Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Uusiutuvaa energiaa myös hevostiloille

Lahden ammattikorkeakoulu

Uusiutuvaa energiaa myös hevostiloille

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2016 klo 09:23
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Tiloille tarjolla mahdollisuus energiaselvitykseen

Energiatehokkuudella ja uusiutuvan energian hyödyntämisellä voidaan saavuttaa selkeitä kustannussäästöjä myös hevostiloilla, kunhan vain mahdollisuudet oivalletaan. Vuoden alusta käynnistynyt, maaseudun uusiutuvan energian mahdollisuuksia edistävä InforME-hanke etsiikin energiasuunnittelusta kiinnostuneita hevostiloja Päijät- ja Kanta-Hämeestä.

 – Haemme kolmea energiatarkastelusta kiinnostunutta erityyppistä hevostilaa. Tiloille tehdään ensin Maatilan energiasuunnitelma niin sanottuna Neuvo 2020-palveluna. Suunnitelman laadinnasta vastaa ProAgrian energia-asiantuntija, kertoo hankkeen projektipäällikkö Susanna Vanhamäki Lahden ammattikorkeakoulusta. Lisäksi kartoitetaan tarkemmin tilan energiantuotantomahdollisuuksia. Lisätietoja ja ilmoittautumisohje löytyvät osoitteesta www.lamk.fi/informe  

Energiansäästö kiinnostaa maatiloilla

InforME on järjestänyt kuluneen vuoden aikana lukuisia uusiutuvaan energiaan liittyviä tilaisuuksia, teemapäivistä tutustumisretkiin. Sekä Kanta- että Päijät-Hämeen tapahtumissa on ollut runsaasti osallistujia, mikä kielii siitä, että energiakysymykset kiinnostavat myös maatiloilla.

 – Kevään aikana on perehdytty muun muassa biokaasuun, oljen hyötykäyttöön ja aurinkoenergiaan, Vanhamäki kertoo. Seuraavaksi on vuorossa Heinäpäivä tiistaina 7.6.2016 Jokimaan ravikeskuksessa Lahdessa.

 – Heinäpäivässä on runsaasti hevosalalle suunnattua ajankohtaista asiaa hevosheinän laadusta ja alan energiaratkaisuista. Haluamme välittää maaseutuyrittäjille käytännönläheistä tietoa uusiutuvan energian mahdollisuuksista, toteaa energia-asiantuntija Markku Lappi ProAgria Etelä-Suomesta.

Euroopan maaseuturahaston rahoittama InforME (Informaatiomuotoilulla maaseudun uusiutuvan energian mahdollisuudet esille) -hanke toteutetaan vuosina 2016-2018. InforME tuottaa maaseudulle helposti ymmärrettävää, esimerkkeihin perustuvaa ja konkreettista energiatietoa. InforMEn päätoteuttajana on Lahden ammattikorkeakoulu, kumppaneinaan Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Hämeen ammattikorkeakoulu, ProAgria Etelä-Suomi ja ProAgria Keskusten Liitto.

Lisätietoja:

Susanna Vanhamäki, projektipäällikkö
Lahden ammattikorkeakoulu
susanna.vanhamaki@lamk.fi 
p. 044 708 1516
www.lamk.fi/informe

Lahden ammattikorkeakoulu on tutkiva, kehittävä ja oivaltava korkeakoulu. LAMKissa voi opiskella liiketaloutta, matkailua, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä muotoilua ja media-alaa.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs