Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Lumilajit Liikuttavat -hanke innostaa lapsia ja perheitä lumiliikunnan pariin

Hiihtoliitto

Lumilajit Liikuttavat -hanke innostaa lapsia ja perheitä lumiliikunnan pariin

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2015 klo 15:50
Julkaisija: Hiihtoliitto

Suomen Hiihtoliitto ja Suomen Ampumahiihtoliitto ovat aloittaneet yhteisen hankkeen, Lumilajit Liikuttavat, jonka tavoitteena on kannustaa lapsia ja perheitä liikkumaan lumella erilaisin tavoin. Hankkeen tavoitteena on myös edistää lumilajien välistä yhteistyötä seuratasolla sekä lisätä opettajien osaamista lumiliikunnasta.

Lumilajit Liikuttavat -hankkeelle on myönnetty keväällä 2015 OKM:n liikunnallisen elämäntavan kansallisen kehittämishankkeen tuki. Tuen avulla hankkeelle on palkattu täysipäiväiseksi koordinaattoriksi Sini Savolainen. Lisäksi keväällä hankkeeseen haettiin ensimmäisen vaiheen pilottiseuroja sekä paikkakuntia, joissa hankkeen eri ideoita testataan ja jalostetaan. Hankkeen pilottipaikkakuntia on kuusi (6) ja niissä toimii yhteensä 11 seuraa. Paikkakuntia ovat Taivalkoski, Oulu, Kuopio, Jyväskylä, Hämeenlinna, Vantaa. Ensimmäinen tapaaminen heillä oli Helsingissä 3. – 4.10.

Lasten Lumipäivät liikuttaa 12 paikkakunnalla

Lasten Lumipäivät -kiertue järjestetään lumilajien seurojen, Suomen Hiihtoliiton ja Suomen Ampumahiihtoliiton toimesta 11 paikkakunnalla sekä kahdessa maailmancuptapahtumassa. Lasten Lumipäivät toimii edellisvuosina toteutetun Lasten Mäkiviikon konseptilla, mutta hieman päivitettynä. Lasten Lumipäivillä tarjotaan lapsille mahdollisuus liikkua ja kokeilla hyppäämistä sekä hiihtoa turvallisesti sekä innostavasti. Lisäksi uudeksi tapahtumapisteeksi tulee ampumahiihtoa mukaileva piste.

Iltatapahtumat kokoavat perheet lumelle

Vuoden 2015 / 2016 Lumipäivillä on ohjelmaa myös koko perheelle. Jokaisella paikkakunnalla, maailmancuptapahtumia lukuun ottamatta, on ohjelmassa myös iltatapahtuma eli "Lumipäivien jatkot", johon ovat tervetulleita mukaan kaikki perheenjäsenet. Tiedossa on samoja rastipisteitä, muuta lumiliikuntaa sekä pientä iltapalaa kaikille. Iltatapahtumien päivämäärät löytyvät kiertueaikataulusta.

Lumilajit Liikuttavat -projektin ja Lasten Lumipäivät -kiertueen mahdollistavat OKM:n ohella mäkihypyn ja yhdistetyn pitkäaikainen kumppani Lidl Suomi ky sekä Startex Oy (Karhu).

Lumilajit Liikuttavat -hanketta ja Lasten Lumipäivien tunnelmia voi seurata sosiaalisen median kautta sekä nettisivuilta. 

Liitetiedostot

www.hiihtoliitto.fi/lumilajitliikuttavat

Facebook Lumilajit Liikuttavat
twitter @lumilajit
instagram @lumilajitliikuttavat
#lumilajitliikuttavat #lastenlumipäivät

Lisätietoja: Sini Savolainen, projektikoordinaattori, 040 539 9486, sini.savolainen@hiihtoliitto.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs