Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Panostus työhyvinvointiin lisää tuottavuutta – metsä- ja kuljetusalan yritykset hakevat tehokkuutta toiminnalleen

Tampereen ammattikorkeakoulu

Panostus työhyvinvointiin lisää tuottavuutta – metsä- ja kuljetusalan yritykset hakevat tehokkuutta toiminnalleen

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2016 klo 09:27
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulussa helmikuussa käynnistynyt työhyvinvoinnin ESR-hanke LOG INNO tähtää yritysten tuottavuuden lisääntymiseen työhyvinvoinnin keinoin.  Nyt ei puhuta työterveyshuollon, tyky-päivien ja taukoliikunnan järjestämisestä, vaan pureudutaan yrityksen toimintaprosessien tarkasteluun. Yrityksille luodaan työhyvinvoinnin käytännöt ja kehittämisohjelma, jota toteuttamalla henkilöstön hyvinvointi lisääntyy ja yrityksen tuottavuus lisääntyy.  

Hankkeen päätoteuttaja Tampereen ammattikorkeakoulu työstää hanketta yhdessä Koneyrittäjien liiton ja Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:n kanssa kehittäen metsä- ja kuljetusalan yrityksiä ja organisaatioita. Puunhankinnan pk-yrityksissä tuottavuutta on kehitetty aiemmin parantamalla koneiden ja puutavara-autojen teknisiä ominaisuuksia. Tekninen tuottavuus onkin huippuluokkaa. LOG INNO-hankkeessa on otettu erilainen lähtökohta - kehitetään yritysten toimintaprosesseja, jotta henkilöstön työhyvinvointi lisääntyy ja samalla yrityksen tuottavuus paranee.  Työntekijöiden työhyvinvoinnin parantumisen seurauksena poissaolot ja tapaturmat vähenevät, työprosessit kehittyvät tuottavammiksi ja tuottavuuden kasvun myötä yrityksen tuloksentekokyky paranee.

Hankkeen projektipäällikkö Petri Murtomäen mukaan työtekijän hyvinvointi muodostuu jokapäiväisessä arkityössä ja siihen liittyvät toimintaprosessit tukevat työhyvinvoinnin ylläpitoa.

-     Odotuksemme tämän hankkeen vaikuttavuudelle ovat suuret, mutta kehittämistyöhön mukaan lähtevien yritysten oma panostus vaikuttaa eniten lopputulokseen. Lähdemme yhdessä yrityksen kanssa uudistamaan yrityksen toimintaprosesseja. Prosessiin osallistetaan yrityksen koko henkilöstö. Hankkeen osallistavat, luovuutta ja innovatiivisuutta kehittävät monipuoliset menetelmät kannustavat uusiin tapoihin ajatella ja toimia, kertoo Murtomäki.

Hanke on hyvä esimerkki moniammatillisesta yhteistyöstä sekä ammattikorkeakoulun sisällä että yritysten kanssa. Hankkeen toimijoissa on sekä metsäalan, kuljetusalan, terveysalan sekä liiketalouden osaajia.  Nämä asiantuntijat antavat yrityskohtaista ohjausta ja neuvontaa yritysten kehittämissuunnitelmien teossa ja toteutuksessa.

LOG INNO kuuluu valtakunnalliseen Tuottavaa ja tuloksellista työelämää yhteistyöllä
-toimenpideohjelmaan, joka on osa Työelämä 2020 -ohjelmaa. Hankkeen päärahoittaja on Hämeen ELY-keskus ja hankkeelle on myönnetty ESR-rahoitusta. Hanke toteutetaan 1.2.2016–31.7.2018.

 

Lisätietoa

Projektipäällikkö Petri Murtomäki, p. 040 777 0956, petri.murtomaki(at)tamk.fi

 

 

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs