Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ilmailu » ISOMPIA LENTOKONEITA KEMI/TORNIO–HELSINKI –LENTOREITILLE

Finncomm Airlines

ISOMPIA LENTOKONEITA KEMI/TORNIO–HELSINKI –LENTOREITILLE

Julkaistu: 04.11.2009 klo 10:15
Julkaisija: Finncomm Airlines

Finncomm Airlines (FC) uudistaa suihkukonelaivastoaan vaihtamalla 49-paikkaiset Embraer 145 -lentokoneet luokkaa isompiin 76-paikkaisiin Embraer 170 -lentokoneisiin.

Finncomm Airlines (FC) uudistaa suihkukonelaivastoaan vaihtamalla 49-paikkaiset Embraer 145 -lentokoneet luokkaa isompiin 76-paikkaisiin Embraer 170 -lentokoneisiin.

Ensimmäinen Embraer 170 alkaa liikennöidä Kemi/Tornio-Helsinki -reitillä 16. marraskuuta lentäen Helsingistä aamun 06:20 lähtevän lennon ja Kemi/Torniosta 7:50 lähtevän lennon. Tammikuun 18. päivä siirtyvät Embraer 170 -lentokoneelle Helsingistä klo 23:35 ja Kemi/Torniosta 05:50 lähtevät lennot.

Uusi aikataulu tulee voimaan 18.01.2010, jolloin laivastossa on kaksi Embraer 170 -lentokonetta. Siirtymäaikana aikataulussa on poikkeavuuksia, koska nykyiset Embraer 145 -lentokoneet menevät luovutushuoltoon ja niiden lentovuoroja korvataan ATR-lentokoneilla.

Finncomm on aloittanut Kemi/Tornio-Helsinki -reitin laivastouudistuksen vuoden 2009 alusta vaihtamalla osan Embraer 145:lla lennetyistä vuoroista 68 -paikkaiselle ATR 72 -lentokoneelle. Tulevaisuudessa Kemi/Tornio reittiä lennetään Embraer 170- ja ATR 72 -lentokoneilla. Isomman matkustajakapasiteetin lisäksi nämä uudet lentokoneet ovat polttoainetaloudellisempia istuinpaikkaa kohden. Tämän lisäksi näille uusille lentokoneille riittää lyhempi kiitotie, mikä tarkoittaa talvella sitä, että ne voivat laskeutua hieman liukkaammalle kiitotielle kuin nyt laivastosta poistuvat koneet, jolloin säännöllisyys talviolosuhteissa paranee.

LAIVASTOUUDISTUKSESTA MONIA ETUJA

Alueen matkailuelinkeinolle avautuu mahdollisuus lennättää entistä isompia ryhmiä suoraan Kemi/Tornioon.
Polttoainetaloudellisten koneiden ansiosta jatkossakin toteutetaan halpalentokonseptia, jolloin kaikilla on mahdollista matkustaa Helsinkiin lentäen jopa 39 € hinnalla.

VUODEN 2009 SÄÄNNÖLLISYYS HYVÄLLÄ TASOLLA

Tämän vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden Kemi-Helsinki -lentojen täsmällisyys (15 min. sisällä luvatusta aikataulusta) oli 91,7% ja säännöllisyys (lennoista lennettiin suunnitelman mukaisesti) 99,2%.
Molemmat luvut edustavat lentoyhtiöiden kansainvälisessä vertailussa ehdotonta maailman kärkeä.
Finncomm on tehnyt paljon investointeja säännöllisyyden eteen. Esim. omaan koulutustoimintaan on investoitu, jotta voidaan taata korkea osaaminen niin huolto- kuin lentotoiminnassa. Myös pari vuotta sitten vaivannut lentäjäpula on taakse jäänyttä elämää. Finncomm on selvinnyt taantumasta ilman lomautuksia. Vuonna 2008 henkilökunta lisääntyi 30 %:lla ja kuluneena vuonna n. 18 %:lla.

VUODEN 2010 KESÄLLE LISÄTÄÄN LENTOTARJONTAA

Finncomm on lentänyt keskikesällä Kemi-Helsinki -reitillä kahta vuoroparia, mutta ensi kesälle on lisätty kolmas päivittäin lennettävä vuoropari, jolloin matkustamien on nykyistä joustavampaa myös kesäaikaan.

Kemi/Tornion lentoliikenne on selvinnyt hyvin, vaikka vuosi on ollut vaikea lentoalalla. Ensimmäiset yhdeksän kuukautta Kemi/Tornio-Helsinki -reitin kokonaismatkustajamäärä on plussalla 0,2 %, kun koko kotimaan sisäinen lentoliikenne (kaikki lentoyhtiöt) on 12,6 % miinuksella. Vaikeasta talouden tilanteesta huolimatta Finncomm lähtee Kemi/Tornion lentoliikenteen osalta vuodelle 2010 optimistisin mielin ja uskoo matkustajamäärän hieman lisääntyvän vuodesta 2009.

Lisätietoja

Tuure Holkko
Markkinointijohtaja
Finncomm Airlines
Puh. 045 6797901

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs