammatti- ja verkostoitumistapahtuma Suomessa. Seminaarin teemana on varastotoimintojen organisointi ja johtaminen. Ohjelma koostuu seminaarista, messuihin tutustumisesta ja optiona tarjottavasta yritysvierailusta Tamron uuteen logistiikkakeskukseen. LOGY jakaa seminaarissa uuden Sisälogistiikkapalkinto 2013 -tunnustuksen, jonka saaja julkistetaan klo 12.

LOGYn tiedote Sisälogistiikkapalkinto 2013 -tunnustuksesta julkaistaan Logistiikan mediasivuilla 18.4. klo 12.


Kuntien logistiikkafoorumissa keskitytään ratkomaan palvelujen tehostamis- ja kustannushaasteita

Kaksipäiväinen Kuntien logistiikkafoorumi kutsuu luottamus- ja viranhaltijajohtoa sekä logistiikan ammattilaisia keskustelemaan palvelujen tehostamis- ja kustannushaasteista. Torstaina 18.4. klo 10.00–12.30 pidettävän Kuntapäättäjäfoorumin aiheita ovat Tampereen kaupunkikonserni: logistiikan linjaukset ja tulevaisuus, Potilasvirrat haltuun ja Avoimen ja suljetun joukkoliikenteen rajapinnassa. Perjantaina 19.4. klo 10–13 päivän teemana on Logistiikan haasteet 2020. Puheenvuorojen aiheita ovat Logistiikan onnistumisen avainasiat, Logistiikan tulevaisuus ja Ajankohtaista Keski-Savon logistiikkayksikössä – missä mennään, mihin tullaan?. Molempina päivinä kuullaan myös Selvitysmiehen esitys henkilökuljetusten yhdistämisestä. Kuntien logistiikkafoorumin järjestää FCG Koulutus ja konsultointi Oy.


RFID-tekniikka tehostaa logistiikkaprosesseja ja tuo liiketoimintahyötyjä

RFIDLab Finland ry järjestää torstaina 18.4. klo 13–16 RFID-etätunnistus logistiikan tehostajana -seminaarin. Iltapäivän aikana keskustellaan, miten RFID-tekniikan avulla voidaan tehostaa erilaisia logistiikkaprosesseja sekä saada liiketoimintahyötyjä. RFID (Radio Frequency Identification) on yleisnimitys radiotaajuuksilla toimiville tekniikoille, joita käytetään tuotteiden ja asioiden havainnointiin, tunnistamiseen ja yksilöintiin. Teknologian toiminta perustuu tiedon tallentamiseen RFID-tunnisteeseen ja sen langattomaan lukemiseen RFID-lukijalla radioaaltojen avulla.


Tavoitteena koko Suomea koskeva logistiikkakeskusten järjestelmä

LIMOWA ry pitää perjantaina 19.4. klo 10.30–12.00 Kohti suomalaista logistiikkakeskusjärjestelmää -seminaarin. Suomen logistiikan kehitys on sirpaleista, siitä puuttuu juoni. Sirpaleisuus näkyy muun muassa uusien logistiikkakeskusten sijaintipäätöksissä, intermodaalisuuden heikossa kehityksessä sekä kansainvälisten oppien ja verkostojen puutteellisessa hyödyntämisessä. Puheenvuoroissa nostetaan esille niin kustannustehokkaat logistiikkakeskukset kuin myös logistiikkakeskukset logistiikkajärjestelmän tasapainottajina sekä logistiikkakeskusten kehittämisen kipupisteet. Seminaarissa haastetaan kehittämään koko Suomea koskeva logistiikkakeskusten järjestelmä.


Ensimmäinen Toyota GP:n osakilpailu tuo messuille vauhdikkaita trukkikuskeja

Toyota GP 2013 -osakilpailut starttaavat Tampereen Logistiikka-messuilta. Toyota GP on trukin taitoajokilpailu, johon voi osallistua kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt trukinajotaitoinen henkilö. Kilpailu järjestetään joka päivä tasatunnein klo 10–15 välisenä aikana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääsisäänkäynnin vieressä (säävaraus). Toyota GP:n osakilpailuja järjestetään ympäri Suomea ja kiertue huipentuu syyskuussa finaaliin, jonne lähetetään myös jokaisen messupäivän voittajat. Kaikille finaaliin päässeille on luvassa tuotepalkintoja ja koko kilpailun voittajalle matkalahjakortti (arvo 800 euroa). Lisäksi voittajan yritykselle järjestetään kuljettajakoulutus viidelletoista työntekijälle toivottuna ajankohtana.

Messujen runsas ohjelmatarjonta sisältää myös lukuisia tietoiskuja sekä näytteilleasettajien organisoimaa ohjelmaa osastoilla. Lisätiedot: www.logistiikkamessut.fi (Ohjelma).   


Mediamateriaalit ja kuvapankki:
Logistiikka-messujen ja näytteilleasettajien tiedotteet, osa avajaispäivän seminaariesityksistä (klo 15) sekä linkki uutuustuotteisiin ja tapahtuman kuvapankkiin löytyvät mediasivuilta osoitteesta www.logistiikkamessut.fi (Medialle). Kuvia lisätään kuvapankkiin messupäivien päätteeksi. Kiireelliset kuvapyynnöt: tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi.

Logistiikka-messut ovat avoinna keskiviikkona, torstaina ja perjantaina klo 10–16. Teolliset Palvelut -messut ovat avoinna keskiviikkona klo 9–17 ja torstaina klo 9–16. Lisätiedot: www.logistiikkamessut.fi tai www.teollisetpalvelut.fi.


LISÄTIEDOT: www.logistiikkamessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Jani Maja, projektipäällikkö, p. 050 356 1325, jani.maja(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877, meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:
Heikki Ojanperä, johtaja, p. (09) 682 41322

Näyttelytoimikunnan pj:
Pasi Nieminen, toimitusjohtaja, Toyota Material Handling Finland Oy, p. 040 901 4401

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs