Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Päijät-Hämeestä Euroopan biokiertotalouden veturi

Lahden ammattikorkeakoulu

Päijät-Hämeestä Euroopan biokiertotalouden veturi

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2016 klo 14:50
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Päijät-Häme lähtee vetämään merkittävää kansainvälistä kiertotaloushanketta. EU:n Interreg Europe-ohjelma myönsi toisella hakukierroksella 1,5 miljoonaa euroa BIOREGIO-projektille, joka edistää biomateriaaleihin liittyvien parhaiden kiertotalousratkaisujen käyttöönottoa.

Projekti porttina Euroopan kiertotalousmarkkinoille

Lahti ja Päijät-Häme ovat vahvasti matkalla biotalouteen, kuten Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen eilen Sibeliustalossa järjestetyssä biotalousseminaarissa toi esiin. Sitran ja hallituksen tavoitteena on johdattaa Suomi johtavaksi biokiertotalousmaaksi ja Päijät-Häme on tässä avainasemassa. Alue on tunnettu edelläkävijä muun muassa kehittyneestä jätehuollosta ja teollisista symbiooseista. BIOREGIOssa jaetaan tietoa koko EU:n alueella ja se keskittyy erityisesti kiertotalouden ratkaisuihin, joita sovelletaan biologisiin virtoihin kuten ruokajätteeseen tai yhdyskuntalietteeseen.

Kiertotaloudessa on tunnistettu lähes kolmen miljardin liiketoimintapotentiaali Suomelle. Uudet liiketoimintamahdollisuudet edellyttävät kuitenkin kansainvälistä yhteistyötä, jotta tieto suomalaisesta huippuosaamisesta leviää. BIOREGIO-projektin kautta päijäthämäläistä kiertotalousosaamista voidaan jakaa muille osallistujamaille, joita ovat Slovakia, Romania, Ranska, Espanja ja Kreikka sekä saada vastaavasti tietoa heidän parhaista käytännöistään.

- BIOREGIO antaa meille tilaisuuden laajentaa kansainvälisiä verkostojamme ja tuoda uusia avauksia alueelle kertoo kehittämisjohtaja Riitta Nieminen Päijät-Hämeen liitosta tyytyväisenä.

Kansainvälinen rahoitus yhteistyön mahdollistajana 

Interreg Europe -ohjelma on laajin Euroopan alueellisen yhteistyön ohjelma ja sen tavoitteena on tehostaa kansallisten rakennerahasto-ohjelmien toteutumista koko Euroopan alueella. Toisella hakukierroksella jätettiin ohjelmaan kaiken kaikkiaan 211 hakemusta, joista ehdollisesti hyväksyttiin 66. Näistä Suomen vetovastuulle tuli kaksi. 

Lahden ammattikorkeakoulu johtaa BIOREGIO-projektia ja mukana partnerina on Päijät-Hämeen liitto. Päijät-Hämeen osuus hankkeesta on lähes puoli miljoonaa euroa. Projekti käynnistyy maaliskuussa 2017 ja partnerit saapuvat Lahteen ensimmäiseen yhteiseen kansainväliseen tilaisuuteen keväällä.

Lisätietoja
Susanna Vanhamäki, TKI-asiantuntija, LAMK, susanna.vanhamaki@lamk.fi, 044 708 1516
Kati Manskinen, TKI-johtaja, LAMK, kati.manskinen@lamk.fi, 050 301 8167
Marko Mälly, erityisasiantuntija/ kansainväliset asiat, Päijät-Hämeen liitto, marko.mally@paijat-hame.fi, 044 3719 438
Riitta Nieminen, kehittämisjohtaja, Päijät-Hämeen liitto, riitta.nieminen@paijat-hame.fi, 040 508 6526

Lahden ammattikorkeakoulu on tutkiva, kehittävä ja oivaltava korkeakoulu. LAMKissa voi opiskella liiketaloutta, matkailua, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä muotoilua ja media-alaa.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs