Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Lahden ammattikorkeakoulu kiertotalouden vauhdittajaksi Päijät-Hämeessä

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulu kiertotalouden vauhdittajaksi Päijät-Hämeessä

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2016 klo 10:03
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Päijät-Hämeen Maakuntahallitus päätti kokouksessaan maanantaina 11.4.2016 alueen kiertotalous- ja innovaatiohankkeiden rahoituksesta. Maakuntaliitto hyväksyi kaiken kaikkiaan kuusi hanketta, joista peräti neljä ovat Lahden ammattikorkeakoulun hallinnoimia.  

Kiertotalous on Euroopan uusi toivo talouskasvulle. Sitran mukaan kiertotalous tarjoaa Suomen taloudelle noin kahden miljardin euron vuotuisen kasvupotentiaalin. Kiertotaloudella tarkoitetaan talouden uutta mallia, jossa materiaalit ja arvo kiertävät mahdollisimman tehokkaasti. Tavoitteena on muuttaa maapallon vähenevien resurssien käyttö suljetuksi siten, että toisen jäte on toisen raaka-ainetta.  

Kiertotalouden edistämiseksi tarvitaan alueellista yhteistyötä, tutkimusta, uusien teknologioiden ja menetelmien kehittämistä sekä kansainvälistymistä. Nyt hyväksyttyjen hankkeiden kokonaisbudjetti on hieman yli kaksi miljoonaa euroa. Lahden ammattikorkeakoulun hallinnoimien hankkeiden osuus on yli puolitoista miljoonaa euroa.  

Hyväksytyissä kiertotaloushankkeissa Lahden ammattikorkeakoulu lähtee edistämään yhteistyössä alueen yritysten ja muiden partnereiden kanssa esimerkiksi materiaali- ja energiatehokkuutta sekä kiertotalouteen liittyvää uutta liiketoimintaa. Hankkeissa myös kehitetään ja testataan konkreettisia uusia menetelmiä ja teknologioita kuten esimerkiksi käytettyjen tekstiilien puoliautomaattista lajittelulaitteistoa.

-  Lahden ammattikorkeakoululla on cleantechin ja muotoilun osaamisen vuoksi etulyöntiasema uusien kiertotalousratkaisujen kehittäjänä, toteaa TKI-johtaja Kati Manskinen tyytyväisenä.

Lisätietoja
Kati Manskinen, TKI-johtaja
050 301 8167
kati.manskinen@lamk.fi

 

Lahden ammattikorkeakoulu on tutkiva, kehittävä ja oivaltava korkeakoulu. LAMKissa voi opiskella liiketaloutta, matkailua, tekniikkaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä muotoilua ja media-alaa.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs