Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ilmailu » Fortum kompensoi lentomatkustuksensa tukemalla tuulivoimaprojekteja Kiinassa

Fortum kompensoi lentomatkustuksensa tukemalla tuulivoimaprojekteja Kiinassa

Julkaistu: 18.12.2008 klo 10:39
Julkaisija:

Fortum on kompensoinut henkilöstönsä lentomatkustuksen aiheuttamat CO2-päästöt vuodelta 2007. Kompensoinnissa Fortum hyvittää aiheuttamansa päästöt sertifioiduilla päästöjenvähennystoimilla kehitysmaissa.

Fortum on kompensoinut henkilöstönsä lentomatkustuksen aiheuttamat CO2-päästöt vuodelta 2007. Kompensoinnissa Fortum hyvittää aiheuttamansa päästöt sertifioiduilla päästöjenvähennystoimilla kehitysmaissa. Käytännössä tämä tarkoittaa taloudellista tukea kahdelle kiinalaiselle tuulivoimaprojektille Tricorona Climate Partner AB:n kautta.

Vuonna 2007 Fortum asetti tavoitteekseen vähentää lentomatkustuksesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjään 10 prosenttia. Vähennystavoite on osa Fortumin toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Samalla Fortum päätti kompensoida yhtiön henkilöstön lentomatkustuksen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt. Vuonna 2007 Fortumin työntekijät lensivät lähes 20 miljoonaa kilometriä, ja matkoista aiheutuneet kasvihuonekaasupäästöt olivat 5 300 tonnia.

"Fortumilla tehdään kovasti töitä päästöjen vähentämiseksi", sanoo Carola Teir-Lehtinen, kestävästä kehityksestä vastaava johtaja. "Lentomatkustaminen on yksi alueista, joihin voimme vaikuttaa. Ottamalla käyttöön huippuluokkaiset videoneuvottelulaitteet voimme vähentää yrityksen sisäisten kokousten vuoksi tehtäviä lentomatkoja. Silloin kun on pakko lentää, haluamme hyvittää hiilidioksidipäästömme mahdollisimman hyvin, ja siksi valitsimme Gold Standardin mukaiset CDM-päästövähenemät."

Molemmat valitut projektit ovat tuulipuistoja, Ningxian ja Fujianin maakunnissa Kiinassa. Projektit käsittävät yli 100 tuulimyllyä, joiden yhteiskapasiteetti on 100 MW. Yhteensä projektit voivat tuottaa lähes 200 GWh sähköä vuodessa ja vähentää vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä yli 180 000 tonnia. Projektit myös edistävät alueensa kestävää kehitystä parantamalla paikallista infrastruktuuria, vähentämällä paikallista saastumista ja tarjoamalla uusia työmahdollisuuksia sekä voimalan rakentamisen että käytön aikana. Voimalat otettiin käyttöön loppuvuodesta 2007 ja rekisteröitiin CDM ja Gold Standard mukaisesti alkuvuodesta 2008.

Gold Standard on riippumaton, voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tarkoitus on etsiä ja sertifioida parhaat hiilidioksidipäästöjen kompensointiprojektit. Sen taustalla on yli 50 kansalaisjärjestöä, ja sen kaksi perustajajäsentä ovat WWF International ja Greenpeace International.

Tricorona, jonka pääkonttori on Tukholmassa, on johtava yritys Kioton pöytäkirjan mukaisten päästövähennysprojektien kehittämisessä. Yrityksellä on yhteensä yli 150 projektia, joiden myötä on vähennetty päästöjä yli 68 miljoonalla tonnilla.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
www.fortum.fi/kestavakehitys
www.tricorona.se

Kari Kankaanpää, ilmastoasioiden päällikkö
Puh. 010 45 32330
kari.t.kankaanpaa@fortum.com

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs