Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Uusi koulutus edistää ympärivuotista työllistymistä Lappiin

Lapin AMK

Uusi koulutus edistää ympärivuotista työllistymistä Lappiin

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 10:33
Julkaisija: Lapin AMK

 

Metsä- ja matkailualoilla työtehtävät ovat usein määräaikaisia ja ne työllistävät usein vain sesonkiluonteisesti. Työnantajan näkökulmasta resursseja syövät työntekijöiden suuri vaihtuvuus ja uusien työntekijöiden perehdyttäminen.

 

Lapin ammattikorkeakoulu, Lapin ammattiopisto ja Lapin matkailuopisto kouluttavat kahden erilaisen alan osaajia Kausityöntekijästä moniosaajaksi -hankkeessa Rovaniemellä. Mukana on myös Suomen Metsäkeskus edistämässä erityisesti metsäalan yrittäjyyttä. Koulutuksella vastataan osaltaan työn kausiluonteisuuden aiheuttamiin haasteisiin.

Kyseessä on metsä- ja matkailualan yhteinen lyhytkoulutusmalli, joka on myöhemmin monistettavissa myös muille kausiluonteisille aloille.

Opinnot alkavat matkailualan monimuoto-opinnoilla syksyllä 2016 ja päättyvät metsäalan työharjoitteluun syksyllä 2017. Opinnot eivät johda tutkintoon, mutta ne antavat valmiudet esimerkiksi matkailu- sekä metsäalan perustutkinnon suorittamiseen näyttötutkintona.

Ohjelmaan otetaan 10-15 osallistujaa. Koulutukseen voivat hakea metsä- ja matkailualan kausityöntekijöiden ja työtä vailla olevien ohella muut molemmista aloista kiinnostuneet, joilla on vähintään peruskoulun oppimäärä suoritettuna.

Haku koulutukseen alkaa 1.6. osoitteessa www.lapinamk.fi/kausityontekijasta-moniosaajaksi

Kausityöntekijästä moniosaajaksi –hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Euroopan unionin sosiaalirahastosta.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Anne-Mari Väisänen, Lapin ammattikorkeakoulu, anne-mari.vaisanen(ät)lapinamk.fi, Puh 040 775 1893

Lapin ammattikorkeakoulu on Euroopan unionin pohjoisin ammattikorkeakoulu. Sijainti on meille mahdollisuus erikoistua: vahvuutemme on arktinen olosuhdeosaaminen. Hyödynnämme pohjoisen tarjoamia rajattomia mahdollisuuksia niin opetuksessa kuin TKI-toiminnassammekin. Toimipaikkamme sijaitsevat Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs