Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Yli puolet eläkeikäisistä pelaa digitaalisia pelejä

Eläkeliitto ry

Yli puolet eläkeikäisistä pelaa digitaalisia pelejä

Tiedote.
Julkaistu: 17.08.2016 klo 14:21
Julkaisija: Eläkeliitto ry

Suomalaisista yli 64-vuotiaista 56 % on pelannut digitaalisia pelejä kuluneen vuoden aikana, selviää TNS-gallupilla teetetyssä kyselyssä*.

- Yleisimmin pelataan pöytäkoneella. Älypuhelimen käyttäjät kokevat pienellä näytöllä pelaamisen usein hankalaksi, toteaa Marja Pakarinen Eläkeliiton ja EHYT ry:n LähiVerkko-projektista.

- Porukalla pelattavat pelit ovat herättäneet innostusta järjestämissämme pelitapahtumissa. Moni pelaa lastenlasten kanssa. Pelaaminen on sosiaalinen tapahtuma. Haastamme käsityksiä pelaamisesta nuorten harrastuksena ja järjestämme ikäihmisille suunnatun peliseminaarin. Ohjelmassa on ajankohtaista tietoa ja lisäksi pelataan – tietysti!, kertoo Riikka Marttinen LähiVerkosta.

Seminaari järjestetään Helsingissä Kuntatalolla 8.11.2016. Lisätietoa: www.lahiverkko.fi/peliseminaari. Seminaarissa julkaistaan ikäihmisten pelaamista käsittelevän kyselyn tulokset. Toimittajat ovat tervetulleita seminaariin ja tiedotustilaisuuteen Kuntatalolle 8.11. klo 13.00.

 *Kyselyn teettivät TNS-Gallupilla LähiVerkko-projekti (Eläkeliiton ja EHYT ry) ja Arpa-projekti (EHYT ry). Kyselyssä selvitettiin yli 64-vuotiaiden suomalaisten raha- ja tietokonepelien pelaamista. Puhelinhaastatteluun vastasi 400 ja internet-paneeliin 1001 vastaajaa. Tulosten luottamusväli internetosuuden kokonaistulosten osalta n. +-3,1 %.

Video: Netikäs 6, Digitaalinen pelaaminen

 

Lisätietoja: Riikka Marttinen, riikka.marttinen@ehyt.fi, puh. 050 518 0466 tai Marja Pakarinen, marja.pakarinen@elakeliitto.fi, puh. 040 7257 362. www.lähiverkko.fi

Eläkeliitto on Suomen suurin eläkeläisjärjestö. Järjestö valvoo ikäihmisten etuja sekä tarjoaa palveluja ja yhdessäolon mahdollisuuksia. Eläkeliitossa toimii lähes 130 000 jäsentä, 20 piiriä ja 403 paikallisyhdistystä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs