Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ilmailu » Kutsu medialle: Lentokoneen jäänestoaineita tutkivan Icewing-hankkeen uudet tulokset esittelyssä

Trafi

Kutsu medialle: Lentokoneen jäänestoaineita tutkivan Icewing-hankkeen uudet tulokset esittelyssä

Kutsu.
Julkaistu: 27.10.2014 klo 10:40
Julkaisija: Trafi

Lentokoneen siipien jäänestoaineiden käyttäytymistä tarkastelevan Icewing-tutkimushankeen uudessa vaiheessa on tutkittu tuulitunnelikokeissa todellisen huurteen vaikutusta siiven nostovoiman vähenemiseen lentoonlähdössä.  Myös jäänestonesteen poistumista siiveltä lentoonlähdössä on tutkittu sekä teoreettisen mallinnuksen kautta että tuulitunnelikokein.

Hankkeen tutkimustuloksia esitellään sidosryhmille suunnatussa infossa, jonne myös median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita. Info pidetään Trafin toimitiloissa torstaina 30.10.2014 klo 14-16, os. Kumpulantie 9.

Tilaisuudessa esitellään myös Vaisalan LWE-mittausjärjestelmää jäänestonesteen suoja-ajan määrittämiseksi. Järjestelmä kerää veden, rännän ja lumen ja laskee näistä vastaavan veden määrän sekä suoja-ajan kyseisessä säässä. Suoja-aika määrittää ajan, jonka aikana lentokone voi lähteä huonossa säässä ilman uutta jäänestoaineen käsittelyä.

Icewing-hankkeen aikaisempia tutkimustuloksia ja lisätietoja hankkeesta www.trafi.fi/icewing 

Ilmoittautumiset mahdollisuuksien mukaan 29.10. mennessä osoitteeseen www.trafi.fi/icewing2014

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Reetta Salonen, p. 029 534 7051, reetta.salonen(at)trafi.fi
johtava asiantuntija Erkki Soinne, p. 029 534 6116, erkki.soinne(at) trafi.fi,

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs