Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Rondeller tas i bruk i korsningen mellan Alikeravantie och Keravantie 15.10-16.10

Liikennevirasto

Rondeller tas i bruk i korsningen mellan Alikeravantie och Keravantie 15.10-16.10

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2015 klo 08:45
Julkaisija: Liikennevirasto

De tillfälliga rondellerna som byggts i korsningen mellan Alikeravantie och Keravantie (Kervovägen) tas i bruk under natten mellan 15.10 och 16.10. Förberedelserna börjar torsdagen den 15.10 och trafiken leds om till den nya sträckningen under natten till fredagen. Rondellerna ersätter samtidigt den nuvarande trafikljusstyrda korsningen.

I samband med rondellerna har det byggts platser för omkörning på vägen från Sibbo i riktning mot Kervo centrum och från Alikeravanties södra förgrening i riktning mot Sibbo. Övergångsstället för gång- och cykeltrafik har också försetts med belysning mellan de nya rondellerna och väster om rondellen som ligger längre västerut.

De nya trafikregleringarna tas i bruk lite senare än vad som tidigare meddelades, eftersom man nu har kontrollerat och uppdaterat tidsplanerna för de olika arbetsskedena inom projektet för att förbättra landsväg 148. Överlag framskrider projektet i Kervo enligt plan.

Karta över ändringarna:

Schaktningsarbete påbörjas torsdagen den 15 oktober.

Torsdagen den 15 oktober påbörjas också schaktningen i östra delen av byggplatsen på Keravantie från gamla Lahtisvägen i riktning mot Sibbo. Schaktningsområdet sträcker sig från överfarten för gång- och cykeltrafik till närheten av korsningen mellan Keravantie och Lahtisleden. Området är högst 10 meter brett.

I samband med schaktningen utförs också sprängningar, i genomsnitt tre om dagen. Sprängningarna görs mellan kl. 9.30 och 14.30 och trafiken på Keravantie (lv 148) stoppas medan sprängningarna pågår. Varje trafikavbrott räcker högst 8 minuter. Sprängningarna pågår till november.

Ytterligare uppgifter:

projektchef Riitta Parviainen, Trafikverket, tfn 0295 34 3034, riitta.parviainen(at)trafikverket.fi

I projektet förbättras landsväg 148 som leder från Tusby via Kervo till Sibbo genom att det läggs till körfält på landsvägen i Kervo samt på anslutningarna till den. Projektet genomförs som ett samfinansieringsprojekt mellan Trafikverket, Kervo stad och Sibbo kommun. www.liikennevirasto.fi/mt148, www.facebook.com/mt148

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs