Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ilmailu » Lentoestelausuntojen korkeusrajoituksia lievennetään tuulivoimarakentamisen tieltä

Energiateollisuus ry

Lentoestelausuntojen korkeusrajoituksia lievennetään tuulivoimarakentamisen tieltä

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2011 klo 09:48
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Lentoestelausuntojen korkeusrajoituksia lievennettiin 15.12.2011 alkaen.Finavian julkaisemat uudet paikkatietokannat merkitsevät esteen purkamista tuulivoimarakentamisen tieltä. Lentoestekarttojen myötä vapautuu alueita tuulivoimarakentamiseen, mutta tarkastelua on jatkettava lentokenttäkohtaisestiMuutoksella ei ole vaikusta lentoliikenteeseen.

On hienoa, että Trafi, liikenne- ja viestintäministeriö (LVM) sekä Finavia ovat päässeet yhteisymmärrykseen tässä asiassa, mikä on selvä parannus nykytilanteeseen, toteaa Energiateollisuus ry:n asiantuntija Miia Wallén.

 Tarkastelua jatkettava lentokenttäkohtaisesti

Edelleen lentoestepintojen alle jää kuitenkin alueita, jotka ovat erittäin varteenotettavia tuulivoimarakentamiseen ja joilla on merkittäviä tuulivoimahankkeita. Tällaisia alueita on muun muassa Vaasan, Raahen ja Pohjois-Suomen alueella. Energiateollisuus esittääkin, että tarkastelua tulisi voida vielä jatkaa lentokenttäkohtaisesti, kun tarkempi analyysi asian merkittävyydestä on tehty.

Tuulivoimarakentaminen on yhteiskunnallisesti niin merkittävä asia, että jatkotarkastelua tarvitaan. Lentokenttäkohtainen tarkastelu vaatii kuitenkin kompromisseja lentoliikenteen ja tuulivoimarakentamisen kesken. Tärkeää on, että tuulivoimaa voidaan rakentaa riittävän tuulisille paikoille, jotta muun muassa valtion syöttötariffirahoja voidaan säästää. Yhteistyötä valtionhallinnon, viranomaisten ja Energiateollisuuden välillä tarvitaan siis jatkossakin.

Nyt kun uudet kartat on julkaistu, toimijat voivat pyytää uudelleen lausuntoa kielteisten lentoestelausuntojen osalta ja saada hankkeitaan eteenpäin, mikäli hanke sijaitsee vapautetulla alueella.

Tuulipuistoja suunnitteilla yli 7000 MW edestä

Tuulivoimalla tuotettu sähkö on kotimaista energiaa, jonka tuotannossa ei synny kasvihuonekaasu-, pienhiukkas- tai muita päästöjä. Suomessa on tällä hetkellä suunnitteilla tuulipuistoja jo yli 7000 MW:n edestä.

Hallitus linjasi viime vuonna, että tuulivoimaloilla tuotetun sähkön määrä pyritään nostamaan 6 terawattituntiin, jotta Suomi saavuttaa vuodelle 2020 asetetun 38 prosentin uusiutuvan energian velvoitteen.

 

Lisätiedot:
Sähköntuotannon asiantuntija Miia Wallén, puh.
050 329 7127 

 

 

Energiateollisuus ry (ET) on sähkö- ja kaukolämpöalaa edustava elinkeinopoliittinen ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs