Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ilmailu » Helsinki-Vantaan meluhakemukseen useita lausuntoja

Trafi

Helsinki-Vantaan meluhakemukseen useita lausuntoja

Tiedote.
Julkaistu: 08.11.2012 klo 13:55
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on saanut Finavian hakemukseen Helsinki-Vantaan lentoaseman meluun liittyvistä toimintarajoituksista lausuntoja n. 30 eri taholta. Mielipiteitä on tullut sekä lentoyhtiöiltä että muilta lentokentän toimijoilta, viranomaisilta ja yksityisiltä kansalaisilta.

Trafi painottaa, että asian käsittelyn kannalta on myönteistä, että lausuntoja on tullut monilta eri tahoilta. Päätöksellä voi kuitenkin olla ympäristöön liittyvien melunäkökulmien lisäksi vaikutusta mm. elinkeinoelämälle. Trafi hankkii tarvittavia lisäselvityksiä asiasta ennen lopullista päätöstä.

Trafi korostaa, että kyseessä on monisyinen asia, jonka käsittely on vielä kesken. Trafi tiedottaa heti, kun lisätietoja on annettavissa.

Päätös ilmailulainsäädännön perusteella ensi vuoden alkupuolella

Finavian meluhakemus liittyy yhtiön ympäristölupahakemukseen, joka on valituskäsittelyn alla. Trafi kuitenkin korostaa, että tämä päätös meluun liittyvistä toimintarajoituksista tehdään ilmailulainsäädännön perusteella.

Trafi pyrkii antamaan päätöksen asiasta ensi vuoden alkupuolella.

Asian taustaa

Finavia on hakenut Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta päätöstä, jolla rajoitettaisiin eräiden suihkukoneiden päästyä Helsinki-Vantaan lentoasemalle yöaikaan klo 0.30-5.30. Hakemukseen sai esittää mielipiteitä 26.10.2012 asti.

Hakemus on yhä nähtävissä Trafin nettisivuilla http://www.trafi.fi/ilmailu/saadokset/lausuntopyynnot/kuulutus

 

Lisätietoja:
lakimies Jenni Engberg, puh. 029 534 7012, jenni.engberg(at)trafi.fi
ylijohtaja Pekka Henttu, puh. 029 534 6031, pekka.henttu(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs