Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Yrittäjyyskasvatuksen yhteistyö vauhdissa Pohjois-Pohjanmaalla

Valtakunnallinen YES ry

Yrittäjyyskasvatuksen yhteistyö vauhdissa Pohjois-Pohjanmaalla

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2015 klo 09:37
Julkaisija: Valtakunnallinen YES ry

Pohjois-Pohjanmaa on jo seitsemäs maakunta, joka tekee oman maakunnallisen yrittäjyyskasvatuksen strategian ja toimintamallin. Yhteinen malli varmistaa sen, että yrittäjyyskasvatusta toteutetaan samalla tavoin joka kunnassa ja jokaisella kouluasteella.

Pohjois-Pohjanmaalle rakennetaan eri toimijoiden yhteistyönä tämän syksyn aikana maakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen strategia, joka integroidaan maakunnan oppilaitosten opetussuunnitelmiin. Strategiassa määritellään muun muassa joka kouluasteelle yrittäjyyskasvatuksen tavoitteet, toimenpiteet ja mittarit. 

– Yhteisen maakunnallisen kehittämistyön kautta yrittäjyys nähdään palkkatyön ohella realistisena vaihtoehtona toimeentulon hankkimiseen ja itsensä toteuttamiseen, toteaa YES Pohjois-Pohjanmaan aluepäällikkö Leena Eskola

Strategia laaditaan osallistavalla menetelmällä. Sitä työstetään Oulun-, Koillismaan ja Oulun Eteläisen Seututiimeissä, joihin on ilmoittautunut mukaan kattava joukko alueen oppilaitoksia, organisaatioita, yrittäjiä, yrittäjäjärjestöjä ja sidosryhmiä. Seututiimien työpajat ovat avoimia kaikille, tiimien ensimmäiset kokoontumiset ovat 21.-23.9.2015. Strategiaprosessin päätoteuttajana toimii asiantuntijaorganisaatio Villinikkarit Oy.

Luvassa hyviksi todettuja menetelmiä ja opettajien valmennuksia

Maakunnallisen yrittäjyyskasvatuksen strategian laatiminen on osa EU-rahoitteista (Ely/ESR) Yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen Pohjois-Pohjanmaalla -hanketta (PoPyk). Hankkeessa vahvistetaan ja monipuolistetaan yrittäjyyskasvatuksen osaamista, käytettäviä menetelmiä ja materiaaleja.

– Koulutusorganisaatioille ja opetushenkilöstölle tarjotaan maksuttomia valmennuksia, jotka vahvistavat valmiuksia yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseen omassa työssä ja antavat tukea ops-työhön, Eskola kertoo. 

Kun tarve lähtee ruohonjuuritasolta, siihen sitoudutaan

 Osallistavalla mallilla tehty strategiatyö kokoaa yhteen eri toimijat: kuntapäättäjiä, virkamiehiä, paikallisia yrittäjiä ja yrittäjäyhdistysten edustajia sekä oppilaitosten edustajia eri kouluasteilta. Yhdessä tehty työ parantaa sen toteuttamiseen sitoutumista.

YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen iloitsee, että maakunnallinen yrittäjyyskasvatusstrategia on saatu jo Satakuntaan, Varsinais-Suomeen, Päijät-Hämeeseen, Keski-Suomeen, Kaakkois-Suomeen ja Etelä-Savoon. Lisäksi Suomessa on jo useita seutukunta- tai kuntakohtaisia yrittäjyyskasvatuksen strategioita tai kehittämissuunnitelmia ainakin Loimaan seudulla, Helsingissä, Tuusulassa, Järvenpäässä ja Seinäjoella.

– Yhteinen näkemys helpottaa uuden, yrittäjämäisen toimintakulttuurin luomista kouluissa. YES-verkoston tavoitteena on kehittää yrittäjyyskasvatusta niin, että siitä tulee osa opetuksen arkea jokaisessa koulussa kouluasteesta tai paikkakunnasta riippumatta, Lehtonen sanoo. 

 

Lisätiedot

Yrittäjyyskasvatus Pohjois-Pohjanmaalla -hanke: YES Pohjois-Pohjanmaan aluepäällikkö Leena Eskola, 040 090 6103, leena.eskola@oulu.fi.

Pohjois-Pohjanmaan yrittäjyyskasvatuksen strategiatyö: Villinikkarit Oy, Marja Heinistö, 044 370 8459, marja.heinisto@villinikkarit.fi.

Yrittäjyyskasvatuksen maakunnalliset strategiat ja yrittäjyyskasvatuksen valtakunnallinen kehittäminen: YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen, 045 357 2716, sanna@yes-keskus.fi.

www.yes-keskus.fi

YES:in yrittäjyyskasvatuksen kehittämistyö: http://www.yes-keskus.fi/palvelut/yrittajyyskasvatuksenkehittaminen/

YES – Intohimona yrittäjyyskasvatus!

YES on yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto, jonka tavoitteena on opetushenkilöstöä tukemalla vahvistaa lasten ja nuorten elämässä tarvittavien valmiuksien ja taitojen oppimista ja luoda yrittäjämäistä toimintakulttuuria.YES-palveluja ovat opettajien valmennukset, yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen, koulu-yritysyhteistyö sekä Nuori Yrittäjyys ry:n aluepalvelut. YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen. YES toimii ympäri Suomen 17 alueellisen YES:in kautta, joita koordinoi Valtakunnallinen YES ry. Valtakunnallisen YES ry:n jäseniä ovat Suomen Yrittäjät, Taloudellinen tiedotustoimisto, Nuori Yrittäjyys ry, Elinkeinoelämän Keskusliitto, OAJ, Perheyritysten liitto sekä MTK. 

YES Pohjois-Pohjanmaa

YES Pohjois-Pohjanmaa tarjoaa yrittäjäkasvatuksen palveluja opetushenkilöstölle ja toimii tapahtumien ja koulutuksien järjestäjänä sekä koulu-yritysyhteistyön verkottajana ja tukena. Yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen Pohjois-Pohjanmaalla(PoPYk) -hanke toteutetaan 1.1.2015–31.12.2017. Sen kehittämistiimissä mukana ovat Pohjois-Pohjanmaan liiton koulutuksen ja tutkimuksen yhteistyöryhmä, Oulun yliopisto (Oulun Eteläisen instituutti, Martti Ahtisaari instituutti, Kasvatustieteiden tiedekunta), Oulun ammattikorkeakoulu, Centria-ammattikorkeakoulu (Ylivieskan yksikkö), Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Oulun seudun ammattiopisto), Oulun kaupunki, Kuusamon kaupunki ja Pyhäjoen kunta. Seututiimeihin on koottu eri kouluasteiden opettajia ja yrittäjyyskasvatuksen tukitoimijoita Koillismaan, Oulun Eteläisen ja Oulun seudun alueelta. Tukitoimijoita ovat muun muassa yrittäjät, yrittäjäjärjestöt, 4H ja kehittämisyhtiöt. 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs