Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Kutsu: SOLARLEAP Satakunta -aurinkoenergiapilottien asennukset käynnistyneet – julkinen mittausdata auttaa järjestelmää harkitsevia

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Kutsu: SOLARLEAP Satakunta -aurinkoenergiapilottien asennukset käynnistyneet – julkinen mittausdata auttaa järjestelmää harkitsevia

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2016 klo 12:19
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Aurinkoenergialiiketoiminnan alueelliseen kehittämiseen keskittyvä SOLARLEAP Satakunta -hanke on päässyt oppilaitospilottikohteiden toteutusvaiheeseen. Kymmenestä suunnitellusta aurinkoenergian kotitalouspilotista kaksi on jo toteutettu ja kolmannen järjestelmän asennus käynnistetään ensi viikon maanantaina, 14.3., Porin Uudenkoiviston alueella. Järjestelmiä on tulossa kevään aikana Porin lisäksi vielä Raumalle, Nakkilaan ja Huittisiin.

Aurinkosähkö ja -lämpöjärjestelmät toteutetaan kohteissa ainutlaatuisella oppilaitosyhteistyöllä, jossa Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijat hoitavat aurinkoenergiajärjestelmien suunnittelun ja WinNovan opiskelijat puolestaan vastaavat käytännön asennuksesta ja tarvittavasta logistiikasta 4-5 hengen tiimeillä. SAMKin opiskelijat toimivat myös suunnittelemiensa asennusten valvojina. Oppilaitosten henkilökunnat antavat taustatukea tarvittaessa.

Pilottikotitaloudet maksavat itse asennettavan järjestelmän, mutta hanke kustantaa suunnittelun ja asennuksen. Tyypillisesti tämä on 25-30 % kokonaiskustannuksista.

SAMKin opiskelijat vastaavat pareittain kukin kahden-kolmen kohteen suunnittelusta ja valvonnasta. Käytännössä he ovat yhteistyössä pilottikäyttäjän kanssa suunnitelleet kohteeseen sopivan kokoisen järjestelmän ja sen komponenttien sijoittelun ja hoitaneet tilattavien järjestelmien kilpailutuksen. Jokaisesta kohteesta laaditaan muun muassa suunnittelu- ja asennusdokumentaatio asennustiimin tueksi. Dokumentista  selviää esimerkiksi järjestelmän koko, komponentit, komponenttien sijoittelu ja asennus ym. asennuksessa tarvittava tieto.

WinNovan opiskelijat ovat jo ennen kohdeasennuksia tutustuneet kattotyöskentelyyn ja järjestelmän komponentteihin ja niiden asennukseen koulun tiloihin rakennetun oppimisympäristön avulla. Lisäksi hankkeessa on järjestetty turvalliseen kattotyöskentelyyn liittyvä putoamissuojainkoulutus, johon myös SAMKin opiskelijat ja henkilökuntaa osallistui.

Jokaiseen pilottikohteeseen asennetaan lisäksi energiantuotannon etäseurannan ja tiedon keruun mahdollistava järjestelmä. Mittausdataa tullaan keräämään ja julkaisemaan SolarForum-nettisivustolla viiden vuoden seurantajakson ajan. Näin tuodaan esille tämän päivän aurinkoenergiajärjestelmien todellinen tuotantopotentiaali maakunnan alueella.

– Jokainen voi jatkossa käydä itse katsomassa, mitä esimerkiksi Porissa tai Raumalla sijaitseva järjestelmä on tuottanut tai tuottaa sillä hetkellä ja säällä sekä peilata näin hankinnan järkevyyttä omalta kohdaltaan, projektipäällikkö Teemu Heikkinen kertoo.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Porin Uudenkoiviston pilottikohteeseen 16.–17.3.2016

 

Lisätietoja

Hankkeen projektipäällikkö
Teemu Heikkinen
teemu.heikkinen@samk.fi, 044 710 3289

Uusiutuvan energian teknologiset ratkaisut -tutkimusryhmän vetäjä
Meri Olenius
meri.olenius@samk.fi, 044 710 3345

 

SOLARLEAP Satakunta hanke on rahoitettu pääosin (70 %) Euroopan aluekehitysrahastosta Satakuntaliiton hallinnoimana.

www.samk.fi/tutkimus     http://solarforum.fi/wp/fi/projektit/solarleap/       solarforum.fi/wp

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs